Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 16, 2011 15:30 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

aniaposz pisze:Słuchajcie, sytuacja się nieco zmieniła. Kasia (córka przyszłej opiekunki) znalazła panią, która weźmie Miśka na TDT, a przy okazji zaszczepi i odrobaczy (ma w lecznicy b. korzystne ceny).

Simran, ponieważ Twój przelew już doszedł, mogę Ci zwrócić pieniążki lub przeznaczyć je na pomoc przyszłej opiekunce (karma). Cokolwiek zdecydujesz, stanie się. ;)

Przeznacz je na pomoc przyszłej opiekunce, chociaż to mała kwota :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Od: Czw cze 23, 2011 15:31

Post » Śro lis 16, 2011 17:11 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Grosz do grosza, a będzie kokosza :catmilk:

pamir

Od: Pon lip 28, 2008 16:59
Lokalizacja: fizycznie Warszawa, mentalnie Kraina Wierzby Rosochatej

Post » Śro lis 16, 2011 18:38 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Misiu, coś już dzieje się w Twojej sprawie, to dobrze :lol:

Żal teraz tego Misiowego kumpla :(
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Śro lis 16, 2011 19:19 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Może więc ktoś przygarnie misiowego kumpla?Ta akcja poszła dobrze,więc może za ciosem uda się z drugim?Dobrze by było...
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro lis 16, 2011 19:21 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

agnieszka.mer pisze:Może więc ktoś przygarnie misiowego kumpla?Ta akcja poszła dobrze,więc może za ciosem uda się z drugim?Dobrze by było...

:ok: :ok: :ok:
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Śro lis 16, 2011 19:27 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Simran, dziękuję! :) Przekażę opiekunce. Każda kwota się przyda. Wiem z doświadczenia, że dla mnie, jak złapałam w zeszłym roku moją Małą, ważna była absolutnie każda pomoc, nawet 5 zł.

Misiowy kumpel to typowy dzikun. Urodził się w piwnicy i całe swoje (niedługie jeszcze) życie spędził jako kot wolno żyjący. Bardzo ucieka przed ludźmi.

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Śro lis 16, 2011 19:37 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Jestem przeciwna oswajaniu dzikusków, naprawdę.Pomóc trzeba, to oczywiste, podkarmiać, ewentualnie postawić jakąś budkę, czy zapewnić inne schronienie, ale nie uszczęśliwiać na siłę.Koty wolno żyjące zawsze były i będą.
A może on nie jest dzikuskiem tylko się na razie czuje niepewnie? Czas pokaże.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 16, 2011 19:43 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

ewar pisze:Jestem przeciwna oswajaniu dzikusków, naprawdę.Pomóc trzeba, to oczywiste, podkarmiać, ewentualnie postawić jakąś budkę, czy zapewnić inne schronienie, ale nie uszczęśliwiać na siłę.Koty wolno żyjące zawsze były i będą.
A może on nie jest dzikuskiem tylko się na razie czuje niepewnie? Czas pokaże.

Jest. Znam go, że tak powiem, prawie od urodzenia. W kwietniu łapałam go na kastrację. Był przerażony. Wetki musiały z nim nieźle walczyć, żeby go załadować z klatki do kontenerka. Jak go wypuściłam, uciekł, aż się kurzyło. Mimo że stołuje się u karmicielki, nigdy nie oswoił się na tyle, żeby np. dać się pogłaskać. Gdyby choć trochę rokował, to co innego. Bo oczywiście bywają dzikusy, które się błyskawicznie oswajają - taki charakter. Ale nie on.

aniaposz

Post » Śro lis 16, 2011 19:58 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

No to zostawić go w spokoju.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 16, 2011 20:01 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

ewar pisze:No to zostawić go w spokoju.

No, też tak sądzę. Wspomniałam o nim tylko w kontekście Miśka - bo widać, że się zaprzyjaźniły, a ja zabieram jednego. :( Ale - jak pisałam wcześniej - nic się na to nie poradzi, bo to dzikun.

aniaposz

Post » Śro lis 16, 2011 20:07 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Mam nadzieję,że chociaż jakiś daszek nad tą dziką główką się znajdzie na zimę,o pełną miskę przecież zadbasz :) Też kiedyś próbowałam uszczęśliwić na siłę dzikuskę,nie udało się.Nie chciała być ozdobą kanapy.Zamieszkała w ogródku i trzymała się blisko domu więc to i tak był mój sukces
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro lis 16, 2011 20:57 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Misio będzie miał w nowym domu i nowych kumpli i Ludziów do tulenia:) A Dzikunek - mam nadzieję, że znajdzie przyjaciela! O miseczkę na pewno Ania zadba:)
Ja swoje piwniczne dzikunki też dokarmiam, wyglądają zdrowo, pomieszczenie też mają ciepłe i suche na zimę - tfu,tfu, bo niektórzy durni sąsiedzi się buntują i chętnie by zamurowali wszystkie okienka, ale my kociarze NIE POZWOLIMY NA TO!:)

Aniu, kiedy akcja zabierania Misia z balkonu?:)
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Czw lis 17, 2011 10:28 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Następny kotek będzie miał dom. Fajnie, to cieszy. :kotek:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Czw lis 17, 2011 10:46 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Ja też to co miałam dać na szczepienie dam na jedzenie dla Miśka, tylko z tego co zrozumiałam ten domek ma być za 2 tygodnie, a teraz bierze go ktoś inny na najbliższe 2 tygodnie.
W każdym razie czekam na wiadomość gdzie przesłać pieniądze.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Czw lis 17, 2011 11:20 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Misiu Obrazek wszystkiego co najlepsze na nowej drodzeObrazek
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

[poprzednia][następna]