PAKT CZAROWNIC XXIX - dziękuję za wszystko!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 20:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

jozefina1970 pisze:
psiama pisze:o Fłaśnie

A nie takie coś do przepychania zlewów? Taka guma dzwonowata na drążku drewnianym?
Ew. tonfa - policyjna pała.

Otoz to drogie Siostry, tonfa to taka palka uzywana przez rozne sluzby m.in. ochrone.

To moze tak po kolei:
1. meza sasiadki kojarze ale do tej pory nie odwiedzili nas razem, tym razem odwiedzili i dopelnilismy takiego sasiedzkiego rytualu (picie czarnej kawy do rantu i przelamywanie barier ;))
tonfe przyniosl bo on jest w ochronie, ona zreszta tez. fajna sprawa .tlumaczyl nam ze sluzy nie tylko do obrony i bicia - mozna nia np otworzyc zakleszczone drzwi pojazdu i wyjac ofiare wypadku, mozna wyciagnac topielca, mozna odsunac kabel przy porazeniu pradem bo wykonana jest z poliestru ktorego nawet sie siekiera nie przetnie. sa tez modele ktore maja w srodku pret zbrojeniowy dziesiatke ale one sa uzywane w specsytuacjach. ja zawsze marzylam o tym zeb ysie nauczyc ja machac i dowiedzialam sie ze mozna w bytomiu taka kupic za 20-30zl wiec se sprawie i bede cwiczyc :)

2. sznurki na pranie - bo mam taka suszarke pod sufitem w lazience ona ma sciagane sznurki. a ze montujacy ja los powiesil ja tak ze sznurkow nei siegne to tonfa sie przyda rowniez do tego :)

3. nie wiem jak jest pala w slaskiej gwarze tzn wiem jak sie mowi na inna pale nie policyjna (chodzi o siusiaka) - pulok lub onok, co poniektorzy mowia ze to bardz obardzo brzydkie okreslenie ale ja mysle ze bez przesady skoro rzucanei miechem na ulicy kogos nie razi to piekne gwarowe slowo rowniez nie. a ze okresla pale to coz.. pala tez musi miec swoje okreslenie ;)
a propos okreslen gwarowych - sasiadka uswiadomila mnie ze jak sie powie na slasku do kobiety "ty stara motyko" to jest to gorsze obrazenie jej niz zwyzywanie od kurew, pi... itakich tam. jest to takie przeklenstwo ktore naprawde ale to naprawde zniewaza kobiete.

4. od dzis mam urlop bezplatny na miesiac tj nie mam sprzedazy na oczekiwanym poziomie wiec mialam do wyboru albo przemyslec swoja motywacje albo zrezygnowacz pracy. wybralam pierwsza opcje, bo na razie nie stac mnie na rezygnacje z pracy. w kazdym razie przepracowalam kilkanscie godzin w tym miesiacu imam dwie sprzedaze............ "inni robia wiecej i ciebie tez na to stac" ten argument do mnie nie trafia, nie mam duszy telemarketera wciskacza, nie umiem tak sprzedawac. szukam innej pracy i nie mysle o tym ze ida swieta, konczy sie olej i trzeba bedzie zwir zamowic. mysle ze teraz to chwilowe i przejdzie i znajde cos i wypali w koncu moj genialny plan na zycie. dobrze mysle?? :)

5. a poza tym to mam dola jak jasna cholera. ale mi przejdzie:)

6. bede ukladac horoskopy licze na wasze wsparcie w tym zakresie :D

7. nauczylam sie dzis jednej waznej rzeczy o sobie. nigdy przenigdy nie zasypiac w tramwaju linii 6 na trasie katosy - bytom, gdy wolne jest tylko poldupne siedzenie i siedzi sie z tega uma piastujaca w objeciach jebitna taske z bogatymi zdobieniami. mina wspolpasazerow gdyw trakcie spadania z siedziska przez sen wyrzucilam w gore rece z wrzaskiem - bo sie obudzilam akurat - bezcenna :)
kocham slask, kocham kzk gop, no fajnei tu :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro lis 16, 2011 20:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Asia_Siunia pisze:
jozefina1970 pisze:Ale też nie wiem, czy o to chodzi? Wszak w opisie tonfy nie ma słowa o ściąganiu sznurków z praniem 8)

Ale policyjna pałka ma taky dynks z boku i nim ewentualnie można...jak widać przedmioty mają różnorakie zastosowania. Już widzę Sol jak wchodzi do sklepu z militariami i prosi tonfę bo jest jej potrzebna do łapania linek do prania...gość pomyśli, że to jakiś nowy gryps... :ryk:

Coz, mysle ze sa przyzwyczajeni do dziwnych klientow ;)
I wiecie co ja tak naprawde zrobie :D Juz na Bytomiu mam opinie szarpnietej wiec co mi tam ;)

solangelica

Post » Śro lis 16, 2011 20:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

solangelica pisze:6. bede ukladac horoskopy licze na wasze wsparcie w tym zakresie :D

Wow!!! :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lis 16, 2011 20:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

babajaga pisze:Pozostaje pytanie, po co sąsiadka przyprowadziła do Sol uzbrojonego męża. W żadne tam bajki o sznurkach do bielizny nie uwierzę :mrgreen:

No to Ci opowiem jak doszlo do przyniesienia tonfy pietro nizej :) Kiedys Ada (sasiadka) napisala do mnei sms ze sie rozchorowala ona, maz i babcia to byla sobota wieczor a ja bylam w Krk; napisalam jej ze Sebastian podrzuci im scorbolamid i cos przeciwgoraczkowego. Zadzwonilam doTZa powiedzialam gdzie co jest i ok.

TZ poszedl im to zaniesc. Czekal przed kuklokiem i akurat zgaslo swiatlo na klatce. Nagle otwieraja sie drzwi wychodzi maz sasiadki (prawie 2 m wzrostu!) z tonfa i sie nia bawi i patrzy na TZa podejrzliwie... TZ przelknal sline i ostroznie powoli wyciagnal reke, podal leki i powiedzial ze to od nas. TZ sasiadki zaskoczony troche byl, ale podal mu reke i sie przedstawil, na wszelki wypadek moj TZ uciekl na dol :) Potem dostal smsa od sasiada ze on przeprasza ze tak wyszlo ale na tym osedlu lepiej nie otwierac drzwi jak ciemno na klatce czasami i ze on ma taki nawyk z pracy... no ichcialam zobaczyc te tonfe to ja przyniosl pokazac :)

ja to mam przygody cnie? :)

solangelica

Post » Śro lis 16, 2011 20:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

AniHili pisze:Mówiłam już, że lubię listopad? No to mówię, właśnie kończy się moja przerwa w życiorysie bezrobociem zwana :mrgreen:

Anni, gratuluje!!!!!!!!!

Rok temu tez mialam nowa fajna prace... ten listopad na razie nie ma dla mnie korzystnych pod tym wzgledem zmian ale wierze ze dopiero jest 16 i do konca miesiaca troche czasu zostaloa los lubi zaskakiwac w ostatniej chwili takze wierze ze i u mnie to bedzie miesiac konca bezrobocia :)

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

solangelica

Post » Śro lis 16, 2011 20:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

jozefina1970 pisze:
solangelica pisze:6. bede ukladac horoskopy licze na wasze wsparcie w tym zakresie :D

Wow!!! :lol:

Otoz to :)
Hy hy hy. Jak to powiem matce to chyba padnie :ryk:

solangelica

Post » Śro lis 16, 2011 20:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

solangelica pisze:
AniHili pisze:Mówiłam już, że lubię listopad? No to mówię, właśnie kończy się moja przerwa w życiorysie bezrobociem zwana :mrgreen:

Anni, gratuluje!!!!!!!!!

Rok temu tez mialam nowa fajna prace... ten listopad na razie nie ma dla mnie korzystnych pod tym wzgledem zmian ale wierze ze dopiero jest 16 i do konca miesiaca troche czasu zostaloa los lubi zaskakiwac w ostatniej chwili takze wierze ze i u mnie to bedzie miesiac konca bezrobocia :)

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Na razie zapowiada się tak: budowa, stado facetów, a w biurze jak w cygańskim wozie...ale morda mi się cieszy na samą myśl :lol:

A jakby co to mogę pomagać w horoskopach tarotem :P
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro lis 16, 2011 20:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

AniHili pisze:Na razie zapowiada się tak: budowa, stado facetów, a w biurze jak w cygańskim wozie...ale morda mi się cieszy na samą myśl :lol:

Bardzo się cieszę :ok:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lis 16, 2011 21:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Anni, super! A co do horoskopu ty mi lepiej halbe postaw to mi sie umysl przejasni i kazda konstelacje powonieniem wyczuje :)

solangelica

Post » Śro lis 16, 2011 21:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

solangelica pisze:Anni, super! A co do horoskopu ty mi lepiej halbe postaw to mi sie umysl przejasni i kazda konstelacje powonieniem wyczuje :)

A likier mocy nie wystarczy?:> Czekoladowy :D
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro lis 16, 2011 21:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

AniHili pisze:
solangelica pisze:Anni, super! A co do horoskopu ty mi lepiej halbe postaw to mi sie umysl przejasni i kazda konstelacje powonieniem wyczuje :)

Jesli bedzie tak dobry jak ten ktory przywiozlas w styczniu to tak ;)
A ta praca to Krk czy Twoje Rejony?

solangelica

Post » Śro lis 16, 2011 21:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

solangelica pisze:
AniHili pisze:

Jesli bedzie tak dobry jak ten ktory przywiozlas w styczniu to tak ;)
A ta praca to Krk czy Twoje Rejony?

15 minut od domu :lol: W Białym budują masę dróg teraz ;)
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro lis 16, 2011 21:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Great! Nie uwierzysz ale na Slasku tez ;) Ale to taka branza ze zawsze znajdziesz prace. Jak skoncza budowac beda poprawiac niedorobki i uszkodzenia. JAk naprawia zas beda cos niwelowac w ramach reklamacji poprawek. I tak to lecialo....

solangelica

Post » Śro lis 16, 2011 21:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Sol,
a co z Twoim okiem?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro lis 16, 2011 22:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXIX

Jeszcze nie wyplynelo ;) Bede teraz ustalac termin kolejnej konsultacji. A Twoje?
Olej zaczyna reagowac na spadek temperatury a wczesny zmrok wcale nie ulatwia funkcjonowania. Przejsciowki zimowe i wiosenne zawsze sa trudne, kwestia przyzwyczajenia :)

solangelica

[poprzednia][następna]