ile kosztuje uśpienie kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 15, 2011 21:03 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

meg11 pisze:
ASK@ pisze:
meg11 pisze:Dziewczyny proponuję wrzucić na luz i wrócić do sedna tematu wątku. Zrobił się koszmarny Oftop :evil:

tak, wracamy.
Ile kosztuje uśpienie kota?

Resztę dziewczyny na pw niech załatwiaja.

U mnie moja wetka bierze 10 zł, dowiedziałam sie przypadkiem gdy znajomy pytał o uśpienie swego shorowanego psa. Wszystko też zależy od wagi.

Nie pamiętam ile to kosztowało. Pamiętam za to, że jak leżał na moich kolana i patrzył tak jak zawsze. Tylko trochę bardziej zmęczonym wzrokiem. Potem pierwszy zastrzyk i usnął. Na udzie czułem bicie jego serduszka....potem drugi zastrzyk. Serduszko zabiło dużo mocniej i szybciej...a potem nic. Leżał taki spokojny...a my ryczeliśmy.
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Wto lis 15, 2011 21:08 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Co tu się porobiło? 8O
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Wto lis 15, 2011 21:17 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

jimmy, lata temu moja przyszywana ciocia poprosiła mojego brata żeby poszedł z nią do weterynarza uśpić kotkę. Miała raka, wet kazał bratu trzymać kocinę za łapki, wtedy mój brat widział jak leciały jej łzy i toczyły się po pyszczku. Wtedy też powiedział że był po raz pierwszy i po raz ostatni uśpić jakieś zwierzę. Od tamtej pory minęło 28 lat. Nie był z żadnym od tamtej pory.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lis 15, 2011 21:33 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Myślę, że jeżeli zwierzak cierpi to tylko wtedy należy uśpić i jestem za tym aby weterynarz przyjechał do domu....
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Wto lis 15, 2011 21:42 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Amanli prawie 30 lat w tył to była inna epoka. Taksówkę było trudno złapać a co dopiero marzyć o przyjeżdzie weterynarza do domu. Świadomość ludzi co do leczenia zwierząt była też całkowicie inna. Teraz jest koszmarnie a wtedy :roll:

Dziś usłyszałam od sąsiadki z, którą nota bene leczymy kocią znajdę (jej mąz o tym że ona leczy, nic nie wie) :evil: jej mąż powiedział że ludzie robią rózne dziwne rzeczy. To na temat tego że leczę bezdomne zwierzęta i znajduję im domy. Dla niego to jest dziwne. Niby człek wykształcony, jest ratownikiem medycznym a ma takie zdanie. :roll:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lis 15, 2011 21:49 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Co z kotką? Pojedzie do Agneski?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lis 15, 2011 22:02 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tristania przeczytała moje pw. Ale nie odpowiedziała. :?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lis 15, 2011 22:02 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Fifek też miał raka. Moja żona była bardzo z nim związana. Miała go od szczeniaka. Kiedy usłyszeliśmy diagnozę nie mogliśmy uwierzyć. Klasyczne wypieranie. Próbowaliśmy go leczyć mimo, iż nie było żadnych szans. Pod koniec schudł ponad trzy kilo w niecałe dwa tygodnie. Kiedy przestał jeść dotarło do nas, że to koniec...
No ale to inna historia. Mam nadzieję, że uda się uratować kociaka z tego wątku.
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Wto lis 15, 2011 23:24 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

A czy ktoś zwrócił uwagę na taki drobiazg, ze wątek był załozony w 2007 roku i nie przez Tristanię?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto lis 15, 2011 23:39 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

andorka pisze:A czy ktoś zwrócił uwagę na taki drobiazg, ze wątek był załozony w 2007 roku i nie przez Tristanię?

Nie, ja nie zwróciłam na to uwagi. Tristania go odkopała. Więc wygląda na to, że szukała informacji na temat możliwości eutanazji i jej ceny ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto lis 15, 2011 23:59 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

PcimOlki pisze:
justyna515 pisze:ile kosztuje uśpienie małego kota?...

Do 2 lat. Przy łagodzących okolicznościach może być w zawiasach.

:ok:

doczytam wątek później, jak ogarnę 2 koty i moje 14mkw :mrgreen:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Śro lis 16, 2011 0:06 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Kolezanka poszla ostatnio z 18 letnim kocurem do weta bo zaczal sikac na lozko i uslyszala, ze tak starego kota sie nie oplaca leczyc i eutanazja kosztuje 50 zl. 8O

Zmienila weta - wyleczyl jej kota. Bardzo sie z tego cieszy bo kocur juz pelnoletni wiec moze po fajke i flaszke skoczyc do sklepu tylko zeby go na reszcie nie oszukali :mrgreen:

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Śro lis 16, 2011 1:25 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Doczytałam, jestem chora, podwójnie chora, bo wszystko wróciło....Nie wiem ile płaciłam , chyba 50, co było pryszczem w porównaniu z wcześniejszym leczeniem, pamiętam utylizacja 90. To słowo - utylizacja. Jak moge swoje ukochane zwierzę zutylizowac. Nie byłam wtedy jeszcze na miau,to było prawie 3 lata temu, nie wiedziałam, ze takie jest prawo, na szczęście wet wydał mi ciałko i Kocur jest z nami, lezy pod choinką, ze swoja miseczką, poduszeczką i ręczniczkiem. I pamiętam jeszcze jak leżałam na podłodze w poczekalni u weta i wyłam z bólu, że musiałam TĘ decyzję podjąć
Moja kotka ma astmę, co rodzi tez okreslone koszty, niedawno dokociłam się , świadomie , kociak z wydarzenia na FB.Koty traktuję, jak członków rodziny, jak własne dzieci / których mam troje, dorosłych, zakoconych /. Dwóch moich wnuków jest dziećmi niepełnosprawnymi intelektualnie, no cóż , Spartanie dzieci niepełnosprawne zrzucali ze skał do morza, nawet utylizacja nie była potrzebna.Więc , czemuż nie , jaka ulga dla społeczeństwa, bo oni nigdy nie będą w pełni samodzielni, bo z naszych podatków to idzie...Ale jak patrze na roześmianą bużkę 4 -letniego Artura, na sypiący się wąs 14-letniego Adriana, jak widzę ich miłośc do kotów, ich delikatnośc, to myśle sobie, że moje dzieci wychowałam dobrze, skoro ich dzieci tez zwierzeta kochają.
I życzyłabym tristanii, aby , mając moje lata, mogła powiedziec o sobie to samo..

Opieka i miłość do zwierzęcia / tak, miłość / nie jest kwestią rozsądku, to empatia, a empatia jest uczuciem wyższym, którego , niestety wielu tym normalnym brakuje, a o dziwo odczuwają je niepełnosprawni

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lis 16, 2011 1:39 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tristania83 pisze:Jego kotka była wysterylizowana, moje nie są.

ciach

Co do sprzątania-nie da się zmyć ze ściany moczu, który najzwyczajniej wsiąka. Musiałby zeskrobać jakąś warstwę gipsu ze ściany. Ale co ja będę się tłumaczyć...

Mój kot tez sika.
Ale w domu nie ma zapachu moczu. Uzywam bio stalfris.

http://germapol.istore.pl/pl,category,1 ... lfris.html

Bondzio sika kiedy kuweta jest nie sprzatnięta wystarczająco dokładnie co jest dość trudne przy dziesięciu kotach ale do zrobienia. Maleńka tez czasem sobie pozwoli, bo ja gonia chłopaki.
Miluś i Amiś posikiwali kiedy mieli zapalenie pęcherza. Ale myślę, że każdy kto to miał rozumie w czym rzecz. I pewnie to nieładnie ale coś życze temu znajomemu. Ciekawe, czy go wtedy rodzina uśpi.
Mnie nie przyszło by do głowy pozbywac sie problemu w taki sposób.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lis 16, 2011 1:51 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tristania83 pisze:
Lilianna J-wie pisze:Nie, są na to specjalne preparaty :ok:

Skoro tak, to podaj nazwę chociaż jednego.

Erin- ja zarabiam 1500 zł miesięcznie. Sama wychowuję córkę i gdyby mi przyszło zapłacić 3 tys za leczenie kota to niestety nie dałabym rady..W życiu są jakieś priorytety i każdy z nas ma pewnie inne. Nie mozecie krytykować kogoś tylko dlatego, że nie weźmie kredytu w banku po to, żeby wyleczyć zwierzę.

Kupiłam na spółke duże opakowanie w ubiegłym roku, wykorzystałam trochę więcej niz pol litra koncentratu.
Preparat jest lepszy i tańszy niż vitopar.
Pół l vitoparu kosztuje tyle co pół l koncentratu biostalfrisu. A te pól l starcza naprawdę na długo.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]