wystawię ponownie Ryśkę

Moderator: Moderatorzy
Justa&Zwierzaki pisze:vega013 pisze:Justa&Zwierzaki pisze:Kociara82 pisze:vega013 pisze:Fajne by było![]()
Proponuję:
1. Najśmieszniejszy kot forum,
2. Przytulaczki - najbardziej rozczulające fotki,
3. Śpiący kot,
4. Kot w najdziwniejszych miejscach,
a ja bym chciala konkurs na miss i mistera wsrod niepelnosprawnych. Bez dzielenia na kategorie: bez ogonka, bez lapki, w pampersach, na wozkach inwalidzkich... poprostu tak ogolnie, zeby pokazac, ze niepelnosprawnosc wcale nie odbiera kotu uroku osobistego, ze niepelnosprawny moze byc szczesliwy i cieszyc sie pelnia zycia. Poza tym taki mini konkurs wsrod konkretnych umaszczen: miss i mister burasow, czarnidelek, szylkretek i trikolorek, sreberek jak Ryśka od isabell36tylko nie wiem, jak by to sie mialo do kotow o umaszczeniu takim jak Szymon MonikaSt itp... Nie wiem, jak sie fachowo takie umaszczenie okresla. Bo mimo z pozoru identycznego umaszczenia okazuje sie, gdy sie czlowiek dokladnie przyjrzy z bliska, ze np.czarny czarnemu nierowny, bo np.jeden czarny ma czekoladowy odcien siersci, innemu przechodzi w granat, jeszcze inny jest intensywnie czarny... Podobnie z burasami, tez z bliska jeden drugiemu nierowny.
Dobry pomysł![]()
U mnie niepełno sprawnych w róznym stopiu niepełno sprawności to dostatekEmi , Eustaszek ( w pampersie ) , Malwinka ( niewiedoma ) , Czort ( bez łapki ) , Maja i Kika ( bez ogonka ) , Bona ( słabo widząca ) .
Koty niepełnosprawne - świetny pomysłA mogą być przy okazji i przewlekle chore?
A też by warto zrobic pod grupy np : niepełno sprawne , przewlekle chore , zrowe i np kocietato u mnie tez takich nie bratuje Miki , Szłapek , Maja , Eustachy , Ozi ( SUK owcy ) , Mati , Miki ( astmatyki Z tym że Miki bardzo zadkie ataki ) , Maniek ( FIV i problemy z kregosłupem )
vega013 pisze:Koty niepełnosprawne - świetny pomysłA mogą być przy okazji i przewlekle chore?
vega013 pisze:U mnie Lili elegancko choruje za kilka kotów - karłowatość przysadkowa, która implikuje padaczkę, hipokalemię, hipoglikemię, niewydolność trzustki i przewlekłą niewydolność nerek. Przy niej Oliwka ze swoją astmą i Pancunio z FORLem prawie się nie liczą.
Kociara82 pisze:vega013 pisze:Koty niepełnosprawne - świetny pomysłA mogą być przy okazji i przewlekle chore?
ale po nich na pierwszy rzut oka nie widac ze cos im dolega, a mi chodzilo o to, by pokazac widoczna niepelnosprawnosc jako dowod na to, ze taki kot tez moze byc pieknyi porownanie-jak sobie w zyciu radzi taki kot a jak czlowiek z podobna przypadloscia
Kociara82 pisze:vega013 pisze:U mnie Lili elegancko choruje za kilka kotów - karłowatość przysadkowa, która implikuje padaczkę, hipokalemię, hipoglikemię, niewydolność trzustki i przewlekłą niewydolność nerek. Przy niej Oliwka ze swoją astmą i Pancunio z FORLem prawie się nie liczą.
a jaka sliczna jest![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tu masz dowod na to, ze male jednak jest piekne
Kociara82 pisze:ale z reguly czlowiek w podobnych przypadkach sie zalamuje, traci chec do zycia a kot... wogole sie tym nie przejmuje.
najsliczniejsza na swiecie? To czemu nie kandyduje w tym konkursie?
Kociara82 pisze:ale z reguly czlowiek w podobnych przypadkach sie zalamuje, traci chec do zycia a kot... wogole sie tym nie przejmuje.
vega013 pisze:Człowiek mógłby się dużo od takiego futrzaka nauczyć.
Kociara82 pisze:te trudnosci w zasadzie widzimy my-ludzie a koty akceptuja stan rzeczy calkowicie i zyja jakby nigdy nic. np.Emi i Eustachy radza sobie swietnie jak na swoja niepelnosprawnosc. Emi ma bezwladne tylnie lapki ale mimo to biega na zdrowych tak szybko, ze ciezko za nia wzrokiem nadazyc a co dopiero zlapac
Mysle, ze za to nalezy sie jej medal, niezaleznie od tego, czy kiedykolwiek zostanie kocia miss
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 17 gości