KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 10, 2011 15:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Wieczorkiem Agata podjedzie też do kociarni i obrobi resztę towarzystwa, Jadzia już jest w przychodni z Inką.
Akcja z mamą i kociakami odwołana - dziś Pani tam była okazało się ze tam jest na jednej działce sporo kotów działka jest zamknięta nie można wejść na nią wszystkie kociaki na ich widok pouciekały. Trzeba by tam podjechać za dnia zobaczyć jak to wygląda. To są działki w okolicach Białostockiej , Lenartowicza - wchodzi się główną bramą i to jest trzecia, lub czwarta działka za śmietnikami, podobież też tam są przetrzymywane jakieś kozy 8O ale tam trezba podjechać jak jest jasno bo w godzinach po południowych już ciemno i nic się nie zobaczy. Może Marzenka będzie wiedział coś bliżej o usytuowaniu tych działek Pani coś mówiła o ulicy Paderwskiego.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lis 10, 2011 15:10 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Przed chwilką dzwoniłą Jadzia. Pani Doktor zrobiła malutkiej test na Felv, Fiv wyszły obydwa ujemne ufff zobaczymy najważniejsze żeby zaczęła jeść, Jadzia ją zabiera na jakiś czas do siebie. Trzeba ją często karmić więc u nas mało wykonalne.

terenia1

Post » Czw lis 10, 2011 15:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Marta Longerowi to chyba trzeba zrobić kurację odchudzającą :ryk: z góry wygląda jak beczka zresztą Manka nie lepsza bambaryłka :wink:

terenia1

Post » Czw lis 10, 2011 15:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No a z wolierą chyba troszkę się obsunie- jednak sobota lub poniedziałek rano.
Niestety siostrzeniec ma jakieś pilne zlecenie i nie wie czy się wyrobi w czasie.
jestem w sałym kontakcie telefonicznym i poganiam :twisted: ale.... :? musimy być cierpliwi- chyba że ktos ma spawająco -technicznego. :roll:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lis 10, 2011 16:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dzisiaj otrzymałem 290 zł. na boksy schroniskowe z puszki kociochatkowej - WIELKIE DZIĘKI DLA WSZYSTKICH. Prawie cała suma się zebrała:). Bardzo się cieszę. Jeszcze raz wielie dzięki za pomoc.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Czw lis 10, 2011 19:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Wyjasnijmy raz na zawsze te imiona w karcie chorobowej jast napisane MILKA-tygryska i tego sie trzymam i w Almawecie tez tak dzis zapisano.
Nie mylcie juz wiecej tych imion chociaz moze wczesniej bylo inaczej.
Ta chora to MILKA i koniec.
Jak pisala Teresa bylam z nia na testach obydwa ujemne - na szczescie.
Kociatko samopoczucie dzis ma dosc dobre/lepsze niz wczoraj/ jak rowniez nie zadnych objawow chorobowych, najgorsze to ze nie chce jest.
Zakupilam gerberki /miesne kurczak i indyk/ daje przez moje "urzadzonko" nie je za chetnie ale nie pluje - polyka, podaje po 10 ml co godzine.
Natomiast convalescenta tego z puszki wogole nie chce.
Dostaje leki ktore miala antyb. oraz dodat.immodulem., dostala z Almawetu taka paste APTUS ktora ma poprawic apetyt - zobaczymy.
Moze po tym wszystkim apetyt wroci.
Jest sobie w klacie w pontoniku na kocysiu i termoforku choc w mieszkaniu b.cieplo i przykryta tez kocykiem ma cieplusio.
Zobaczymy jak to dalej pojdzie.
Po poludniu ogladalam Biedronka jest calkiem ok. nie kicha nie kaszle nie oczu zalzawionych i na dodatek ma apetyt zjadl 1/2 saszetki i jeszce chcial.
Chetnie by wyszedl z boksu :(
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw lis 10, 2011 19:31 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wolontariusz pisze:Dzisiaj otrzymałem 290 zł. na boksy schroniskowe z puszki kociochatkowej - WIELKIE DZIĘKI DLA WSZYSTKICH. Prawie cała suma się zebrała:). Bardzo się cieszę. Jeszcze raz wielie dzięki za pomoc.

Cieszymy ze mozemy pomoc kociakom.
W grudniu tez cos bedzie 2 szkoly organizuja akcje.
Dzis drugiej szkole przekazalm mat.informacyjne.

jadziaII

Post » Czw lis 10, 2011 19:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No i dla Wiesia WIELKIE DZIĘKI za puszki.......dobra robota
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Czw lis 10, 2011 20:24 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jadziu to ja trzymam kciuki za malutką :ok: wiesz że ja nie jestem histeryczka w sprawach chorób kociach, ale najgorzej mnie to martwiło że niby jakaś infekcja jest powinien być katar, smarki kaszel a u malutkiej nic takiego nie było, nie było wymiotów, sraczki - ale kurcze jak się spojrzało na te jej oczy :( takie dziwne z lekka zamglone i apatyczne to mi najgorsze podejrzenie przyszło do głowy...ale nie kraczę oby wszystko było ok no ale o resztę się nie martwię bo jest u Ciebie :1luvu: no i Wiesia oczywiście :1luvu: wiem że dziewczyny mi łeb ukręcą ale nie miałam innej opcji :oops:

terenia1

Post » Czw lis 10, 2011 20:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Oj tak u Jadzi i Wiesia jej będzie najlepiej :D
Tylko Jadziu nie forsuj się za bardzo...
Pamiętaj jakbyś potrzebowała pomocy pisz, dzwoń, mów :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lis 10, 2011 20:57 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara przywiozłaś Arletkę :?: :?: :?:

terenia1

Post » Czw lis 10, 2011 21:21 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

No i znów następny tydzień przed nami :(
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 14.11.-20.11.2011 r.
14.11. pon. rano brak wie. Teresa
15.11. wt. rano brak wie. brak
16.11. śr. rano brak wie brak
17.11. czw.rano brak wie. brak
18.11. piat rano brak wie. brak
19.11. sob. rano brak wie. brak
20.11. niedz. rano Dorotka wie. brak
I jeszcze w tą sobotę 12.11. nie mamy obasadzonego ani jednego dyżuru :!: :!: może ktoś chętny :?: :?:

terenia1

Post » Czw lis 10, 2011 21:23 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706 pisze:Oj tak u Jadzi i Wiesia jej będzie najlepiej :D
Tylko Jadziu nie forsuj się za bardzo...
Pamiętaj jakbyś potrzebowała pomocy pisz, dzwoń, mów :wink:

Nie nie bede sie forsowac :lol:
Dziekuje za oferowana pomoc jakby co to dam znac :roll:
Przed chwila malutka znow zjadla dzisiatke gerberka moze nie jakos z wielkim apetytem ale polyka nie pluje i nie wymiotuje, zobacze rano czy bedzie kupa i jaka.
Dzis w przeciwienstwie do wczoraj ma bardzo ladne oczka zupelnie normalne spojrzenie.
Temp.jej zmierzylam 39,1 wiec dobrze, nie podgrzewam jej, w klacie ma cieplutko bo stoi przy kaloryferze a kaloryfer odkrecilam, goraco mi jak diabli :lol: no ale ze wzgledu na kota. :)
/przy ociepleniu naszego bloku jest naprawde duzo cieplej jak wczesniej/

Ale blok blokiem trzeba robic budki dla kotow bo sie zimno robi, materialy mam tylko czasu brak i tu by mi sie pomoc przydala Cooki co Ty na to :D

Teresa a co znaczy ze dziewczyny Ci glowe urwa ze ja wzielam? rownie dobrze mogl kto inny ja wziasc i byc uwiazanym caly dzien.
Jesc musi po malo ale czesto.

jadziaII

Post » Czw lis 10, 2011 21:30 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jak zaskoczy z jedzeniem to dolaczy do siostry i znow beda razem szalec :lol:

jadziaII

Post » Czw lis 10, 2011 21:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

jadziaII pisze:Przed chwila malutka znow zjadla dzisiatke gerberka moze nie jakos z wielkim apetytem ale polyka nie pluje i nie wymiotuje, zobacze rano czy bedzie kupa i jaka.

Ale blok blokiem trzeba robic budki dla kotow bo sie zimno robi, materialy mam tylko czasu brak i tu by mi sie pomoc przydala Cooki co Ty na to :D

Super, że malutka odżyła :ok:

A co do pomocy przy domkach to nie ma problemu :piwa: Bob budowniczy zawsze da radę :smiech3:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

[poprzednia][następna]