PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 9:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 116!!!

luelka pisze:A ja dostałam dzisiaj zaległe zdjęcie naszego OZ-owego "94", kocurka wykastrowanego z funduszy OZ 15 lipca.

Oto Jojdek tuż po zabiegu:

Obrazek

Kocurek w strasznym stanie trafił do ludzi, którzy współpracują z naszymi zaufanymi weterynarzami. To był już kolejny kot w tym miejscu, jego wyleczenie pochłonęło poważne fundusze, przekraczające możliwości osób, które go spotkały na swojej drodze i które chciały mu pomóc.

PJD przyłożyło swoją łapkę 8) do pomocy kocurkowi poprzez sfinansowanie zabiegu kastracji.

Jakie biedactwo :cry:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon paź 31, 2011 16:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 116!!!

Wiem, że już startowaliście w podobnym konkursie, więc spieszę z informacją o kolejnym :)

http://www.wkontakcieznatura.pl/inicjatywy

:ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lis 02, 2011 1:25 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 116!!!

Dzięki, XagaX :)

A ja nie mam czasu :( I jeszcze z Grzanką poniosłyśmy porażkę łapaniową - kot się ulotnił ze swojego terytorium, jak kamień w wodę... cóż, będziemy próbować dalej.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pt lis 04, 2011 0:09 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 116!!!

Panie i Panowie,
Nadajemy komunikat wojenny.

Zebrany podatek wojenny wyniósł dotąd 1.187,089 lancetów, czyli 11.870,89 zł!
Wykorzystaliśmy dotąd: 1048,803 lancetów, czyli 10.488,03 zł.
Prosimy o dalsze ofiarne wspieranie działań na froncie. Wciąż zaciągamy nowe długi wojenne.

XAgaX, dzięki za link. Na pewno podsuniemy zaprzyjaźnionej fundacji ekologicznej, a sami - kto wie - może też wpadniemy na jakiś dobry pomysł?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob lis 05, 2011 22:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 116!!!

Wczoraj została wysterylizowana czarna koteczka osoby niezamożnej - całą akcję koordynowała Grzanka :1luvu: .

Oto zdjęcie koteczki:

Obrazek
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Nie lis 06, 2011 11:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 116!!!

luelka pisze:Wczoraj została wysterylizowana czarna koteczka osoby niezamożnej - całą akcję koordynowała Grzanka :1luvu: .

Oto zdjęcie koteczki:

Obrazek

Super :mrgreen:

Wspierajmy Operację Zabieg :idea:

Chiara

Post » Nie lis 06, 2011 20:16 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 116!!!

Śliczna ta kotka :) już ją dopisuję na 1 stronę.
Obrazek

ryśka

Post » Pon lis 14, 2011 12:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 116!!!

A ja mam prośbę w imieniu znajomej, którą jakieś pół roku temu zaczepiłam poprzez ogłoszenie na Gumtree :)

Jedną ciężarną kotkę wykastrowała w wakacje na mój koszt, zostały jej 2 nieciężarne (na Promonvecie), na których zabiegi nie ma kasy. Do Krakowa dojedzie. Jeśli dobrze ją zrozumiałam, chciałaby kastrować w okolicach Bożego Narodzenia. Możemy liczyć na Wasze wsparcie? :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto lis 15, 2011 14:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 116!!!

Dzisiaj na zabieg pojechała Selena - pięciomiesięczna Podopieczna PJD :) Mam nadzieję, że dzięki sterylizacji szybciej znajdzie swój dom. Jej wysterylizowane rodzeństwo już znalazło domy (Wenus mieszka w Tychach, Malcolm pojedzie za kilka dni do Rząski). :)

XAgaX pisze:A ja mam prośbę w imieniu znajomej, którą jakieś pół roku temu zaczepiłam poprzez ogłoszenie na Gumtree :)

Jedną ciężarną kotkę wykastrowała w wakacje na mój koszt, zostały jej 2 nieciężarne (na Promonvecie), na których zabiegi nie ma kasy. Do Krakowa dojedzie. Jeśli dobrze ją zrozumiałam, chciałaby kastrować w okolicach Bożego Narodzenia. Możemy liczyć na Wasze wsparcie? :)

Myślę, że tak, o ile tylko nie spadnie na nas jakaś katastrofa ;)
Obrazek

ryśka

Post » Wto lis 15, 2011 14:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 116!!!

ryśka pisze:
XAgaX pisze:A ja mam prośbę w imieniu znajomej, którą jakieś pół roku temu zaczepiłam poprzez ogłoszenie na Gumtree :)

Myślę, że tak, o ile tylko nie spadnie na nas jakaś katastrofa ;)

dzięki, mam nadzieję, że się uda :)

zaczepiłam jeszcze panią pomagającą kotom w ogródkach działkowych - ma na pewno 1 kotkę do ciachnięcia, zachęcam ją, aby sukcesywnie zrobiła porządek z kocią rozrodczością na całych działkach. Na razie prosimy o kciuki, żeby udało się oddać ostatnie maluchy i w miarę możliwości o pomoc z zabiegiem ich mamy :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto lis 15, 2011 16:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 119:)

A Selena już po zabiegu, właśnie wraca do domu :)
Obrazek
Obrazek

ryśka

Post » Śro lis 16, 2011 1:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 119:)

120!
Młodziutka 4-miesięczna koteczka, od Pauli_T, dziś została wysterylizowana :D (teraz biedak siedzi w transporterze i czeka na dużą klatkę, mam nadzieję, że tam nie styskuje szczególnie :( ).
Jest zarobaczona jak nieszczęście, ale odrobaczanie i odpchlanie zrobimy wg zaleceń weterynarza dopiero za kilka dni.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Śro lis 16, 2011 9:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 119:)

starchurka pisze:120!
Młodziutka 4-miesięczna koteczka, od Pauli_T, dziś została wysterylizowana :D (teraz biedak siedzi w transporterze i czeka na dużą klatkę, mam nadzieję, że tam nie styskuje szczególnie :( ).
Jest zarobaczona jak nieszczęście, ale odrobaczanie i odpchlanie zrobimy wg zaleceń weterynarza dopiero za kilka dni.

Kolejny sukces Operacji Zabieg :piwa:

Chiara

Post » Śro lis 16, 2011 10:18 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Malutka była już odrobaczana, bo mam nawet jej książeczkę zdrowia, a potem w kuwecie po niej i czarno-białym(nie wiem dokładnie po którym, bo razem siedziały) znajdowałam niewyobrażalnie wielkie robale...:/

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Śro lis 16, 2011 11:33 Re: PJD-Operacja ZABIEG! w natarciu: 120:)

Na pewno warto ją odrobaczyć niestandardowo. Mocne kciuki za szybką rekonwalescencję! :ok:
Obrazek

ryśka

[poprzednia][następna]