FUNDUSZ POKRZYWKOWY - POKRZYWKI PROSZONE O GŁOS !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 10, 2011 13:29 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - PAŹDZIERNIKOWE GŁOSOWANIE - STR. 48

Ania i jej Nitro pisze:
Gibutkowa pisze:Obrazek
Pospamuję - jakby ktoś chciał szybkiego tymczasa ;) Kotka 3 miechy, jest w schronie, strach jest że adoptuje ją jaki rozmanżacz bo jest w typie syjama a ciachnąć jej teraz nie mogą bo za młoda :roll:

Ja muszę się zorientować jakie są procedury adopcyjne w Szwajcarii, jakie przepisy itd. Na pewno restrykcyjne w przypadku zwierząt, ale zobaczę, popytam. Bo chce sie dokocić i nie ukrywam, że chciałabym dać szansę na dobre życie jakiemuś kotkowi z Polski :kotek:
Truję męzowi, ale on boi się, że masz kot (jest w nim szaleńczo zakochany) nie zaakceptowałby go, czułby się nieswojo, i takie tam głupoty gada... I chyba po prostu postawie go przed faktem dokonanym. Ja uważam, że naszemu Nitro dobrze zrobiloby towarzystwo właśnie młodej kotki (oczywiście ciachu-ciachu), dużo jest w domu sam więc nie byłby samotny. Zresztą co to za dom z jednym kotem :wink:

Ta pierdoła jest u mnie i jedzie do Wa-wy :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lis 10, 2011 16:10 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - PAŹDZIERNIKOWE GŁOSOWANIE - STR. 48

Gibutkowa pisze:
Ania i jej Nitro pisze:
Gibutkowa pisze:Obrazek
Pospamuję - jakby ktoś chciał szybkiego tymczasa ;) Kotka 3 miechy, jest w schronie, strach jest że adoptuje ją jaki rozmanżacz bo jest w typie syjama a ciachnąć jej teraz nie mogą bo za młoda :roll:

Ja muszę się zorientować jakie są procedury adopcyjne w Szwajcarii, jakie przepisy itd. Na pewno restrykcyjne w przypadku zwierząt, ale zobaczę, popytam. Bo chce sie dokocić i nie ukrywam, że chciałabym dać szansę na dobre życie jakiemuś kotkowi z Polski :kotek:
Truję męzowi, ale on boi się, że masz kot (jest w nim szaleńczo zakochany) nie zaakceptowałby go, czułby się nieswojo, i takie tam głupoty gada... I chyba po prostu postawie go przed faktem dokonanym. Ja uważam, że naszemu Nitro dobrze zrobiloby towarzystwo właśnie młodej kotki (oczywiście ciachu-ciachu), dużo jest w domu sam więc nie byłby samotny. Zresztą co to za dom z jednym kotem :wink:

Ta pierdoła jest u mnie i jedzie do Wa-wy :ok:

Ja tak ogólnie pisałam o moich przeżyciach i przemyśleniach :wink:

Sliczna jest ta pierdoła i bardzo się cieszę, że będzie miała domek :D
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw lis 10, 2011 16:38 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - PAŹDZIERNIKOWE GŁOSOWANIE - STR. 48

No a jak ślicznie syczy ;) i mruczy jednocześnie i ugniata i znów syczy :mrgreen: Jak to kobita, nie wie sama czego chce :P
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lis 14, 2011 19:43 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NAMI!!

Kochane Pokrzywki :1luvu:
Wiem,że późno.Bo ja opóźniona mocno jestem :oops:
Ale chciałam WAM serdecznie podziękować w imieniu Żuczka i naszej rodziny za wsparcie .
A przede wszystkim za to,że jesteście :!:

Każda z dziewczyn pomóc chciała
Nie za bardzo jak wiedziała
Pomyślały, uradziły
Pokrzywkowy Fundusz założyły
Ku pamięci zmarłej koci
Spieszą zawsze ku pomocy
Innym biedom,nieszczęśnikom
Którym pomoc spada 'znikąd"
Pomoc z serca jest płynąca
Pomoc dobrem wspierająca
Więc przyjmijcie moje Panie
Me do ziemi się kłanianie

:1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lis 14, 2011 20:01 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Agneska pisze:W imieniu Jokota i Mili bardzo serdecznie dziękuję. :D Pieniądze, oczywiście, bardzo się przydadzą, bo Mila była leczona (zabieg patroszenia oczodołu, sterylizacja, leczenie grzybicy) w lecznicy, w której mamy otwarte konto, ale długi musimy spłacać. Jak otrzymam fakturę z lecznicy, to wstawię tutaj skan do Waszej wiadomości.

A ja tylko wrzucam link do zdjęcia faktury, jaką Jokot otrzymał za leczenie kotki Milki:
Obrazek
I jeszcze raz dziękujemy!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lis 14, 2011 20:28 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Agneska pisze:
Agneska pisze:W imieniu Jokota i Mili bardzo serdecznie dziękuję. :D Pieniądze, oczywiście, bardzo się przydadzą, bo Mila była leczona (zabieg patroszenia oczodołu, sterylizacja, leczenie grzybicy) w lecznicy, w której mamy otwarte konto, ale długi musimy spłacać. Jak otrzymam fakturę z lecznicy, to wstawię tutaj skan do Waszej wiadomości.

A ja tylko wrzucam link do zdjęcia faktury, jaką Jokot otrzymał za leczenie kotki Milki:
Obrazek
I jeszcze raz dziękujemy!

Dziękuję Ci Agnesko za skan faktury.
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Pon lis 14, 2011 21:32 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NAMI!!

ASK@ pisze:Kochane Pokrzywki :1luvu:
Wiem,że późno.Bo ja opóźniona mocno jestem :oops:
Ale chciałam WAM serdecznie podziękować w imieniu Żuczka i naszej rodziny za wsparcie .
A przede wszystkim za to,że jesteście :!:

Każda z dziewczyn pomóc chciała
Nie za bardzo jak wiedziała
Pomyślały, uradziły
Pokrzywkowy Fundusz założyły
Ku pamięci zmarłej koci
Spieszą zawsze ku pomocy
Innym biedom,nieszczęśnikom
Którym pomoc spada 'znikąd"
Pomoc z serca jest płynąca
Pomoc dobrem wspierająca
Więc przyjmijcie moje Panie
Me do ziemi się kłanianie

Pięknie piszesz. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Asiu, Ty nasza nadworna poetko, dziękuję Ci za ten wiersz.

A Pokrzywki będą pomagać do końca świata i o jeden dzień dłużej! :ok:

Oczy mi tak jakoś zamokły ... i w gardle ścisło... i serducho mocniej zabiło... :)

- Władysław Bartoszewski
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Post » Wto lis 15, 2011 17:08 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NAMI!!

Na Allegro http://allegro.pl/aukcja-charytatywna-s ... 72415.html trwa sprzedaż cegiełek, z których dochód będzie przeznaczony na zakup obróżek i smyczy dla psów ze Schroniska w Koninie. Zapraszam.

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Wto lis 15, 2011 18:46 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NAMI!!

cegiełkę na allegro już kupiłam
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw lis 17, 2011 16:08 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NAMI!!

proszę o oddanie głosu w ankiecie Krakvetu na schronisko "Ciapek" w Hajnówce.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw lis 17, 2011 18:14 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NAMI!!

Z okazji Dnia Czarnego Kota całej czarnej braci składam najlepsze życzenia wszystkiego najkocieńszego i najmruczeńszego! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Obrazek Obrazek
I mój czarny kot na szczęście.

Obrazek Obrazek
A tak dzisiaj cały dzień świętuje moja czarna kota. :lol:

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Czw lis 17, 2011 19:14 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NAMI!!

mamut pisze:Z okazji Dnia Czarnego Kota całej czarnej braci składam najlepsze życzenia wszystkiego najkocieńszego i najmruczeńszego! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Obrazek Obrazek
I mój czarny kot na szczęście.

Obrazek Obrazek
A tak dzisiaj cały dzień świętuje moja czarna kota. :lol:

Aniu, piekne masz te swoje czarne kotki, te z krwi i kosci i te rysunkowe (od dawna zachwycam sie nimi, jak tymi oczkami mrugaja, nie wiem skad je wzielas i zazdraszczam :wink: ), no cuda po prostu :D :1luvu:
A czarna swietujaca kotka, no szal po prostu jak ona bryka i aktywna w ogole w swieto swe :ryk: :ryk:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Czw lis 17, 2011 20:33 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NAMI!!

Ja mam tylko jednego całkiem czarnego kota, a właściwie kotę która ma 8,5 roku i jest potwornie leniwa. :wink: Są jeszcze 4 czarne pręgowane czyli buraski, 2 szylki i 1 pingwinka. Jak by nie patrzeć to w sumie wszystkie koty u mnie są czarne! :D Jest 7 dziewczyn i 1 kocurek. :)

Aniu podaję Ci kod do mrugających kotków z tej strony z http://smajliki.ru/ .
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://smajliki.ru/smilie-294804903.html][IMG]http://s2.rimg.info/c59496f131baf89821fdd2ec705fddb6.gif[/IMG][/URL]

Klikasz w obrazek który Cię interesuje i pokaże Ci się obrazek a pod nim kody. Wybierasz BBCode i kopiujesz kod obrazka.

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Pt lis 18, 2011 0:03 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NAMI!!

mamut pisze:Ja mam tylko jednego całkiem czarnego kota, a właściwie kotę która ma 8,5 roku i jest potwornie leniwa. :wink: Są jeszcze 4 czarne pręgowane czyli buraski, 2 szylki i 1 pingwinka. Jak by nie patrzeć to w sumie wszystkie koty u mnie są czarne! :D Jest 7 dziewczyn i 1 kocurek. :)

Aniu podaję Ci kod do mrugających kotków z tej strony z http://smajliki.ru/ .
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://smajliki.ru/smilie-294804903.html][IMG]http://s2.rimg.info/c59496f131baf89821fdd2ec705fddb6.gif[/IMG][/URL]

Klikasz w obrazek który Cię interesuje i pokaże Ci się obrazek a pod nim kody. Wybierasz BBCode i kopiujesz kod obrazka.

Aniu, dziekuje Ci bardzo za podpowiedz, bo ja pomimo, ze juz troche na Miau jestem, to matolek nadal straszny ze mnie jesli chodzi o wklejanie banerkow, podpisow czy wlasnie znalezienie i wstawienie jakiegos fajnegokociego obrazka czy zdjecia. :roll:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Pt lis 18, 2011 17:25 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - DOŁĄCZ DO NAS I POMAGAJ RAZEM Z NAMI!!

No to za czarne koty, a wszystkie koty w nocy są czarne :piwa:
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

[poprzednia][następna]