Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 12, 2011 18:18 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Jaaga pisze:Domyslam się, na schroniskowym zdjęciu nie poznałabym ich :wink: . W rzeczywistosci są śliczne, puchate i rozrabiaki, a w schronisku wyszły jak ostatnie sierotki.

Bardzo puchate już były w schronie...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Sob lis 12, 2011 18:22 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Arabella26 pisze:O kurczaczek dawno nie zaglądałam na najbardziej szukające domków :oops: Jak się czuje Szprotek :?: Te wiadomości są najaktualniejsze :?:

Szprotek jest na DT - jest kotem wychodzącym jak jest cieplo nie ma zamiaru wracać do domu, bardzo fajny DT - Pani Ireno wielkie dzięki za pomoc:) - kociasty ma się bardzo bardzo dobrze.....
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pon lis 14, 2011 14:02 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

wolontariusz pisze:Znalazł się domek rudo białego kota, który wypadł z okna - Facet mi się tłumaczył, że teściowa nie zamknęla okna i kociasty wyleciał za muchą..... nie komentuję.... ale balkon mają osiatkowany...itd....

Piotrek to ten połamaniec :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lis 15, 2011 7:21 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dorota Wojciechowska pisze:
wolontariusz pisze:Znalazł się domek rudo białego kota, który wypadł z okna - Facet mi się tłumaczył, że teściowa nie zamknęla okna i kociasty wyleciał za muchą..... nie komentuję.... ale balkon mają osiatkowany...itd....

Piotrek to ten połamaniec :?:

Tak
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto lis 15, 2011 11:05 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Czy moge prosić o wstawienie zdjęć ślicznotek od mamy na schroniskową stronę?
Zrobiłam im ogłoszenia, ale bez odzewu, a one mamie razem z Zofijką (buraską) i tymczasowym szczeniakiem Szpilką roznoszą dom. Mnie się słabo robi, jak widzę ich akrobacje i wspinaczki. Ciągle skądś spadaja i lecą dalej.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto lis 15, 2011 14:37 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Jaaga pisze:Czy moge prosić o wstawienie zdjęć ślicznotek od mamy na schroniskową stronę?
Zrobiłam im ogłoszenia, ale bez odzewu, a one mamie razem z Zofijką (buraską) i tymczasowym szczeniakiem Szpilką roznoszą dom. Mnie się słabo robi, jak widzę ich akrobacje i wspinaczki. Ciągle skądś spadaja i lecą dalej.

Jaga nie wymiękaj u nas tak samo skacze w Chatce mała kruszynka Inka. Kurdupelek taki, ale duzym kotom dorównuje- a jak michę poczuje to juz na złamanie łapek :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lis 15, 2011 16:08 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Wymiękam, bo u mnie zabiła się dorosła kotka maine coon, jak źle zeskoczyła ze stolika, a druga kotka spadła z parapetu na podłogę i trwale uszkodziła sobie mózg. Zaczęła funkcjonować po 2 mies. leczenia u neurologa i kilkudziesięciu zastrzykach. Może małe są bardziej elastyczne, bo lekkie, ale i tak boję sie patrzeć na te akrobacje.

Jedna z koteczek jest już zamówiona, tylko skończył mi się tusz w drukarce i nie miałam jak wydrukować umowy, więc do odbioru ma byc jutro.

Jaaga

Post » Wto lis 15, 2011 16:15 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

A no po takich przezyciach i doświadczeniu to rozmię ten stres
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lis 16, 2011 9:05 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Jaaga pisze:Czy moge prosić o wstawienie zdjęć ślicznotek od mamy na schroniskową stronę?

Jaga jeżeli chodzi o miot 246 to już dawno jest uzupełniony łacznie z namiarami na was :D Sprawdź proszę może cos pominęła z twoich tymczasów?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lis 16, 2011 16:28 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Persiczka w zlym stanie - tak poklejonego kota jeszcze nie widzialem, problem z pazurami pod ktorymi jest sama ropa - jest juz na leczeniu, szukamy odpowiedzialnego domku
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Czw lis 17, 2011 8:43 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Do domu wczoraj pojechał Ray (Ślepaczek).... napiszę tylko tak:
Jesli każdy nasz kot znalazłby TAKI DOM JAK MA RAY to byłbym najszczęśliwszym człowiekiem na Zimi....
Ostatnio edytowano Czw lis 17, 2011 8:54 przez wolontariusz, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Czw lis 17, 2011 8:52 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

mar_tika pisze:

Jaga jeżeli chodzi o miot 246 to już dawno jest uzupełniony łacznie z namiarami na was :D Sprawdź proszę może cos pominęła z twoich tymczasów?

Rzeczywiście. Zagladnęłam i zobaczyłam schroniskowe zdjęcie i tekst, że koteczki, nie wpadłam na to, zeby kliknac na fotkę. Mogłabyś zmienić pierwsze zdjecie? Do domu poszła ta ciemniejsza koteczka. Została kotka i kocurek. Takie cuda, a nie ma dalej o nie żadnego telefonu. Ta wyadoptowana, to przez znajomą panią, a tak z ogłoszeń cisza kompletna.

Piotrek, odnosnie ropy pod pazurami u persiczki, to proponuje podać kotce Convenię. Tak samo ma mój onek i podobno jesli infekcja jest stara, to inne antybiotyki nie docierają do miejsca, gdzie tworzą się pazury. Takie stany nazywaja się pododermatitis i jesli trwaja kilka lat nieleczone, to praktycznie nie są do wyleczenia. u nas z wymazu wyszły drozdżaki i e.coli. Pomaga tez moczenie łapek w środkach odkażających np. roztworze abacilu.

Jaaga

Post » Czw lis 17, 2011 8:57 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Jaaga pisze:Piotrek, odnosnie ropy pod pazurami u persiczki, to proponuje podać kotce Convenię. Tak samo ma mój onek i podobno jesli infekcja jest stara, to inne antybiotyki nie docierają do miejsca, gdzie tworzą się pazury. Takie stany nazywaja się pododermatitis i jesli trwaja kilka lat nieleczone, to praktycznie nie są do wyleczenia. u nas z wymazu wyszły drozdżaki i e.coli. Pomaga tez moczenie łapek w środkach odkażających np. roztworze abacilu.

Dzięki za info przekażę Pani Dr...
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Czw lis 17, 2011 9:50 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

:D Super, że Ray znalazł dom :ok:
Ktoś się zgłosił z ogłoszenia, czy jacyś znajomi?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw lis 17, 2011 11:25 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

The Szops pisze::D Super, że Ray znalazł dom :ok:
Ktoś się zgłosił z ogłoszenia, czy jacyś znajomi?

Państwo znalezli ogłoszenie na stronie schroniska...
ObrazekObrazek

wolontariusz

[poprzednia][następna]