Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 13, 2011 12:29 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

nie spadamy :!:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 13, 2011 12:30 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

podrzucam :!:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie lis 13, 2011 13:03 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Cały dzień myślę nad sposobem dorwania tych ludzi. Bo oni nie spoczną, poszukają innych kotów.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 13, 2011 13:25 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

We wtorek chcę iść do dzielnicowego , aby zwiększyć jego czujność i zasygnalizować problem, mam nadzieję porozwieszać na dzielnicy ulotki, ale muszę się dorwać do sensownej drukarki, bo te co wczoraj zrobiłam mało wyraźne , bo moja drukarka umiera.

pojdę na stację i zapytam o monitoring, obok biurowiec - tam jest 1 ochroniaż kociarz, ale co 2-3 dni, ostatnio go nie było, zmiennicy mają to w d****, prosiłam , aby zwrócili uwagę, ale co to da ? zresztą oni mają monitoring na swoje podwórko i od ulicy od inne strony, małe szanse , że oni tam będą grasować bo to zbyt widoczne, ale powiedziałam , że jest problem.

hmmmm poprosimy ładnie aya , aby puściła wici na dzielni, że szaleni kociarze nogi z **** powyrywają i koty będą chronić pełną piersią. Niestety to takie działania , a nóż , jak ktoś będzie bardzo chciał, to myślę, że to tereny nie do upilnowania. Trzeba proludzkie zabierać, dzikusy, bardziej zachowawcze sobie raczej poradzą...Najgorsze , że takiej patologii jest tak dużo i to kwestia upośledzenia i ograniczenia społecznego, zabobonów, braku empatii, świadomości, itp.

Ot rozpisałam się

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 13:37 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

kotika pisze:
madazulu pisze:Po zastanowieniu, myślę, że oni próbowali je złapać "na skórki".
Pokutuje jeszcze w narodzie wiara, że to dobre na korzonki, czy na reumatyzm.
To tak jak z psim smalcem. Niejeden pies stracił życie, przez głupie zbombony. :evil:

.

Witam,
Przeczytałam wątek (trafiłam przez wydarzenie na FB). Myśle że opcja z kocimi skórkami może być niestety całkiem realna. Ja jeszcze niedawno będąc na rynku na Przymorzu myślałam że padnę jak usłyszałam jak przez megafony reklamują stoisko z...kocimi skórkami jako lek na reumatyzm. Ostatnio byłam na rynku i już na szczęście ogłoszeń o skórkach nie było ale czy proceder ustał? Szok że w 21 wieku ludzie "leczą" się jeszcze w ten sposób.

jamagda1

Od: Pt kwi 15, 2011 10:12

Post » Nie lis 13, 2011 13:39 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

JEZU.....................

EDIT. mówiłam dzisiaj o tym starszej sąsiadce kociarze, pierwsze co powiedziała - skórki !!!!

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 13:40 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Też szok, że ktoś pozwolił na takie ogłoszenie :evil:
Co do monitoringu, nie spodziewałabym się zbyt wiele. Na moim osiedlu jest monitoring. Kiedyś złodziej ukradł rower (taki z gatunku super rowerów), a na obrazie kamery zostałam zarejestrowana ja i złodziej za mną. Podałam poszkodowanym swój numer tel., powiedziałam, że chętnie pójdę na policję i powiem, co widziałam. Policja nawet nie chciała ze mną rozmawiać, umorzyli sprawę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 13, 2011 13:53 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

dlatego trzeba brać te miziaki stamtąd a dzikich broń boże nie oswajać a wręcz do człowieka zniechęcac.

kto zdecyduje się dać domek tymczasowy choć jednemu kociakowi ?????-jest ich , jak wiadomo 6, czy 7 !!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 13, 2011 14:00 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

smarti pisze:dlatego trzeba brać te miziaki stamtąd a dzikich broń boże nie oswajać a wręcz do człowieka zniechęcac.

kto zdecyduje się dać domek tymczasowy choć jednemu kociakowi ?????-jest ich , jak wiadomo 6, czy 7 !!!

Sa jeszcze dorosle koty, z tego co wyczytalam, co najmniej trzy. Je tez trzeba ratowac!

tez uwazam, ze na wszelkie choroby kocia skorka jest najlepsza, ale w tej skorce MUSI siedziec zadowolony, zadbany kot, ktory sie tuli do czlowieka i mruczy aby wyleczyc go z dolegliwosci :) tak czy inaczej, z przesadami sie nie wygra. glupota ludzka bedzie napedzac ten biznes, czytalyscie o produkcji smalcu z psow???? kto w takie bzdury wierzy? a jednak zwierzeta sa mordowane :(

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Nie lis 13, 2011 14:03 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Właśnie to jest najgorsze, dobrzy ludzie, którzy dokarmiają koty, dają im namiastkę schronienia i ciepła, przekonują je również do tego, że człowiek oznacza pełną miskę i rękę do głaskania, co potem wykorzystują ludzie źli, chytrzy. Nie da się kota choć trochę nie oswoić, przez dokarmianie i bytowanie w miejscach, gdzie przebywa, ale też nie można pozostawić ich na łaskę tego, co znajdą, bo wiadomo, że nie zawsze ilość pożywienia jest dostateczna.
Obrazek

Służę pomocą w redagowaniu ogłoszeń

Kelaris

Od: Pon lip 11, 2011 23:22

Post » Nie lis 13, 2011 14:34 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

MalgWroclaw pisze:Cały dzień myślę nad sposobem dorwania tych ludzi. Bo oni nie spoczną, poszukają innych kotów.

:roll: :roll: no wlasnie... ech...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie lis 13, 2011 14:35 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

to bardzo ważne
tak samo jak ważne aby ratować te zagrożone bo ufne..

smarti pisze:
jolabuk5 pisze:Podrzucę, bo ważne. Dziewczyny, pomyślcie o wzięciu po 1 kociaku - ja przed chwilą wzięlam 3 (z Łodzi, podrzucone), siedzą w klatce, a też nie mam miejsca, ani kasy... Potrzebna mobilizacja,bo aż strach pomyśleć, co ci zwyrodnialcy mogą im zrobić...

racja..święta racja..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 13, 2011 15:06 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

w tych dzielnicach opcje sa dwie:
1. rzeczywiscie niedaleko na rynku ktoś usłyszał, że skórki się sprzedają i małolaci odrazu ruszyli "do roboty"(oni handluja wszystkim:złomem, węglem, starymi gazetami, płytkami z tym gazet, itp),
2. kolesie chcieli sie"zabawić" i mieli jakis pomysł co z kotem zrobić ( u mnie w placówce kota, którego dokarmialismy takze zamordowano i zostawiono na boisku)

Działaja tam kluby dla dzieci i młodziezy Centrum Reduta, są zajecia w Tirze-e i wiem, ze kilka osób tam pracujacych jest kociarzami, ale nie widze szansy, aby to były własnie osoby łapiace koty sterylkę.

Przykro mi, ze nie moge pomóc ale sama o 8 miesiecy szukam choc 1 tymczasu dla kotów z Lisiarni i poki co taki sie nie znalazł;-( Teraz mamy 6 z lisiarni a ja mam jeszcze koty z przedszkola, w którym dorabiam.
Myśle, że gdyby to był tymczas okreslony, że np. na kilka tygodni a potem osoby zajmujace sie akcja cos znajdą jesli sie nie wyadoptuje to może ktoś sie zgłosi.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie lis 13, 2011 16:24 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

potrzebne dt dla maluchów :!:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 13, 2011 16:33 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

DT dla małodziaków - sprawa pilna !

postaram sie wrzucic dzisiejsze zdjecia , wlasnie wrocilam !

MAMY TDT w WAWIE do 9.12. u fleur na 2 młodziaków , może ktoś przejąć po 9.12 ??????

PROSIMY !

adzi

[poprzednia][następna]