ile kosztuje uśpienie kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 15, 2011 12:48 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

wistra pisze:http://allegro.pl/jedyny-sprawdzony-gwizdek-odstraszacz-zwierzat-i1895594952.html

No popatrz, Robię sobie zakladkę :ok: Dobry prezencik pod choinkę dla zmotoryzowanych :)

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lis 15, 2011 12:55 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

felin pisze:
Mulesia pisze:Czekaj. A gdzie to można kupić i jak to działa?
Mieszkam na wsi i zawsze jadę z duszą na ramieniu.
Ostatnio omijając jeża omal nie władowałam się do rowu.

Przydałyby mi się takie gwizdki.

Mulesia, jeż to chyba jednak jest zbyt powolny, żeby zdążyć się ewakuować przed samochodem jadącym powyżej 60km/h.
Ale lisy i sarny i dziki jak najbardziej. A wlaśnie mamy okres rykowiska i jeleniowate glupieją :)

Jeśli uda się "odstraszyć" chociaż jednego delikwenta, to i tak opłaca się te gwizdki zamontować ( gatunek zwierzaka obojętny ).

Powiem tak. Wypadki się zdarzają.
Mnie najbardziej boli, gdy słyszę, że kierowcy uderzyli zwierzę i w ogóle się nie zatrzymali, by sprawdzić co się stało.

Wistra. Dzięki :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lis 15, 2011 13:02 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Mulesia pisze:Jeśli uda się "odstraszyć" chociaż jednego delikwenta, to i tak opłaca się te gwizdki zamontować ( gatunek zwierzaka obojętny ).

Powiem tak. Wypadki się zdarzają.
Mnie najbardziej boli, gdy słyszę, że kierowcy uderzyli zwierzę i w ogóle się nie zatrzymali, by sprawdzić co się stało.

Wistra. Dzięki :ok:

A to to Ci gwarantuję.
A co do drugiego, to czasem - niestety - wiadomo, że nie ma po co się zatrzymywać.
Ladnych parę lat temu wracaliśmy z bratem z Łodzi i w jakiejś miejscowości kot doslownie wyskoczyl nam pod maskę, nie bylo czasu na żadną reakcję. Za nami i na pasie przeciwnym sznury tirów i innych aut. Nawet nie mielibyśmy się jak zatrzymać nie powodując karambolu. I nawet jeśli nie zabil go nasz samochód, to jadące za nami zalatwily sprawę w kilka sekund :cry: Powiem tylko, że glowa bolala mnie po tym przez dwa dni i jeszcze dziś, jak o tym pomyślę, to też niefajnie się czuję.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lis 15, 2011 13:14 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

zaznaczę sobie.
Z ciekawością czytałam wypowiedzi o chorych umysłach i takich tam...
Poczekam bo jestem wielce ciekawa keidy pojawi sie post ,ze skorzystano ze wszystkich rad.
Napisze tylko uwagę jeszcze. Przez 5 m-cy ogłoszenia mogły już wygasnąć lub zniknąć na kilkudziesiątej stronie jeśli okres ważności jest długi. Czyli niebyt. Daje sie na krótkie terminy i ciągle dodaje nowe.Nie na 5 portalach ale na kikudziesięciu.Choć czasem na jednym wystarczy byleby był ten człowiek czytający właściwy. Mam koty które szukały i 18 miesięcy domów.Ale znalazły.Wytwałość swoje robi.
Poza tym mocz kotki niewysterylizowanej też cuchnie.Hormony!Nawet przy zastrzykach. Narażasz poza tym ją na raka. Ale ten problem jeśli się pojawi to wiadomo jak zostanie rozwiązany.A,że kot został narażony na ew raka przez swoję właścicielkę to już inna historia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 15, 2011 13:42 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Mój 11 letni kocur potrafił sikać na buty,meble,gazety i w końcu na stół na laptopa :roll: Kot kastrowany...Nie czekałam badania,wykazały zapalenie pęcherza moczowego,wystarczyły dwa antybiotyki Tylovet,Rutinoscorbin specjalna karma Urynary i kot zdrowy...Pewnie jakby trafił na inną"kociarę"pewnie był by już utylizowany.... :evil:
Gosiara

Post » Wto lis 15, 2011 13:49 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

a wracając do właściwego tematu. Kot z ulicy, potrącony przez samochód -wet wziął 20 złoty za skrócenie jego cierpienia.Leżał wiele godzin podobno na ulicy, przy bloku i umierał w deszczu i chłodzie.
Nie pamiętam ile płaciłam za jamniczkę Lusię i kocia Tigerka. Płakałam.
Bezdomniak mnie zaskoczył bo był bezdomniakiem i wystarczył jeden zastrzyk uspokajający.Ale wet nie powstrzymał sie przed wzięciem kasy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 15, 2011 14:30 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Mój tż kiedyś zgarnął kota w koc z ulicy leżał na środku auta go omijały...Zawiózl do lecznicy Młynarskich w Zabrzu,zostawił natychmiast się Nim zajeli dostał leki przeciwbólowe,przeciwstrząsowe,prześwietlenie zrobili niestety kot miał złamany kręgosup i strasznie cierpiał uśpiono go :cry: Zapytałam ile mam za to zapłacić usłyszałam"Za ratowanie i brak znieczulicy się nie płaci"
Gosiara

Post » Wto lis 15, 2011 14:34 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

jimmy_lodolamacz pisze:To tak jakby próbować określić wartość życia...

Od $6250 za sztukę.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... owego.html

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto lis 15, 2011 14:58 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

felin pisze:....
PS. Żeby nie rozjeżdżać zwierzat na drodze wystarczy kupić za 20pln komplet gwizdków przyklejanych do przedniego zderzaka. Jeśli kogoś stać na utrzymanie samochodu, to na to też.

Czyżby? Na stronie sprzedawcy jest zero danych na temat parametrów emitowanego dźwieku. Jak również zero danych o rzeczywistym wpływie tych dźwieków na zwierzynę, o ile faktycznie są emitowane. (A mogą nie być choćby przez deszcz, czy brud.) Czy ktoś to sprawdził - wątpię. Kto więc zagwarantuje, że dźwięk takiego gwizdka nie skutkuje efektem odwrotnym do reklamowanego. Na pewien gatunek jelenia na przykład lub niedźwiedzia.

Koty słyszą jako tako do 80kHz. Wiele zasilaczy komputerowych ma przetwornice pracujące na czestotliwościach w zakresie kociej słyszalności. To znaczy, że piszczą/gwiżdżą ultradźwiękami. Czy ktokolwiek spotkał kota wiejącego przez pracującym kompem? Moje włażą do środka obwąchując z zainteresowaniem, jeśli tylko obudowa jest zdjęta.

Muszę chyba uruchomić produkcje magnetycznych kulek antykoncepcyjnych. Na stronie napisze sie, że wystarczy włożyć pod poduszkę. Albo uruchomię usługi diagnostyczne, konkurencyjne dla: http://testynapasozyty.pl/diacom

Idźcie po rozum do sklepu, bo żal.

PcimOlki

Post » Wto lis 15, 2011 15:20 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

PcimOlki pisze:
felin pisze:....
PS. Żeby nie rozjeżdżać zwierzat na drodze wystarczy kupić za 20pln komplet gwizdków przyklejanych do przedniego zderzaka. Jeśli kogoś stać na utrzymanie samochodu, to na to też.

Czyżby? Na stronie sprzedawcy jest zero danych na temat parametrów emitowanego dźwieku. Jak również zero danych o rzeczywistym wpływie tych dźwieków na zwierzynę, o ile faktycznie są emitowane. (A mogą nie być choćby przez deszcz, czy brud.) Czy ktoś to sprawdził - wątpię. Kto więc zagwarantuje, że dźwięk takiego gwizdka nie skutkuje efektem odwrotnym do reklamowanego. Na pewien gatunek jelenia na przykład lub niedźwiedzia.

Koty słyszą jako tako do 80kHz. Wiele zasilaczy komputerowych ma przetwornice pracujące na czestotliwościach w zakresie kociej słyszalności. To znaczy, że piszczą/gwiżdżą ultradźwiękami. Czy ktokolwiek spotkał kota wiejącego przez pracującym kompem? Moje włażą do środka obwąchując z zainteresowaniem, jeśli tylko obudowa jest zdjęta.

Muszę chyba uruchomić produkcje magnetycznych kulek antykoncepcyjnych. Na stronie napisze sie, że wystarczy włożyć pod poduszkę. Albo uruchomię usługi diagnostyczne, konkurencyjne dla: http://testynapasozyty.pl/diacom

Idźcie po rozum do sklepu, bo żal.

opatentuj szklankę wody zamiast.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto lis 15, 2011 15:28 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Koszmaria pisze:....opatentuj szklankę wody zamiast.
Za 123zł. Kto zapłaci, musi uwierzyć. Wiara czyni cuda. :lol:

PcimOlki

Post » Wto lis 15, 2011 15:38 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

PcimOlki pisze:
Koszmaria pisze:....opatentuj szklankę wody zamiast.
Za 123zł. Kto zapłaci, musi uwierzyć. Wiara czyni cuda. :lol:

czepiasz się,morza się rozstępują.

i krakvet dostarcza szybko paczki...
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto lis 15, 2011 15:47 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

PcimOlki pisze:
jimmy_lodolamacz pisze:To tak jakby próbować określić wartość życia...

Od $6250 za sztukę.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... owego.html

Są ludzie, którzy zamordują by ukraść kilkanaście złotych. Z drugiej strony są tacy, którzy oddadzą miliony żeby nie umrzeć...
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Wto lis 15, 2011 16:53 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Nie zrezygnowałam z dyskusji i nie uciekłam. Niektórzy ludzie pracują, nie mam czasu całymi dniami siedzieć na forum.
Co do ogłoszeń o znalezionym kotku- tak, odświeżam je. Pytam znajomych, znajomi swoich znajomych. Mam nadal nadzieję, że znajdę dla niego dom.
Jednak nie zmienię wyrażonego tutaj zdania. Nie jestem żadną satanistką, lubię zwierzęta, ale z granicach rozsądku. Na pewno nie podporządkuję swojego życia nigdy zwierzęciu. I nie pozwoliłabym, żeby kot smrodził mi mieszkanie. Gardzę ludźmi, którzy znęcają się nad zwierzętami, ale też takimi, którzy wyhodują ich za dużo i potem te biedne zwierzęta trafiają na ulice, albo do przepełnionych schronisk.
A co do hodowania kotów bez łap- zastanówcie się, czy takiemu kociakowi jest dobrze na świecie...Czy zastanowiło was co taki kot czuje, kiedy go aż skręca, żeby sobie pobiegać, poskakać, firankę poszarpać...A tu dupa, bo nie da się...Dla mnie to zawiało jakimś zboczeniem. Albo wybieranie na miss kota bez oka...Podnieca was to?
Masakra 8O

Tristania83

Od: Pon lis 14, 2011 11:40

Post » Wto lis 15, 2011 16:57 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tristania83, nie będę z Tobą dyskutować. Nawet nie podam powodów niechęci do tej dyskusji.

Proszę, przywieź tego kota do Warszawy. Znajdziemy mu dom. Bez Twojego wysiłku i bez groźby uśpienia.

Jeśli mi podasz swoje dane na pw, to umówimy się na odbiór kota.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]