Moje pytanie dotyczy leczenia tzn czy jest to do wyleczenia kroplami czy nie obejdzie się bez zabiegu chirurgicznego ??
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czarnula24 pisze:Od długiego już czasu mojemu kocurowi ropiało oko , wiecznie się sklejało, widać było błonkę na nim , a od wczoraj nie otwierał oka. Pojechaliśmy dziś do weterynarza , okazało się że to wrzód rogówkidostał zastrzyk z antybiotykiem i do tego kilka razy dziennie zakraplać oko gentamycyną. Za 2 dni sie pokazać wetowi.
Moje pytanie dotyczy leczenia tzn czy jest to do wyleczenia kroplami czy nie obejdzie się bez zabiegu chirurgicznego ??
Zofia&Sasza pisze:Ja bym skonsultowała z innym wetem. Genta to dość słaby lek, a kilka razy dziennie to raczej rzadkoPrzy uszkodzeniach rogówki moi weci dawali oprócz antybiotyku np. Tropicamid
Wawe pisze: Z tym, że ja (z pewnych przyczyn życiowych) przegapiłam stan początkowy a potem było już za późno na leczenie nieoperacyjne.I przed i po operacji zakrapialiśmy jej oczko po kilkanaście razy dziennie (antybiotyk plus inne dodatkowe kropelki).
czarnula24 pisze:Jednak mam nadzieję że obejdzie się bez operacji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 158 gości