Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 11, 2011 20:05 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Zaznaczam sobie wątek - z opóźnieniem, ale też byłam chora. :(

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob lis 12, 2011 10:02 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

weatherwax witaj :1luvu:
zdrowia życzę!

ja chyba nigdy się nie wyleczę, teraz znowu mam jakieś przesilenie - wywaliło mi opryszczkę ale jak :( ( 4 czy 5raz w życiu)

Byłam dziś z Małą Iskierką u lekarza. Z ucha małej sączy się ropa, w środku jest ropna wydzielina, ucho jest bardzo brzydkie, bulgoce w nim :( To jakaś infekcja bakteryjna? Lekarz dziś pobrał materiał do wymazu ( 60zł), wyniki będą za około tydzień. Dostałe też krople do przemywania i antybiotyk w maści do podawania 3 razy dziennie.

Co jeszcze? :(

W poniedziałek mam kastrować jej brata Mikiego.

Oskarek nerkowy ma biegunkę.

Jagienka - chodząca anoreksja ciągle marudzi z jedzeniem.
Ona jest mniejsza od Sreberka, który przecież jest od niej młodszy o ok. 2,5 miesiąca. Kotka chce tylko surową wołowinę, animonde baby cat i convalescenta
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob lis 12, 2011 10:58 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

I ja się melduję, pamiętam o Was, tylko ostatno mam armagedon w pracy :oops: więc jak wracam do domu to zasypiam zaraz po zalogowaniu się :| Pozdrawiam wszystkich w ten mroźny choć słoneczny dzionek!
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto lis 15, 2011 9:40 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=135686

Anna Rylska

Post » Wto lis 15, 2011 19:42 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Witam :)

Brwinowski Mikuś wykastrowany, uszko Iskierki nadal brzydkie, czekamy na wyniki wymazu.

Przykro to mówić ale niestety już chyba nie dam rady robić budek dla Brwinowa, nie mam po prostu z czego, a na kolejne zakupy materiałów już nie mogę sobie pozwolić, choć i tak staję prawie na głowie. Za każdym razem staram się zawieźć tam jak najwięcej jedzenia, by starczyło na kilka dni. Mimo karmienia przez karmicielkę ( przychodzi 3 razy w tygodniu) te koty są jednak głodne, a teraz szczególnie - potrzebują więcej jedzenia, tłustego.
Do dziś zrobiłam 9 zimowych budek plus wcześniej 12 takich letnich-przejściówek ( zostały w tej chwili 3 takie).
Mam nadzieje, że się to zmieni, że będą jeszcze budki, bo kotów jest dużo, są 3 miesięczne kociaki,one sa bez schronienia, jest miejsce na postawienie domków ale.......
Jutro jadę znowu na ten cmentarz, zrobiłam coś ala karmnik dla kotów- 2 sztuki - postawie je w miejscach nie dostępnych dla ludzi i psów. Do takiego karmnika wejdzie o 4kg suchej karmy.
Strasznie mi szkoda tych kotów, chciałbym by wszystkie miały już ciepłe domki.
Swoim grodziskim jeszcze nie zrobiłam wszystkich, w tym roku tak strasznie dużo jest tego wszystkiego.

Zachęcam do zakupu książek na bazarkach:) naprawdę bardzo potrzebna jest karma, leki - m.in. kończy się Oskarowi drogi azodyl.

Anna Rylska

Post » Śro lis 16, 2011 12:05 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Tyle ludzi na forum z tamtych okolic i nikt nie pomoże :(
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro lis 16, 2011 14:06 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Proszę nr konta na PW
Stworzyłyśmy z córką bazarek viewtopic.php?f=20&t=135291
Udało nam się zebrać 32,00 dla kociaków z Brwinowa :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro lis 16, 2011 17:55 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

to relacja z dzisiejszej wizyty na Cmentarzu w Brwinowie

Anna Rylska pisze:Jestem bardzo zadowolona z dzisiejsze wizyty na cmentarzu, udało się zrobić to co zaplanowałam. Sam pobyt trwał tam prawie 2 godzimy. Jest tam jeszcze dużo pracy przed zimą :(

mata_hari bardzo serdecznie dziękuję za transport i pomoc :1luvu: nie dałabym rady bez Ciebie, sama widziałaś ile było roboty i co jeszcze trzeba zrobić

Postawiłam kolejne 2 zimowe budki, kocie karmniki na suche jedzenie.
Na chwilę obecną potrzeba jeszcze ok. 5 zimowych budek, kilka karmników.
Koty zostały nakarmione, zostawiłyśmy też zapas suche na kilka dni.
Karma jest bardzo potrzebna, idzie jej dużo więcej niż latem. Dziś zostawiłyśmy ponad 7 kg suchego i 10 puszek ( w różnych punktach)

Koty wyglądają dobrze, nawet te chude szare matki - z filmu czy pierwszej strony wątku - są nie do poznania - to dzięki sterylizacji, odrobaczenia i w miarę dobrej karmie .

Był długowłosy puchacz - BARDZO PROSZĘ O JAKIŚ DOM DLA NIEGO
Dziś przybiegł do mnie, barankował, głaskałam go, trochę się wystraszył aparatu i lampy.
Był tez niebieski kocurek - dla niego DOM też bardzo by się przydał.
Niestety jego zdjęć nie mam, aparat mi zdechł.

Anna Rylska pisze:Może ktoś się zlituje i go zabierze?

Obrazek Obrazek Obrazek

Anna Rylska pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

planuję w niedzielę pojechać, zawieźć kilka rzeczy, karmniki - ale ja już nie mam co do do nich sypać

w sumie zrobiłam tam już 11 zimowych budek, 12 letnich ale one są już wymienione, potrzeba jeszcze ok. 5 budek - w miejscach, gdzie są koty i kocięta i nie mają kompletnie gdzie się schować

wstawiałam tez zdjęcie - coś ala karmnik - to coś nieudolnie i na szybko udało mi się zrobić w liczbie 2 sztuk na razie -ale jednak to zawsze coś, gdzie można zostawić 3-4 kg suchej karmy i nie zmoknie, nic się z nią nie stanie

Anna Rylska

Post » Śro lis 16, 2011 17:56 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

alab108 bardzo serdecznie dziękujemy :1luvu:

Anna Rylska

Post » Śro lis 16, 2011 18:31 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Śliczny ten puchacz Aniu :1luvu:

Przypominamy bazarki pomocowe dla kociaków Ani:
- viewtopic.php?f=20&t=133558 - książki R. Ludluma
- viewtopic.php?f=20&t=132641 - bardzo tanie książki różne, w tym dużo literatury kobiecej
- viewtopic.php?f=20&t=133278 - R. Pilcher, K. Stone i inne romanse, tanio
- viewtopic.php?f=20&t=132894 - N. Roberts, J. Deveraux, dużo romansów i romansów kryminalnych, tanio, mowa ciała też
- viewtopic.php?f=20&t=133271&start=0 - książki z dreszczykiem
- viewtopic.php?f=20&t=132641&start=0 - wielka wyprzedaż książek
- viewtopic.php?f=20&t=134415 - wełniany jesienno-zimowy płaszcz
- książki kulinarne (bazarek Moha) - viewtopic.php?f=20&t=133218

Serdecznie zapraszamy na zakupy :) , każda złotówka się liczy :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro lis 16, 2011 23:09 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

tak, śliczny :(

Anna Rylska

Post » Czw lis 17, 2011 14:13 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

puchacz bardzo mi przypomina innego kotka, Kolę, który był na DT u kotiki z Gdańsku i bardzo niedawno znalazł dom. Na pewno z czyjegoś domu wyrzucony, czarny, długowłosy, w typie bardzo orientalnym. Straszny miziak, ciągle by doopkę grzał na kolanach...

Ten pewnie też domowy kiedyś był... taka piękność.. może mu wydarzenie na FB zrobić? Ładne koty szybciej znajdują domy.. :roll:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Czw lis 17, 2011 14:26 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Ten kot od 2 lat jest na tym cmentarzu, to był jedyny kastrat. Jest miły i przyjacielski. Pcha sie do człowieka.
Można zrobić wydarzenie ale ja sama nic nie zrobię, nie mogę się tego podjąć, dla mnie to już za dużo jest teraz.
Ew. może płatny DT - to jeszcze mogę załatwić, tzn dobra duszę, która pomoże w utrzymaniu
Ja już nie mam siły, nawet kolejne wątki tworzyć, bo nie mam czasu ich pilnować.

Anna Rylska

Post » Czw lis 17, 2011 16:07 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

proszę o oddanie głosu w ankiecie Krakvetu na schronisko "Ciapek" w Hajnówce.

z góry dziękuję
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw lis 17, 2011 22:26 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Anna Rylska pisze:zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=135686

zapraszam serdecznie, dla kociaków :(

Anna Rylska

[poprzednia][następna]