DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 15, 2011 10:04 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Marzenia11 pisze:a to ma być (...) i bezproblemowy kot.

A są takie? :wink:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Wto lis 15, 2011 10:11 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Mruśkowo pisze:

Są - ale nigdy nie nasze 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 15, 2011 10:12 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Mruśkowo pisze:

Nie znasz? :D rozejrzyj się wokół siebie
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lis 15, 2011 10:14 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Marzenia11 pisze:
Szalony Kot pisze:Co u malutkiej, Gibutku?

Marzenia11 pisze:smarti - kogo miałam wystawić do castingu do rodziny z 3letnim dzieckiem, nie mających nigdy kota? Ma być łagodny, a nie takie zadziory jak Moko i Everest, którzy się naparzają leżąc częściowo na klawiaturze, przed monitorem. :roll:

A może któraś z łaciatych? Mućka, Milka czy Krówka?
Albo Kuleczka?

Milka i Krówka jeszcze się leczą.
Mućka jedzie w piątek.
Kulka ma chore oczko a to ma być pierwszy i bezproblemowy kot.

A gdyby tak Promyk?
Mi się wydaje, że jak on taki hardy, to mu dziecko głośne niestraszne.
Gryźć nie gryzie, drapnąć potrafi tylko jak na siłę go się trzyma na rękach, a trzylatek jeszcze tego nie zrobi.

Zdrowy jak koń, głaskanie lubi.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 15, 2011 10:20 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Marzenia11 pisze:
Mruśkowo pisze:

Rozglądam się i jakoś nie mogę dostrzec takowych... :spin2: Z tymi które JA mam jest zawsze coś.
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Wto lis 15, 2011 10:21 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Szalony Kot pisze:
Marzenia11 pisze:

Marzenia11 pisze:smarti - kogo miałam wystawić do castingu do rodziny z 3letnim dzieckiem, nie mających nigdy kota? Ma być łagodny, a nie takie zadziory jak Moko i Everest, którzy się naparzają leżąc częściowo na klawiaturze, przed monitorem. :roll:

Albo Kuleczka?

Mućka jedzie w piątek.

A gdyby tak Promyk?
Mi się wydaje, że jak on taki hardy, to mu dziecko głośne niestraszne.
Gryźć nie gryzie, drapnąć potrafi tylko jak na siłę go się trzyma na rękach, a trzylatek jeszcze tego nie zrobi.

Zdrowy jak koń, głaskanie lubi.

Moim zdaniem on jest za bardzo dynamiczny i nachalny jak do 3latka. I umie się "odgryźć" :D jak coś nie idzie po jego kociej mysli.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lis 15, 2011 10:22 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Mruśkowo pisze:
Marzenia11 pisze:
Mruśkowo pisze:

Rozglądam się i jakoś nie mogę dostrzec takowych... :spin2: Z tymi które JA mam jest zawsze coś.

wiesz, bo jak się czepnęłaś że Nusia ma cuś skoro się jeży to się nie dziwię, ze nie widzisz... :mrgreen: poza tym to bezproblemowy kotecek, c'nie? :mrgreen:

Marzenia11

Post » Wto lis 15, 2011 11:38 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Marzeniu-na którą my jedziemy?

poproszę dane państwa (najlepiej smsem) bo po drodze jadę zaczipować Isię
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 15, 2011 11:43 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Marzenia11 pisze:

Albo Kuleczka?

Mućka jedzie w piątek.

Tu chodzi tylko o to że boimy się dać Kulki do 3-letniego dziecka bo diabli wiedzą co takimu małemu g... moze strzelić do łepetyny na widok "dziwnego" "nie takiego" oczka.

Kulka jest zdrowa i przepiękna ale jest kicią wyjątkową i dlatego zasługuje na domek bez 3-letniego potworka(sorry-mam skrzywienie :mrgreen: )
Ostatnio edytowano Wto lis 15, 2011 11:44 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto lis 15, 2011 11:44 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

smarti pisze:Marzeniu-na którą my jedziemy?

a skąd ja mam mieć dane państwa???? Mam jedynie imię nazwisko i telefon.
na pw wyślę Ci telefon do pani. I pewnie bedziemy jechać blizej 16 bo ja ciągle w W. a dopiero zaraz wyjeżdżam do otwocka.

Marzenia11

Post » Wto lis 15, 2011 11:47 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Zależy jakie dziecko.
Większość dzieci w ogóle tak samo "dziwnie" reaguje na kota, bo to coś nowego, jak na oczko.

Innymi słowy - dla dziecka kot z dziwnym oczkiem jest tak samo dziwny jak kot z normalnym oczkiem ;]
Także o oczko nie ma się co martwić, tylko o charakter.

Ogólnie ważne jest tylko to, by kot nie bał się hałasu. Dla mnie Promyk by do dziecka pasował - co innego siedmiolatek, który potrafi kota np. przytrzymać wbrew jego woli, ścisnąć, zrobić krzywdę, jak nie pomyśli. Wtedy Promyk by tłukł czy drapał.
Trzylatek nie ma takiej fizycznej możliwości.

Szalony Kot

Post » Wto lis 15, 2011 11:49 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Marzenia11 pisze:
smarti pisze:Marzeniu-na którą my jedziemy?

a skąd ja mam mieć dane państwa???? Mam jedynie imię nazwisko i telefon.
na pw wyślę Ci telefon do pani. I pewnie bedziemy jechać blizej 16 bo ja ciągle w W. a dopiero zaraz wyjeżdżam do otwocka.

no to właśnie proszę Cię abyś wzięła dane od państwa mówiąc im że do czipa i przekazała mnie. :D

imię nazwisko,adres zamieszkania i zameldowania(jeśli inny) i telefon

No to jeśli tak to jeśli Jamkasica się zgodzi to Kulka jest do dziecka idealna!

smarti

Post » Wto lis 15, 2011 11:52 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

No.
Najważniejsze, to żeby kot nie bał się hałasu i gwałtownych ruchów. I w razie chwycenia np. z zaskoczenia za uszy, kark, ogon raczej uciekał, a nie drapał.
Znam kota, który wzięty na ręce ucieka z nich od razu. Ale miauczy przy tym żałośnie i stara się jak tylko może nie podrapać nikogo i w ogóle najlepiej to zniknąć.
Jego ojciec (bo to syjamy :D) bardziej drapie podczas sesji głaskania niż tamta pierdoła :D

Szalony Kot

Post » Wto lis 15, 2011 11:53 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

smarti - sorry, nie mam czasu na dzwonienie teraz do nich. na pw masz telefon.

Marzenia11

Post » Wto lis 15, 2011 11:54 Re: DT Smarti 7 !! U nas już zima-nowe foty str 18 i 22

Szalony Kot pisze:No.
Najważniejsze, to żeby kot nie bał się hałasu i gwałtownych ruchów. I w razie chwycenia np. z zaskoczenia za uszy, kark, ogon raczej uciekał, a nie drapał.
Znam kota, który wzięty na ręce ucieka z nich od razu. Ale miauczy przy tym żałośnie i stara się jak tylko może nie podrapać nikogo i w ogóle najlepiej to zniknąć.
Jego ojciec (bo to syjamy :D) bardziej drapie podczas sesji głaskania niż tamta pierdoła :D

wiesz co, nie jestem przekonana, ze Promyk spełniłby te kryteria.
poza tym i tak teraz nie wyślę już żadnych zdjęć ani opisów bo mam 2godziny spóźnienia.

Marzenia11

[poprzednia][następna]