Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 21:36 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

horacy 7 pisze:Od czegoś trzeba zacząć czyli od pierwszej adopcji później już jest z górki. :P :P :P

Basiu wiesz że najlepiej zatrzymać wszystkie, ale tą radością trzeba się podzielić :lol:
joanna3113

Post » Śro lis 16, 2011 21:37 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

joanna3113 pisze:Chciałam ją oddać ale to kotka bardzo nieśmiała, jak ja znalazłam (ok. 5 m-cy) to była tak bardzo zaniedbana. Świerzb, tasiemiec, nicienie, ale taka miziasta, czyli znała ludzi. Tak się do mnie przywiązała że nie mam serca. Arystokratka, z wyglądu i z zachowania. Jak Mela narobi w kuwetę to natychmiast biegnie dodatkowo posprzątać i robi to z taką złością "jak ktoś może tak byle jak sprzątać po sobie.. no nie wiem". Uwielbia masaż w złóż kręgosłupa i mizianie po brzuch, a jak się coś dzieje to chowa się za mną czyli "ty mnie obronisz, ja ci wieżę" i co można zrobić. Jeżeli drugi kot ci tak bardzo ufa, to jesteś sprzedana cała

Oj znam ten ból w ten sposób z dwóch rezydentów zrobiło mi się cztery.Tak nie umiałam oddać Zosi po pierwszej pechowej dla niej adopcji. :|
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lis 16, 2011 22:16 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Opowiem o Horacym znaleziony 6 października u mnie w DT od 8 października. Wiek 2 m-ce. Kotek z cudowną osobowością. Gdy przychodzę z pracy wrzeszczy ale wystarczy wsiąść na ręce i pochodzić (tak jak z małym dzieckiem), daje ślicznie buzi, nawet się domaga. Nie przejmuje się Melą (warczy nie chce się bawić, ale przecież ona nie wie jaka fajna jest zabawa). Dogada się z każdym, to takie prawdziwe słoneczko, taki promyczek, który rozświetli każdego. A jaki traktorzysta Dotyk włącza traktor i to jaki, czasem zastanawiam się czy nie ma zapalenia oskrzeli. Krótko cudo nad cuda. :lol:
joanna3113

Post » Śro lis 16, 2011 22:35 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Asia, Sonia to tri, którą się zaopiekowałaś, tak? Mam ją na pierwszej stronie wątku :)
A gdzie znalazła domek? Staram się zaznaczać jak znajdą DS.

No i gratuluję :1luvu:
po_prostu_kaska

Post » Śro lis 16, 2011 22:38 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

po_prostu_kaska pisze:Asia, Sonia to tri, którą się zaopiekowałaś, tak? Mam ją na pierwszej stronie wątku :)
A gdzie znalazła domek? Staram się zaznaczać jak znajdą DS.

No i gratuluję :1luvu:

Kasieńko no gdzie jej będzie lepiej. U mnie :ryk: To właśnie ta śliczna tri
joanna3113

Post » Śro lis 16, 2011 22:44 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

A ja wciąż myślę o tym biednym maluchu w schronie...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro lis 16, 2011 22:58 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Alex405 pisze:A ja wciąż myślę o tym biednym maluchu w schronie...

Ja też dlatego poprosiłam o zakup ogłoszeń m.in. dla niego. Jakbym mogła to natychmiast bym go wzięła. Po pytaniu u weterynarza czy mogę tak mi się oberwało :( Dwa koty dopiero co zaszczenione, trzeci w ogóle. Szlak mnie trafia bo wręcz błagałam parę osób a to mąż, a to wnuczka a to pogrzeby. :cry: :cry: :cry: Ale tyle światełka dostaje od dużych tak wiele ciepłych myśli, że musi przetrwać. Ale smutno. :( Znajdzie domek i wtedy wszystkim których prosiłam pokażę co stracili, chociaż te......i tak tego nie docenią, kompletna porażka. 25000 mieszkańców a tak mało ludzi do pomocy smutne.
joanna3113

Post » Śro lis 16, 2011 23:05 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

ludzie chcą przeważnie koty zdrowe, zaszczepione i odrobaczone dlatego tak ważne są DT

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Śro lis 16, 2011 23:18 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

penelope20 pisze:ludzie chcą przeważnie koty zdrowe, zaszczepione i odrobaczone dlatego tak ważne są DT

Ja to wiem ale ja prosiłam o przetrzymanie, nie o DT, albo DS, oferowałam jedzenie. Ludzie o szczegóły nie pytali nawet tydzień, dwa nie chcieli przetrzymać. Kot który trafi do schroniska, żeby był zdrowy, zaszczepiony musi gdzieś trafić. Ale co ja tu piszę. W telewizji "matka zabiła 3 letnie dziecko". Bez komentarza. Tylko ryczeć się chce. :cry: :cry: :cry:
joanna3113

Post » Śro lis 16, 2011 23:29 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Człowiek to brzmi dumnie? raczej smutno.
joanna3113

Post » Śro lis 16, 2011 23:37 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Wydarzenie na FB dla maluszka

http://www.facebook.com/event.php?eid=309271182418762

Tak na szybko, ehhhh, słaba jestem w tym FB, nie potrafię dodać więcej zdjęć do jednego wydarzenia :oops:
po_prostu_kaska

Post » Czw lis 17, 2011 0:00 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

po_prostu_kaska pisze:Wydarzenie na FB dla maluszka

http://www.facebook.com/event.php?eid=309271182418762

Tak na szybko, ehhhh, słaba jestem w tym FB, nie potrafię dodać więcej zdjęć do jednego wydarzenia :oops:

Słaba! To ja nie powiem jaka jestem :D
joanna3113

Post » Czw lis 17, 2011 5:49 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

joanna3113 pisze:
MalgWroclaw pisze:Szkoda, że "się nie podobały" :(

Przepraszam ale kto się nie podobał. Chyba się przefarbuję.

W tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=135768, włożonym tu przez Mruśkę
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lis 17, 2011 5:51 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Udostępniłam maluszka na fb :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lis 17, 2011 8:13 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

penelope20 pisze:ludzie chcą przeważnie koty zdrowe, zaszczepione i odrobaczone dlatego tak ważne są DT

i od ręki, już i teraz!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]