Budki dla kotów wolnożyjących Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 30, 2011 18:40 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Jutro w pracy posprawdzam ceny zakupowe i dam znać jak u nas to wygląda.

kas1986

Od: Nie paź 30, 2011 13:04

Post » Pon paź 31, 2011 21:40 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Sprawdziłam ceny, z pianą może być problem (moi dostawcy nie mają tak atrakcyjnej oferty, ale jeszcze szukam).

Natomiast taśmę mamy na sklepie- 66m 50mm szerokości w cenie 4zł/ brutto za rolkę (gadałam z szefem, że cena będzie jeszcze lepsza). Mogę dowieźć ją z fakturą, jak coś.

kas1986

Post » Wto lis 01, 2011 11:39 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Kas1982, dzięki wielkie :1luvu:.
To bardzo dobra cena, chętnie skorzystamy jak się tylko pojawią kolejni chętni na budki.
Na ten moment zrealizowaliśmy z grubsza zamówienia i nie chcemy robić zapasów materiałów.
Kupujemy zawsze "na styk", tyle mniej więcej, ile w danym momencie potrzeba.
Ale jak znam życie, to długo nie będziemy leniuchować :wink:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lis 05, 2011 10:55 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Piwnica wyczyszczona - trzy ostatnie budki, które czekały na transport pojechały na swoje miejsce przeznaczenia.
Jedną dużą i jedną małą TŻ zawiózł Iwci, na działki na Stokach,
jedną mała zabrała Agnieszka (od Bordo) dla koteczki seniorki, która mieszka przy Lidlu.

Dopisuję do listy.
Zima się jeszcze nie zaczęła a na dzień 5 listopada 2011 r. do kotów pojechało 13 bud dużych i 10 małych :ok: .
To dobrze, że ludzie się zgłaszają jeszcze jak jest w miarę ciepło, i nie ma zimowej paniki.
W ubiegłym roku robiliśmy budy w grudniu pod presją śniegu i mrozu, a koty czekając na budki marzły.

A na liście zamówień kolejne dwie budki.
Kas1982, chyba musimy się spotkać :D
a poważnie to byśmy kupili z 10 taśm. Jakbyś była w okolicy (Rondo Lotników Lwowskich) to zapraszamy :D chyba, że mamy dokonać odbioru w inny sposób.
Obrazek

pisiokot

Post » Sob lis 05, 2011 13:08 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Super, jeszcze jestem w pracy więc akurat je zapakuje i będę miała w samochodzie.

Ja mieszkam na Rudzkiej, więc całkiem blisko mam do Ronda. Możemy się umówić dzisiaj późnym wieczorkiem albo jutro po południu. Napisz, na pw jak Ci pasuje.

Pozdrawiam,

kas1986

Post » Pt lis 11, 2011 20:06 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Kas1986 zasponsorowała kociastym 10 taśm do klejenia i już dzisiaj TŻ kleił szkielety styropianowe właśnie tymi taśmami :1luvu:

Dziękujemy bardzo Kasiu :1luvu:

Wczoraj kupiliśmy w Castoramie pakę styropianu, z którego powstają właśnie dwie zamówione małe budki.

Obrazek

Przy okazji kupiliśmy sobie i dla naszych znajomych wycieraczkę, taką, o :D :

Obrazek

Obrazek

Wycieraczka posłuży jako dodatkowy drapak. Nasze mądre kotki od razu zrozumiały nasze intencje i z zapałem ją drapią. TŻ przymocował ją do podłogi specjalnym przylepcem i kociaste używają sobie, aż miło :D.
Obrazek

pisiokot

Post » Pt lis 11, 2011 21:45 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Trochę mnie nie było w necie i mam zaległości.
Jak stoimy ze styropianem?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt lis 11, 2011 21:58 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Femka pisze:Jak stoimy ze styropianem?

Na razie udało nam się robić na bieżąco, również dzięki kombinowaniu i wykorzystaniu ubiegłorocznych styropianów od Annskr :1luvu:.
Nie robimy zapasów, kupujemy pod konkretne zamówienia. Wczoraj kupiliśmy paczkę na dwie małe budki, które pojadą na Radogoszcz.
Jak się zgłoszą następni chętni, to będziemy się martwić, na koncie dwie dyszki mamy.
Obrazek

pisiokot

Post » Sob lis 12, 2011 8:46 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Ania cały czas macie też pieniążki na koncie Fundacji :!:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob lis 12, 2011 9:07 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Magija pisze:Ania cały czas macie też pieniążki na koncie Fundacji :!:

tak, pamiętam, z ubiegłego roku coś zostało (możesz mi Madziu na pw napisać jaką kwotą dysponujemy ?)
ale na razie chciałam wydać to co dostaliśmy od Anety i p. Marzeny, a potem z Waszej kupki podbierać - żeby mi się nie pomiąchało w rozliczeniach.
W każdym razie w tym roku dzięki hojności Femki jak dotąd nie mieliśmy problemu - trzeba było kupować, to się kupowało, grosz był pod ręką, dzięki wielkie :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Post » Sob lis 12, 2011 11:29 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

nie przesadzaj z tą hojnością, bo się poczuję jak rokefeler i mi palma odbije :lol:
w poniedziałek przeleję Ci kasę na budki.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob lis 12, 2011 11:50 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

Rockefelerem może (jeszcze :wink: ) nie jesteś, ale umiesz się dzielić tym, co masz.
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lis 13, 2011 12:25 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

W zeszłą sobotę działkowa banda kotów dostała od pisiokotów dwie budki styropianowe, z kombinowanego ;) styropianu. Bardzo dziękujemy z Panią karmicielką, koty będą miały gdzie się schować przed zimnem i śniegiem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie lis 13, 2011 12:54 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

pisiokot pisze:Przy okazji kupiliśmy sobie i dla naszych znajomych wycieraczkę, taką, o :D :

Obrazek

Obrazek

Wycieraczka posłuży jako dodatkowy drapak. Nasze mądre kotki od razu zrozumiały nasze intencje i z zapałem ją drapią. TŻ przymocował ją do podłogi specjalnym przylepcem i kociaste używają sobie, aż miło :D.

pisiokotku też mamy taka wycieraczkę.
Cieszy się ogromną popularnością wśród kotów, choć częściej jest używana jako leżanka niż drapak :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie lis 13, 2011 13:33 Re: Budki dla kotów wolnożyjących - Łódź fotki str.12

ile takie cudo wycieraczkowe kosztuje? bardzo mi się podoba!
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[poprzednia][następna]