Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 04, 2011 21:21 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

niestety zdjęcia zrobię dopiero, jak mnie wpuszczą :( czekam na oficjalną odpowiedź Zarządu na moją prośbę.
Ale kociaczki trzeba zabrać :( tylko gdzie? :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro lis 16, 2011 11:16 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

ok. Dostałam zgodę od Zarządu Auchon na łapanie.
Dziś jadę

Są trzy czarne kociaki i mamusia, postaram sie je złapać i... nie mam innego wyjścia, jak wrzucić do lecznicy razem z mamą i wysterylizować.
Czy znajdzie się jakiś DT dla tych orientalnych kurdupli?

I poszukuję osób do łapanek pod mostem Grota. Zamykają nam kanałki, ale udało się załatwić z Urzędem miasta pozostawienie otworów na wejście kota w 3 kanałkach :piwa: :piwa: . Dzięki temu będą spokojnie dalej mogły tam mieszkać.
Niestety pozostaje problem Mostu Grota, który lada moment będzie remontowany, a tam jest conajmniej 20 kotów. Część odłapałyśmy, ale pozostaje kilka kocic do złapania.
Ok 19-20 jak zaczynam łapać - nie przychodzą, tak się wyspryciły.
Jeżeli ktoś dysponuje czasem w ciagu dnia lub rano, bardzo proszę o pomoc. Trzeba sie zastawić z klatką i odłapać kocice.

Czarna kocica spod mostu, która się okociła - pewnie lada moment przyprowadzi kociaki...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lis 16, 2011 12:50 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

tajdzi pisze:Szukam pilnie DT dla tych TRZECH czarnuszków. Mają koło 4 mieś, wyglądają na zdrowe, są bardzo orientalne z wyglądu - kruczoczarne z trójkątnymi główkami, drobne będą.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lis 16, 2011 21:00 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

Złapałam dwa kociaki - ok 5 mieś, może więcej. Dzikie dzikie. Uznałam, że kastruję i wypuszczam :(
Po złapaniu tej dwójki zasadziłam się na mamusie
Mamusia oczywiście sprytnie unikała klatki i dobrze w sumie, bo po godzinie wyszedł trzeci kociak :(

No i zostawiłam je na razie, zabrakło mi transporterów, bo trzeci zajął dorodny kocur, który już chciał rzucać się na mamusie kociaków :(

Zostaje: czarna mamusia, czarny kociak i czarna kocica z białą plamką, widać w rui

A w lecznicy jest maleńki czarny jednooczek :( na jednym oku ma megawrzoda, właściwie już nie ma oka - czeka go amputacja. Kociak ma może 1,5 miesiąca....
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lis 16, 2011 22:31 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

kto pomoże tajdzi??
Jak mnie nie ma to ona z tym sama teraz :(

Nie trzeba mieć doświadczenia, nauczy, pokaże, czasem zwyczajnie ktoś do towarzystwa i przytrzymania transporterka jest potrzebny.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw lis 17, 2011 9:37 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Dziś muszę się zasadzić na mamusie i kociaka.
Czy ktoś ma ochotę dołączyć?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 17, 2011 10:26 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

tajdzi pisze:Dziś muszę się zasadzić na mamusie i kociaka.
Czy ktoś ma ochotę dołączyć?

Dziś z Janą łapiemy dla Koterii. :(
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw lis 17, 2011 10:28 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Dzięki VVu, że zaglądasz, już się bałam, że piszę w powietrze :(

No nic, będę próbować wieczorem, bardzo bym chciała, żeby się złapały.
Bo kurduple w lecznicy to chłopczyk i dziewczynka, więc działoby się, jakbym ich nie wyłapała Obrazek

Niecierpliwie czekam talonów z gminy, bo przy Moście Grota powitało mnie stadko z nienaciętymi uszami :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 17, 2011 10:33 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Mógłbym pomóc w przyszłym tygodniu, ale też nie w każdy dzień, bo chyba wreszcie pojedziemy z Efcia1 na kolejną (ósmą chyba już!) Koteryjną łapankę do Tworek.
Śledzę wątek, więc jak będę mógł pomagać, to dam znać.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw lis 17, 2011 11:08 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Paulina, ja też czytam, ale to jest jedyne co mogę zrobić. mam mln interwencji i ponad 80 szczurów na głowie w całej PL po ostatniej akcji.
mam nadzieję, że ci ktoś pomoże! a Lidka z tobą nie łapie?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw lis 17, 2011 11:23 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Męczę biedaczkę jak tylko mogę ;) Dziś nie da rady, więc polecę sama, ew TŻ podstępem wyciągnę, bo z przenoszeniem kociaka z dużej klatki jest problem ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 17, 2011 22:32 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Złapałam, dzięki nieocenionej pomocy TŻ, ostatniego kociaka.
Mamusia się wypięła, polazła gdzieś.
Będę we wtorek znów próbować.
Kociaki to na pewno chłopczyk i dziewczynka (te wczorajsze, już wysterylizowane), ostatrnie nie wiem co, bo wiło się jak węgorz.
Dorosły kocur też zrobiony
Zostaje mama i drące się coś + dziś przyszło jeszcze jedno czarne.

No i Grota oczywiście.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lis 18, 2011 0:18 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Gratulacje! :ok:
A my postaliśmy tylko na mrozie i popatrzyliśmy na puste działki. Była silna załoga do łapania, był sprzęt, transport, czekały klatki w Koterii... Tylko kota nie było ani jednego. :evil: Jutro będzie próbować Efcia1, a my może znowu w sobotę.
Jeśli będę mógł pomóc Tobie we wtorek, to napiszę!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt lis 18, 2011 8:40 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

:ok:

miss, jak bedziesz potrzebowac wsparcia osobowego, to dawaj znac

nie wiem, co lepsze: ja bede łapac koty na sterylkę, w domu :twisted: :roll: :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon lis 21, 2011 13:55 Re: Łapanki MT- kto pomoże tajdzi? łapanki most Grota i Auchon

Niestety - przełożyłem pewne spotkanie specjalnie na środę, ale jednak i tak jutro łapię dla Koterii (z Efcia1), wybacz. :( Nie będę mógł Ci pomóc. A w czwartek łapiemy z Janą... :(
ObrazekObrazek

VVu

[poprzednia][następna]