Ragdollek Indi - już w nowym domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 11, 2011 16:25 Ragdollek Indi - już w nowym domu

Z powodów osobistych szukam kochającego domu dla mojego Ragdollka Indiego.
Indi ma 4 lata, jest wykastrowany, posiada rodowód. Obecnie mieszka w Warszawie.
Jest bardzo konktaktowym, miziastym kocurkiem, to kot "towarzyszący" - gdzie ludzie, tam i on ;)
Szukamy domu bez małych, głośnych dzieci (nie przepada za nimi), nie wykluczam natomiast towarzystwa innych zwierząt.
Osoby zainteresowane adopcją Indiego bardzo proszę o kontakt na priv lub mailowy: majast@poczta.fm

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lis 22, 2011 19:33 przez majast, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

majast

Od: Sob maja 05, 2007 22:06

Post » Pt lis 11, 2011 20:18 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

podniose :!:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lis 11, 2011 20:19 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

sliczny,szkoda ,że traci dom :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt lis 11, 2011 20:29 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

Majast bardzo Tobie współczuję :cry:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt lis 11, 2011 20:35 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

Śliczny koteczek, ciekawe jak reaguje na inne koty.
Tak czy inaczej nie będzie długo czekał na domek.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Pt lis 11, 2011 21:03 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

Terra50 pisze:Śliczny koteczek, ciekawe jak reaguje na inne koty.

Częściowo mogę na to pytanie odpowiedzieć.

Indi do 10. m-ca życia mieszkał w hodowli z innymi kotami i nie miałam od jego hodowczyni informacji o żadnych problemach w relacjach z pozostałymi członkami stada.
U nas Indi początkowo bardzo tęsknił za kocim towarzystwem, był naszym jedynym zwierzakiem. Kiedy przez okno lub próg drzwi widział inne koty lub psa moich dziadków, był bardzo zaciekawiony i zaintrygowany :) (Poniżej wkleję fotorelację z takiej "wizyty sąsiedzkiej" ;)) Potem chyba przyzwyczaił się do sytuacji.

We wrześniu br. Indi zamieszkał u znajomej zaprzyjaźnionej hodowczyni RAG, która ma kotkę domową w podobnym wieku. Początkowo Indi chciał się z rezydentką zaprzyjaźnić, zaczepiał ją do zabawy i gonił, jednak Kicia odbierała to jako atak i stała się nieco wycofana, znerwicowana. Potem Indi nieco się ośmielił i wyglądało na to, że zdominował Kicię, stał się zazdrosny o obecną Dużą :roll:
Aktualnie relacje między kotami nieco się poprawiły, jednak ze względu na stan zdrowia obecnej opiekunki ponownie musi zmienić dom :( Indi pozostanie tam jednak do znalezienia kogoś odpowiedniego, żeby oszczędzić mu stresu związanego z przeprowadzkami...

W każdym razie zastanawiam się, czy takie relacje z drugim kotem nie wyglądałyby w jego przypadku lepiej, gdyby po pierwsze rezydent nie był przyzwyczajony do bycia jedynakiem, a po drugie koty miałyby do głaskania więcej rąk i nie musiałyby rywalizować o uwagę jedynego domownika... Dlatego w dalszym ciągu nie wykluczam domu z innymi kotami, wszystko zależy od konkretnego przypadku.

A to obiecana fotorelacja, zdjęcia są z marca 2009 r. (mam nadzieję, że rozmiar nie jest za duży):
majast pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czasem trzeba się do kogoś powdzięczyć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Byle tylko nie skończyło się to bolesnym upadkiem: ;) (czyli słynna ragdollkowa ciapowatość)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

majast

Post » Pt lis 11, 2011 21:05 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

fajne fotki :kotek:

kotx2

Post » Pt lis 11, 2011 21:50 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

Indi chyba się garnie do innych kotków!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Pt lis 11, 2011 21:56 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

śliczny jest! kciuki za ostateczny dom!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt lis 11, 2011 21:58 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

Terra50 pisze:Indi chyba się garnie do innych kotków!

może sie nie znam ale wydaje mi się ,że się garnie :kotek:

kotx2

Post » Pt lis 11, 2011 22:40 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

ale piekne niebieskie oczyska :)
cały cudny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a fotorelacja z "garnięcia się" genialna :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Pt lis 11, 2011 22:48 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

Weźcie tylko pod uwagę, że te zdjęcia były zrobione, kiedy Indi mieszkał z nami zaledwie pół roku i nie zapomniał jeszcze jak należy się bawić z kotami ;)
W sumie jedynakiem był przez 3 lata i chociaż dąży do zabawy z Kicią, to zdarzają się też momenty zazdrości o "ludzia", o których wspominałam wyżej.

Zrobiłam prowizoryczny banerek, jeśli ktoś ma ochotę, proszę się częstować ;)
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=135546][img]http://majast.fm.interii.pl/baner.jpg[/img][/url]

I dziękuję wszystkim trzymającym kciuki :kotek:
Bardzo mi zależy na znalezieniu mu wspaniałego domu, Indi zdecydowanie jest tego wart :1luvu:
Obrazek

majast

Post » Pt lis 11, 2011 22:53 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

ja myśle ze to jak z jazda na rowerze ;)
jelsi lubił sie bawić i potrafił sie bawić to szybko sobie przypomni a mieć towarzysza to mimo wszystko fajna sprawa ; :D :kotek:
trzymam kciuki za fantastyczny domek dla Indiego :ok: :ok: :ok:

zaadoptowalibyśmy ale pewnie 8 to za duzo wrażeń dla Indiego ;)
ale oczy ma niesamowicie głęboki ....
jej mam słabośc do niebieskich oczu ... wiec ide bo zakocham się marnie ;)
7ksiezyc

Post » Pt lis 11, 2011 23:07 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

7ksiezyc pisze:zaadoptowalibyśmy ale pewnie 8 to za duzo wrażeń dla Indiego ;)
Oj, chyba tak :D

7ksiezyc pisze:ale oczy ma niesamowicie głęboki ....
jej mam słabośc do niebieskich oczu ... wiec ide bo zakocham się marnie ;)
No właśnie jak na Ragdolla, to ten kolor oczu ma dosyć słaby :wink: To jest taki jasny błękit, prawie szarawy.
Indi ma jeszcze kilka cech, które sprawiają, że być może nie zdobyłby największych laurów na wystawie, ale sprawiają, że jest wyjątkowy :1luvu: Np. ta czarna plamka na nosie czy białe plamki na uszach, albo śmiesznie "pomalowane" podusie łapek:
Obrazek
Obrazek

majast

Post » Pt lis 11, 2011 23:24 Re: INDI - 4-letni Ragdollek szuka wspaniałego domku

Jest uroczy i wyjatkowy i taki powinien byc dla niego domek-tez wyjatkowy :!:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[następna]