"Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 17, 2011 15:10 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Poker71 pisze:
anulka111 pisze:Masz szczescie-moj jeden kot zalatwia mi po kolei ładowarki do telefonu,a ten kabelek jest stale potrzebny,wykonczyl tez kabel do myszy :roll:

Teraz mam bezprzewodowa,a komórkę ładuje pilnując kabelka :wink:

uratowana z piwnicy jako 2miesięczny bąbel Zuzia, która mieszka z moim Ex, zeżarła mu (w sensie kabli), już jako dorosły kot
- dwie ładowarki od telefonu
- trzy mysze komputerowe
- dwa podłączenia tepsy
- jedno połączenie internetowe
mimo ze były schowane i zabezpieczane...

:roll:

w pewnym momencie zaczął się zastanawiac czy ona nie chce go całkowicie odłączyć od świata a potem zamordować 8) wiecie, tak seryjni mordercy robią...

czy to mialo mnie pocieszyc :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lis 17, 2011 15:55 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:
Poker71 pisze:
anulka111 pisze:Masz szczescie-moj jeden kot zalatwia mi po kolei ładowarki do telefonu,a ten kabelek jest stale potrzebny,wykonczyl tez kabel do myszy :roll:

Teraz mam bezprzewodowa,a komórkę ładuje pilnując kabelka :wink:

uratowana z piwnicy jako 2miesięczny bąbel Zuzia, która mieszka z moim Ex, zeżarła mu (w sensie kabli), już jako dorosły kot
- dwie ładowarki od telefonu
- trzy mysze komputerowe
- dwa podłączenia tepsy
- jedno połączenie internetowe
mimo ze były schowane i zabezpieczane...

:roll:

w pewnym momencie zaczął się zastanawiac czy ona nie chce go całkowicie odłączyć od świata a potem zamordować 8) wiecie, tak seryjni mordercy robią...

czy to mialo mnie pocieszyc :wink:

A potrzebujesz pocieszenia?
Którego futrzaka podejrzewasz?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lis 17, 2011 18:07 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Eeee..kochane...pies mojej sąsiadki zeżarł jej komórkę.
Wydalił po 48 godzinach w częściach po środkach przeczyszczających.
Baterię zostawił.
Ponoć baterie są szkodliwe.

Pies to był bernardyn.
Komórka była nokia.
Sąsiadka zaś była na skraju załamania, bo wet chciał go operować.Udało się,tym razem...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw lis 17, 2011 18:11 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Cffaniak właśnie przegryzł kabelek od ładowarki.
Komórka ładuje się za pomocą pożyczonej ładowarki, a ja stoję i odpędzam Cffaniaka, bo i na ten kabelek ma chęć.

Do dziś kabelki mogły wisieć kotom na nosie i nie wzbudzały zainteresowania.

Podejrzewam, że Cffaniak przeczytał ukradkiem ten wątek.

Da się blokadę na niektóre wątki założyć?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw lis 17, 2011 18:18 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

jaaana pisze:Cffaniak właśnie przegryzł kabelek od ładowarki.
Komórka ładuje się za pomocą pożyczonej ładowarki, a ja stoję i odpędzam Cffaniaka, bo i na ten kabelek ma chęć.

Do dziś kabelki mogły wisieć kotom na nosie i nie wzbudzały zainteresowania.

Podejrzewam, że Cffaniak przeczytał ukradkiem ten wątek.

Da się blokadę na niektóre wątki założyć?

Ja nie podejrzewam-ja wiem :!: U mnie naczelnym elektrykiem jest rudy Ryś :roll:
Ulubione kabelki muszą być cienki ,jak te z ładowarki,na szczescie lapek ma gruby i drukarka tez-takie sa wg Rysia obrzydliwe 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt lis 18, 2011 16:52 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

dobrze że moje ie gryzą kabli :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

edziaa.

Od: Wto paź 04, 2011 15:24

Post » Pt lis 18, 2011 17:39 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Odkąd mój Krecik przegryzł 5 ładowarek, to telefon ładuje tylko w łazience przy zamkniętych drzwiach.
Wczoraj wszedł na szafki w kuchni i pogryzł kable od transformatora i nie mam światła.
Dziś jak mierzyłam sobie ciśnienie, to na moich oczach dobierał się do węrzyka gumowego łączącego mankiet z aparatem.
Może znacie kogoś kto by chciał tak grzecznego kotka, chętnie oddam :evil:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt lis 18, 2011 17:53 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

mam dość wieszania firanek kilka razy dziennie
żabki są już tak słabe, że wystarczy jeden chwyt i sruuuu ... firanka robi malowniczy zwis w dól
gwoździami ją przybiję do framugi :twisted:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt lis 18, 2011 17:53 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kudłaty dziś dwa razy zaliczył mokre łapiny po sikaniu :| też se wymyślił :roll:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pt lis 18, 2011 20:21 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

mar9 pisze:mam dość wieszania firanek kilka razy dziennie
żabki są już tak słabe, że wystarczy jeden chwyt i sruuuu ... firanka robi malowniczy zwis w dól

to je ściągnij, i po problemie :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek

edziaa.

Od: Wto paź 04, 2011 15:24

Post » Pt lis 18, 2011 22:45 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

A ja chodzenia po mnie malenstwa rudego w drodze do misek na biurku-nie łaska wejsc na drapak lub wskoczyc na biurko-nieeeeeeeeeeeee ,mam byc przygotowana non stop na skoki panicza na me kolana,bo tak :
krócej,
wygodniej?

Ja na oknie ulubionym przez koty na zimę powiesilam zazdrostke na tych gornych zabkach ,taka 90cm-calkiem spora czesc okna zaslania,a jednoczensie koty moga sobie wskakiwac na parapet :kotek:

anulka111

Post » Sob lis 19, 2011 11:47 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:

A ja chodzenia po mnie malenstwa rudego w drodze do misek na biurku-nie łaska wejsc na drapak lub wskoczyc na biurko-nieeeeeeeeeeeee ,mam byc przygotowana non stop na skoki panicza na me kolana,bo tak :
krócej,
wygodniej?

Ja na oknie ulubionym przez koty na zimę powiesilam zazdrostke na tych gornych zabkach ,taka 90cm-calkiem spora czesc okna zaslania,a jednoczensie koty moga sobie wskakiwac na parapet :kotek:

też myślalam o zazdrostkach bo tak calkiem bez firan to se okna nie wyobrażam
ObrazekObrazek

mar9

Post » Sob lis 19, 2011 11:50 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

ja tak zrobilam w duzym pokoju na zime- zazdrostka najdluzsza jaka dostalam zawieszona normalnei na karniszu-zrobie Ci fotke i przesle ,jak to wyglada :kotek:

anulka111

Post » Sob lis 19, 2011 12:19 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:ja tak zrobilam w duzym pokoju na zime- zazdrostka najdluzsza jaka dostalam zawieszona normalnei na karniszu-zrobie Ci fotke i przesle ,jak to wyglada :kotek:

łomatulu, już wiem, na co mialam zwrocić uwagę na zdjęciu, sorry :oops: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lis 22, 2011 10:00 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Mam w domu wściekłego tymczasa. Gajeczkę. Ma trzy miechy i porusza się wyłącznie skokami (głównie bokiem) z ogonem jak szczotka do butelek. Oszalałym wzrokiem błądzi wkoło w poszukiwaniu potencjalnego obiektu ataku. Gryzie. Dotkliwie. Wsadzona do klatki drze ryja i demoluje wnętrze... Pomruczeć i pomiziać się jest łaskawa jak się zmęczy - czyli po 4-5 godzinach armageddonu. :?
Przedwczoraj wracam z roboty - a tu niespodzianka. 8O Kicia do rany przyłóż. Na kolankach się układa. Mruczy. Można pogłaskać bez obawy utraty palca. No nie ten kot. Po paru godzinach takiej idylli nastąpił zonk. :? Gajeczka wstaje i... kuleje. Następnego dnia rano już w ogóle na łapce nie staje (nadal jest przemiła i rozmruczana) więc pędem do weta. Wrzód. Na nadgarstku. Antybiotyk i przeciwzapalne. Płukanie. Czyli zestaw standardowy.
Wieczorem kicia - jak widać - w duuużo lepszej formie:
- lata po ścianach przez 4 godziny
- gryzie Frodzia w ucho do krwi
- zwala z półki trzy tomy encyklopedii
- na koniec, zamknięta w klatce, wciąga do niej i zasikuje zrzucony przez inne koty świeżo uprany podkoszulek...
No, to tyle. Zdecydowanie mam dość :evil:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]