kot i york pod jednym dachem. Pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 21:50 kot i york pod jednym dachem. Pomocy

Witam, za ok 3 miesiace pojawi sie u mnie w domu szczeniak Yorka, mam juz kotkę 3 letnia.

Jak mam postępować, zeby kotka nie zrobiłą mu krzywdy i żeby ona sie zabardzo nie stresowałą.

Dodam, ze kiedyś chciałam zeby miała przyjaciela i wziełam mała kotke do domu, moja jej nienawirziła, do tego przestałą jesc, wszedzie wymiotowała uciekała w jak najdalszy kąt.
Czy z psem bedzie tak samo czy inaczej bo to inny gatunek?

Lepiej wzisc psa czy suczke?

Słyszałam o kroplach na uspokojenie dla kotów, czy podanie ich przed przyniesieniem psabedzie dobre, zeby go przyjeła w stanie rozluźnienia?

Myślałam, tez żeby posypać na szczeniaka troche kocimiętki, bo ona ją uwielbia(?) czy to straszna głupota?

Czy kot bedzie zazdrosny, jak bede Yorka brała ze soba jak wychodze z domu na krótki czas?

Bardzo goraco prosze i drazu dziekuje za odpwiedzi. :)

bessi

Od: Czw lis 17, 2011 21:48

Post » Czw lis 17, 2011 21:58 Re: kot i york pod jednym dachem. Pomocy

weź psa z hodowli,gdzie są koty,unikniesz dzięki temu reakcji szczeniaka,które mogą denerwować kota.
ale generalnie.i kot szczurołap i york to szczurołap,powinny się dogadać :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Czw lis 17, 2011 22:25 Re: kot i york pod jednym dachem. Pomocy

:) no ja mam nadzieje, biore psa z hodowli z kurami ozdobnymi, czy to cos pomoze ;P ;)

bessi

Post » Czw lis 17, 2011 22:27 Re: kot i york pod jednym dachem. Pomocy

raczej nie.
ja bym szukała hodowli z kotami.pewnie są takie.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt lis 18, 2011 17:52 Re: kot i york pod jednym dachem. Pomocy

zartowałam z tymi kurami, ze pomoga :)

A jak mi sie mimo wszystko nie uda wziasc z takiej hodowli, bo nie powiem , ze mam ta akurat z tymi kurami na oku bo czytalam , ze to jedna z najlepszych w polsce.
To jak wprowadzic tego szczeniaka do domu, pomoga moje pomysly z kocimietka i kroplami na uspokojenie??

bessi