GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU - s.43

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 13, 2011 13:02 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

W miejscu z ktorego wczoraj zabralem Bobka nie brakuje jedzenia.Jest to w okolicy smietnika i kazdy komu cos zostanie ciekawego podrzuca im tam.Nie ma tam zbyt bogatego w kocie jedzenie-przewaga ludzkiego ale glodne nie chodza.Jego umaszczenie jest prawdopodobnie wynikiem zarobaczenia-to zdanie Pani Gosi.Pozostale koty sa czarne i w dobrej kondycji jak na takie warunki.
Neska za TM :-( Zuzia za TM :-( [*][*]
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

grzes78b

Od: Sob paź 31, 2009 18:39

Post » Nie lis 13, 2011 13:02 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

Raczej efekt niedożywienia i zarobaczenia. Prawdopodobnie po solidnym odkarmieniu i odrobaczaniu zmieni się w typowego burasa. Futerko to o akurat ma bardzo kiepskie. Za to cudowny charakter - siedzi teraz na moich kolanach i razem piszemy tego posta :) Bobek wszystkich pozdrawia. Czekamy na jego braciszka - jeśli uda się złapać kociaka to jeden z pozostałej trójki malców również trafi do mnie.

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Nie lis 13, 2011 13:04 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

Bobek :ok: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 13, 2011 13:05 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

grzes78b pisze:W miejscu z ktorego wczoraj zabralem Bobka nie brakuje jedzenia.Jest to w okolicy smietnika i kazdy komu cos zostanie ciekawego podrzuca im tam.Nie ma tam zbyt bogatego w kocie jedzenie-przewaga ludzkiego ale glodne nie chodza.Jego umaszczenie jest prawdopodobnie wynikiem zarobaczenia-to zdanie Pani Gosi.Pozostale koty sa czarne i w dobrej kondycji jak na takie warunki.

Tu nie chodzi o niedożywienie spowodowane brakiem pokarmu, tylko o niedożywienie w sensie tego, ze ten pokarm, które koty jedzą, nie jest zbilansowany - czyli nie dostarcza im tych składników, które powinna zawierać prawidłowa dieta. Brak tu np. witamin, których niedobór bardzo negatywnie wpływa na kondycję futra. Dlatego domowa dieta nie jest dobra dla zwierząt, jeśli nie jest prawidłowo bilansowana - bo zawsze w niej czegoś brakuje. Pies nie przyswoi np. wapnia z kaszy, a kot witamin z makaronu. I u Bobka to widać. Z głodu by nie padł, ale już teraz ma zalążki krzywicy w nadgarstkach przednich łap.

Gosia B

Post » Nie lis 13, 2011 13:48 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

Bobek jest uroczy. mi wygląda na czekoladowo pręgowanego, większość burasków jest czarno pręgowana, ale to się okaże jak będzie w kondycji wystawowej :wink:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Nie lis 13, 2011 15:20 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

No i już, trzy dziewczynki porezerwowane. W piątek wizyty adopcyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. O matko, padam na twarz...

Gosia B

Post » Nie lis 13, 2011 16:34 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

Gosia B pisze:No i już, trzy dziewczynki porezerwowane. W piątek wizyty adopcyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. O matko, padam na twarz...

Już miałam pisać w sprawie Sadzy :lol:

No jasny gwint ;p

Za domki! :piwa: :ok:
2 psy,kot i Ja :)
Atos,Kora i Vitanii :)

anecioreczek

Od: Nie sie 27, 2006 13:33

Post » Nie lis 13, 2011 17:33 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

anecioreczek pisze:
Gosia B pisze:No i już, trzy dziewczynki porezerwowane. W piątek wizyty adopcyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. O matko, padam na twarz...

:wink: Już miałam pisać w sprawie Sadzy :lol:

No jasny gwint ;p

Za domki! :piwa: :ok:

Jezeli zalezy Ci na czarnej kici to nic straconego.W miejscu gdzie zlapalem Bobka sa jeszcze 3 czarne kotki o nie ustalonej płci.Uzbrój sie w cierpliwość do momentu az je wylapiemy i moze w tej trojce trafi sie kotka.
"Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz."
Obrazek

grzes78b

Post » Pon lis 14, 2011 9:44 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

A to efekt ostatniej akcji w stadzie kotów na ul. Brzozowej - osiem kocurów wykastrowanych jednego dnia. Zostało jeszcze 6 kocurów i 7 kotek. Powoli posuwamy się naprzód:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gosia B

Post » Pon lis 14, 2011 9:45 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

Fantastyczny pokot :D Kocham kastracje :1luvu:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon lis 14, 2011 9:47 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

Takkk, ja też jestem ich fanką

Dzisiaj po południu jadę łapać rodzeństwo Bobka oraz te dwie kocice, które tam mieszkają (zapewne mamusie). Na jutro mam już ustawione terminy zabiegów, żeby kotki nie musiały długo czekać. Bardzo proszę o kciuki za powodzenie łapanki, bo jest już przecież tak zimno, że sobie nie wyobrażam, żeby malce miały nadal być na dworze choćby jedną noc...

Gosia B

Post » Pon lis 14, 2011 9:49 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

8O ale pogrom :ryk: czy ja już wyrażałam swój podziw dla Twojej mocy przerobowej? 8)

Trzeba przyznać że kocury w dobrej formie, wypasione, dorodne :ok:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon lis 14, 2011 14:15 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

Właśnie zadzwoniła Pani Grażynka z Brzozowej - udało się złapać kolejną koteczkę z tamtejszego stada i już dziś zostanie wysterylizowana !!! Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to może nawet jutro zostanie zrobiony kolejny zabieg kolejnej kotki. Bardzo mnie to cieszy, bo zaczynają się mrozy i nie ma na co czekać. A każda wycięta kocica oddala nam groźbę wysypu maluszków na wiosnę.

A tutaj jeszcze nowe zdjęcia "syjamka" Huberta, któremu zaczynamy szukać domu - proszę jak się chłopak prezentuje pięknie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gosia B

Post » Pon lis 14, 2011 15:45 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

Za domek dla Huberta :ok:
Obrazek

grzes78b

Post » Pon lis 14, 2011 16:12 Re: GLIWICE-DT Gosi B - Munio, 4 malce, Hubert z Pp i Bobek

Hubert - jak z żurnala wyjęty, śliczny.
Gośka, wiesz, że :kotek: zaczynają o Tobie na dzielnicy mówić ..... siejesz popłoch :mrgreen:,
A tak na serio, to super działasz, każde jajko mniej, to mniej maluchów ( a to się równa mniej roboty i dla Ciebie i dla mnie )
Ewa 507 953 900 e-mail korespondentka2@wp.pl
Zajrzyj na 1 stronę, zakochaj się :-) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 84&start=0
JAMNIKI DO ADPCJI : http://jamniki.eadopcje.org/
www.poomoc.pl

Korespondentka

Od: Wto lis 09, 2010 22:42

[poprzednia][następna]