Do Iwonki: Dziękuję za poradę. Zobaczymy jak będzie działało zmniejszanie dawek przy Caninsulinie. Oby do przodu

Do Tinki: Wczoraj wieczorne PRE Areska było na poziomie 158, czyli podskoczyło, ale nawet zapomniałam się zapytać mojej drugiej połowy (Marcina) czy czasami nie dawał kociakowi wcześniej jedzenia. W każdym razie Marcin zasugerował się starą rozpiską i podał kotu troszkę więcej niż 0,5. Dzisiaj rano PRE wynosiło 115, więc dałam Areskowi kroplę. Wieczorem znowu moja połowa będzie robiła pomiary, więc zostawiłam mu uaktualnioną listę zmniejszonych dawek. Będę pisała na bieżąco co i jak, ale tak jak napisałaś, chyba faktycznie trzustka zabiera się do pracy. Tinka, jeszcze jedno pytanie, na które nie uzyskałam odpowiedzi, do odmierzania takich małych dawek lepsze są strzykawy 0,5 ml U100 0,33 mm czy też 1 ml U100 0,33 mm? Z takimi oznaczeniami się spotkałam na internecie ale nie wiem, które insulinówki są bardziej przydatne? U40 mi się niedługo kończą więc mogłabym już zamówić U 100. Pozdrawiam.