Niania (') Krzywy (') Thaja (') Joś już w domu:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 21:11 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

zapewne tak :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lis 17, 2011 9:30 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

a ja musze sobie powtarzać, że nie mam zgody na trzeciego kota... :(
ona jest cudna, te oczy :1luvu: jakby miała zrobione eyelinerem... o matko
TŻecie niech Cię ....

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Czw lis 17, 2011 9:52 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

AntoninaBandzioras pisze:a ja musze sobie powtarzać, że nie mam zgody na trzeciego kota... :(
TŻecie niech Cię ....

AntoninaBandzioras - przede wszystkim cudne masz koty. Oglądałam na fotach. Zresztą ostatnio mam coś słabość do szylkretkowatych i kolorowych (bardzo zakochałam się w Żyrafce takiej jednej, może wiecie :wink: , a jest druga z Opola, zobaczcie jaka "Żyrafkowata" i cudna: viewtopic.php?f=13&t=135446)
ale powiem Ci, że każdy musi określić swoje możliwości. My przy trójce dzieci, psie i i trzech lkotach, a i nadchodzących podwyżkach, o których wszędzie głośno i straszą... nie mam możliwości... Dopóki zdrowe - ok. Ale trzeba myślec też o sytuacjach typu choroba. Dlatego jak dla mnie - jestesmy już kompletni :kotek:

Natomiast o małej...
Ona
jest bardzo znerwicowana. Zwłaszcza na widook jedzenia, gdy wchodzę do pokoju (kojarzę się jej z żarciem). Już widziałam np. Małego Dżo walczącego o skrzydełko... ale
ta mała...
to jakby dziecko bardzo wciąż głodne napychało sobie obiema rekoma do buzi, a jeszcze między czasie pcha do kieszeni, nerwowo rozglądając się na boki...
Coś musimy z tym zrobić, bo nic się nie zmieniło w tej kwestii narazie, pomimo, że dostaje jedzenie regularnie.
Aczkolwiek z drugiej strony, kiedy wyłączy się w jej główce ten "guzik od jedzenia" to pokazuje inną swoją stronę - bardzo chętnie siedzi z człowiekiem na kolanach i nigdy nie rezygnuje, żeby się wdrapać na nie ponownie :wink:
Imienia nie ma jeszcze, bo domek, wspaniały, naprawde fajni ludzie, tacy na dobre i na złe (pozdrawiam :1luvu: i dzięki Mała1 za przekierowanie na ten domek), domek chce sam nazwać małą. Tylko to tez nie tak prosto wymyślić imię, które (mądrze to wymyślili Indianie) musi wynikać z czegoś...
Aha i będzie miała towarzyszkę, która się też jeszcze dolecza w DT, taka w jej wieku, podobną trochę do Thai.
Mała ładna, ale taka drobniutka, taka mgiełka, jak nazwaly dziewczyny, no i pupcia wciąż taka wypukła opuchnięta, ale już lepiej, bo blada i biegunki nie ma (tfu, tfu).
W tym tygodniu jeszcze pójdziemy na kontrolę, może będzie można już zaszczepić.

I dla "fanów" Djuny: dostałam wczoraj fajną fotę: Djuna i Neo wylegujący się na nogach Pańcia. Bardzo się cieszę, ze u nich wszystko dobrze, chociaż Djuna to jednak dalej indywidualistka (ponoć widoki wspólnego wylegiwania się z Neo, to jednak niestety rzadkość).
Pozdr.
tellma

Post » Czw lis 17, 2011 10:16 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

tellma pisze:

AntoninaBandzioras - przede wszystkim cudne masz koty. Oglądałam na fotach. Zresztą ostatnio mam coś słabość do szylkretkowatych i kolorowych (bardzo zakochałam się w Żyrafce takiej jednej, może wiecie :wink: , a jest druga z Opola, zobaczcie jaka "Żyrafkowata" i cudna: viewtopic.php?f=13&t=135446)
ale powiem Ci, że każdy musi określić swoje możliwości. My przy trójce dzieci, psie i i trzech lkotach, a i nadchodzących podwyżkach, o których wszędzie głośno i straszą... nie mam możliwości... Dopóki zdrowe - ok. Ale trzeba myślec też o sytuacjach typu choroba. Dlatego jak dla mnie - jestesmy już kompletni :kotek:

wiem tellmo wiem to niestety dlatego dobrze, że mam tego TŻeta bo mnie stopuje, chociaż na każdą kicie nie chciał się zgodzić ale do każdej go przekonałam i musiałam obiecać, że na dwóch się skończy :) no i obiecałam
Twoje dziewczyny (czyt. córki) zrobiły przepiękne zdjęcia, cudo, są bardzo zdolne (pozdrawiam Korciaczki :ok: )
a apropo kotek w stylu Żyrafki (śledziłam jej wątek też) to siostra Petit taka była i po nią jechaliśmy do DT ale Petit się wkręciła do nas do domu, zawalczyła o swoją przyszłość i ona też tak ma jak ta wasza bezimienna kicia - do jedzenia jest pierwsza, wypychając Bandi (mimo, że mają dwie miski) najchętniej jadłaby z dwóch naraz...

Pozdrawiamy wasz domek, mieszkańców każdej rasy :) ciepło i serdecznie

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Czw lis 17, 2011 10:43 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

Lidka pisze:Oj, chyba sie Telmie narażasz albo co gorsze TŻowi :ryk:
Ale też jestem tego zdania :lol:

:mrgreen: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lis 17, 2011 10:46 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

ech
to ja jestem dłużnikiem tego domku, który chce przygarnąc małą.
Wiem ,że to wspaniali ludzie, walczyli bardzo, bardzo o dwa kociaki od nas ze schroniska.
a jesli chodzi o mała, to ona w końcu chyba odpusci z tą żarłocznością, choc zdaża sie ,że niektórym tak zostaje
Musiała nieźle zaznac głodu jako maluszek :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lis 17, 2011 10:49 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

AntoninaBandzioras pisze:a ja musze sobie powtarzać, że nie mam zgody na trzeciego kota... :(
TŻecie niech Cię ....

z wlasnego doswiadczenia wiem, ze lepiej mimo wszystko sie opanowac w liczbie kotow, niz potem z tego powodu sluchac ciaglego narzekania, albo miec jeszcze gorsze klopoty.... naprawde lepiej zacisnac zęby.... i cieszyc sie z tych dwoch, ktore są :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lis 17, 2011 12:08 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

A czy zobacze Djune na wyslanych do Ciebie fotkach? ciesze sie ze djuna ma sie dobrze kibicowalam jej przez caly czas pobytu u Was - nawt odprowadzilam Djune kiedy wybieralyscie sie w daleka podroz. Pozdrawiam

franczeska2

Od: Śro paź 19, 2011 22:07

Post » Czw lis 17, 2011 22:28 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

z tym jedzeniem to chocby Maniek hehehe :ryk:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lis 26, 2011 16:38 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

Kiri:-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lis 26, 2011 16:45 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... :1luvu:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob lis 26, 2011 16:56 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

Ale zmiana.Czy to ta sama bo wygląda innaczej :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lis 26, 2011 17:07 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

Ło matko, jaka ślicznotka :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lis 26, 2011 17:07 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

Ta sama, ta z filmiku, nazywa się Kiri, które to imię nadał jej domek, co z japońskiego 'mgła'. Dostałyśmy od domku świetną rozpiską dlaczego właśnie 'Kiri', może domek wklei to pw, jeśli będzie chciał:-)
Dla Domku:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lis 26, 2011 17:21 Re: Księżycowa Thaja w swoim domu od samego początku :-)

Wiem że Kiri to na koty ciciają tak po angielsku :lol:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

[poprzednia][następna]