Szarusia, która została Miką, Kajtuś i Madzia w ds i inne...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 9:13 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Obrazek

To jest Szarusia, tak ją nazwałam tymczasowo, nie wiem ile ma miesięcy, wygląda na jakieś 5-6, ale chyba już może być wysterylizowana.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Czw lis 17, 2011 9:26 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

zaznaczę sobie.
A gdzie zamierzasz ją wypuścić jeśli nic sie nie znajdzie? Ona zna tamte okolice.
Trzymam kciuki za domek.
Kotka straciłą zaufanie do ldzi ale w dobrych rękach odzyska.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lis 17, 2011 9:28 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Już wiem , że Madzia powinna trafić do domu, gdzie będzie mogła wychodzić. Została wysterylizowana, ale może mieć ruję. To trochę zawężą też krąg osób, które mogłyby się zaopiekować Madzią. Ale jeszcze porozmawiam z moją wet , co to oznacza i czy rzeczywiście tak będzie.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Czw lis 17, 2011 9:32 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

lula11 pisze:Obrazek

To jest Szarusia, tak ją nazwałam tymczasowo, nie wiem ile ma miesięcy, wygląda na jakieś 5-6, ale chyba już może być wysterylizowana.

Jeżeli Szarusia jest wolnożyjąca i ktoś zawiózł ja na sterylizację do TOZ, to tam dla oznaczenia kotki jako wysterylizowanej obcinają koniuszek uszka ...sprawdź. Madzia też będzie miała obcięty koniuszek :kotek:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw lis 17, 2011 9:39 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Nie Szarusia nie jest wysterylizowana, dopiero usze ją zawieźć, na razie odrobaczam kotki.
Kod:

lula11

Post » Czw lis 17, 2011 12:07 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Mam dom dla Madzi :ok:
Zabierze ją moja Koleżanka. Na wieś pod Szczecinem. Mieszkałaby w pomieszczeniach gospodarczych, karmiona i dobrze traktowana. Nie napiszę Wam, ze będzie kochana i wyniuniana bo na tą chwile to nie prawda. Ale zwazywszy na warunki w jakich żyje do tej pory, jej półdzikość i fakt, ze jest raczej okazem średnioadopcyjnym to uważam, za trafiłoby jej się jak ślepej kurze :wink:
Jedna prośba: żeby kot został odpchlony i odrobaczony ze względu na pozostałe zwierza żyjące w tym gospodarstwie i wokół niego.

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Czw lis 17, 2011 12:14 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Naprawdę ??!!
Super, ale wiadomość, nie spodziewałam się... niespodzianka :))
Madzia jest wysterylizowana i zaopatrzona chirurgicznie (ogonek), dzisiaj zostanie odpchlona, ale nie wiem co z odrobaczeniem, bo weterynarz mówiła, że tak szybko po sterylizacji nie można odrobaczać. Dowiem się dzisiaj, kiedy to można zrobić. Czy można jakoś skontaktować się z tą osobą ?
Kod:

lula11

Post » Czw lis 17, 2011 15:47 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Jakie suuuuper wieści :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Madziuniu , będziesz w końcu bezpieczna :ok: :ok: :ok: A jednak cuda się zdarzaja :1luvu:
Obrazek

animalon

Post » Czw lis 17, 2011 17:13 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Obrazek
Obrazek

to zdjęcia z dzisiaj, w gabinecie weterynaryjnym zrobione.
Dzisiaj zostanie też odpchlona, co do odrobaczenia to można to zrobić po tygoniu od sterylizacji, czyli w następny wtorek.

Jahoda co dalej robimy?
Kod:

lula11

Post » Czw lis 17, 2011 23:03 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

lula11 pisze:Już wiem , że Madzia powinna trafić do domu, gdzie będzie mogła wychodzić. Została wysterylizowana, ale może mieć ruję. To trochę zawężą też krąg osób, które mogłyby się zaopiekować Madzią. Ale jeszcze porozmawiam z moją wet , co to oznacza i czy rzeczywiście tak będzie.

Została wysterylizowana,ale może mieć ruję? Jak to możliwe?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pt lis 18, 2011 8:02 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

edii pisze:
lula11 pisze:Już wiem , że Madzia powinna trafić do domu, gdzie będzie mogła wychodzić. Została wysterylizowana, ale może mieć ruję. To trochę zawężą też krąg osób, które mogłyby się zaopiekować Madzią. Ale jeszcze porozmawiam z moją wet , co to oznacza i czy rzeczywiście tak będzie.

Została wysterylizowana,ale może mieć ruję? Jak to możliwe?

Tak się sterylizuje kotki bezdomne ... czyli dzieci nie będzie mieć, ale potem z rują to różnie bywa ... niekoniecznie musi mieć, ale może.
Obrazek

animalon

Post » Pt lis 18, 2011 8:19 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Dzień dobry wszystkim,

Dowiedziałam się od mojej weterynarz że koty wolnożyjące sterylizuje się w ten sposób, że usuwa się macicę ,a pozostawia jeden lub dwa jajniki, to ponoć dlatego że lepiej sobie radzą na wolności. Nie wiem może to i prawda.

Tak jak pisze animalon, kotka może mieć ruję ale nie musi.
Dzisiaj odrobaczyłam po raz drugi pozostałe trzy kotki uliczne, dla dwóch muszę znaleźć dom - dla Szarusi i Kajtusia.

Dobrego dnia :)
Kod:

lula11

Post » Pt lis 18, 2011 11:50 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Madzia w poniedziałek jedzie do nowego domku :P :ok:

Mama nadzieję że zwierzaczki przyjmą ją do swego grona i będzie tam szczęśliwa.
Kod:

lula11

Post » Pt lis 18, 2011 13:53 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

ależ super wiadomości :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Madziuniu ... wszystkiego najlepszego w nowym domku :ok:
Obrazek

animalon

Post » Pt lis 18, 2011 14:09 Re: Okaleczona kotka Madzia ma wrócić na ulicę ?!

Madzia czuje się coraz lepiej, uspokoiła się, ale jest czujna, jak to kot.
Zjadła dzisiaj do teraz całodzienną porcję jedzenia. Czyli apetyt jej dopisuje, to dobry znak. :ok: :ok:
Bardzo się cieszę że mogliśmy jej pomóc. :)
Kod:

lula11

[poprzednia][następna]