czarna kropka pod brodą

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 14, 2011 20:59 czarna kropka pod brodą

Witam
Ostatnio przygarnąłem małego kotka, teraz juz nie jest taki mały i zauwazyłem czarną kropkę na brodzie wielkości duzego pieprza, wyglada jakby z tej kropki włosy czarne wyrastały, ale nie jestem pewny, co to moze być?

gra

Od: Pon lis 14, 2011 20:58

Post » Pon lis 14, 2011 21:11 Re: czarna kropka pod brodą

gra pisze:Witam
Ostatnio przygarnąłem małego kotka, teraz juz nie jest taki mały i zauwazyłem czarną kropkę na brodzie wielkości duzego pieprza, wyglada jakby z tej kropki włosy czarne wyrastały, ale nie jestem pewny, co to moze być?

To może być koci trądzik, je z plastikowych misek?

Odessa

Od: Pt paź 14, 2011 22:09

Post » Pon lis 14, 2011 21:11 Re: czarna kropka pod brodą

Hej,
Czy to wygląda troszkę jak brud? U mojego kota takie czarne grudki na bródce, to objaw alergii pokarmowej.
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon lis 14, 2011 21:36 Re: czarna kropka pod brodą

no to jest takie wielkości dużego pieprza ludzkiego, daję mu różne jedzenie, z obiadu jakieś mięso itp na miskach po maśle itp, od czego może być ta alergia czy może to trądzik czy coś jeszcze innego ?

gra

Post » Pon lis 14, 2011 21:55 Re: czarna kropka pod brodą

gra pisze:no to jest takie wielkości dużego pieprza ludzkiego, daję mu różne jedzenie, z obiadu jakieś mięso itp na miskach po maśle itp, od czego może być ta alergia czy może to trądzik czy coś jeszcze innego ?

Właśnie od tego może być ta alergia. Kot nie powinien jeść ludzkiego jedzenia: bo zawiera przyprawy, tłuszcz, jest niewłaściwie zbilansowane itd, itp...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon lis 14, 2011 22:04 Re: czarna kropka pod brodą

Potrzeba więcej info, napisz dokładnie co on je, może ma jakieś niedobory. Co do trądziku przypomina ludzkie wągry, takie tłuste pojedyncze czarne kropki. wpisz w google obrazy i porównaj. Pytam o miski, bo na plastiku najszybciej mnożą się bakterie, kot musi jeść z czystej, codziennie mytej zastawy.

Odessa

Od: Pt paź 14, 2011 22:09

Post » Pon lis 14, 2011 22:18 Re: czarna kropka pod brodą

aaa to takie buty ;D
no to co on je, teraz już daje mu raczej pokarm ze sklepu kitekat i whiskas(takie zielone pudełko z jakimiś kulkami kitekat i z puszki jakieś mięso whiskas), ale parę dni temu dawałem fasolkę po bretońsku(nic innego nie miałem, jeszcze tego nie zjadł, więc może to to), schabowego i jakieś inne mięsa co raczej my ludzie jemy, a nie koty. Jeżeli ma tą alergię to coś mu podawać czy tylko zmienić to jedzenie i pojemniki na nie ?
Trądziku raczej nie ma, bo to jest jedna duża kropka, ale nie jest tak duża żeby zajmowała mu pół brody, tak jak pisałem takie jak pieprz duży, może ciutkę większe nie pamiętam już.
Ostatnio edytowano Pon lis 14, 2011 22:21 przez gra, łącznie edytowano 1 raz

gra

Post » Pon lis 14, 2011 22:21 Re: czarna kropka pod brodą

Whiskas i "takie zielone", to koszmarne badziewie. I kot wlaśnie powinien jeść mięso, a nie tylko "my ludzie". Byle nie byl to schabowy.
Miseczka dla kota - nie taka po maśle - kosztuje grosze. I musi być porządnie i często myta.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04