Wałbrzych potrzebna KLATKA-ŁAPKA! Pomoc w łapance i sterylc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 09, 2011 9:47 Re: Wałbrzych potrzebna KLATKA-ŁAPKA! Pomoc w łapance i sterylc

inuś76 pisze:W tych miastach co jest Wydział Ochrony Środowiska i maja uchwałę na temat zwierząt wolno żyjących( nie wiem jak to się fachowo nazywa) to od razu wydają, w moim mieście nie ma ani tego ani tego.

Świebodzice są malutkie więc jeszcze jestem w stanie to zrozumieć. Ale w ponad 60-tysięcznej Świdnicy obok kilka lat temu zamknęli oddział TOZ, bo stwierdzili, że nie mają pieniędzy :evil: I w ramach oszczędności w tym samym roku chyba, na Katedrę kupili gwiazdę święcącą, za którą razem z założeniem i ściągnięciem tylko na okres Bożenarodzeniowy wydali około 40 tysięcy :evil:

Inuś76 to jakbyś się zdecydowała co do tej klatki to daj znać to pogadam z moją wetkę o pożyczeniu.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro lis 09, 2011 10:28 Re: Wałbrzych potrzebna KLATKA-ŁAPKA! Pomoc w łapance i sterylc

Teraz mam kotkę na tymczasie i nie mam miejsca, więc muszę trochę poczekać.
Będę próbować działać w stronę by miasto płaciło za sterylizację kotów wolno żyjących.

inuś76

Od: Czw paź 22, 2009 8:57

Post » Śro lis 09, 2011 18:00 Re: Wałbrzych potrzebna KLATKA-ŁAPKA! Pomoc w łapance i sterylc

inuś a jaka to gmina?
może można by spróbować jakichś mniej formalnych kontaktów, tzn przez ludzi z miau którzy działają w różnych organizacjach i mogą mieć jakieś kontakty etc etc żeby jakoś to ruszyć już potem formalnie
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw lis 10, 2011 0:09 Re: Wałbrzych potrzebna KLATKA-ŁAPKA! Pomoc w łapance i sterylc

Gmina Świebodzice. Sama się zastanawiałam aby się gdzieś zapisać jako wolontariusz to by na pewno ułatwiło sprawę z wystosowaniem pisma do burmistrza w sprawie pokrycia sterylizacji kotów. No ale gdzie?

inuś76

Od: Czw paź 22, 2009 8:57

Post » Czw lis 10, 2011 10:46 Re: Wałbrzych potrzebna KLATKA-ŁAPKA! Pomoc w łapance i sterylc

inuś76 pisze:Gmina Świebodzice. Sama się zastanawiałam aby się gdzieś zapisać jako wolontariusz to by na pewno ułatwiło sprawę z wystosowaniem pisma do burmistrza w sprawie pokrycia sterylizacji kotów. No ale gdzie?

W Świebodzicach nie ma nic z organizacji prozwierzęcych, w Świdnicy też. Najprędzej jest w Wałbrzychu, przecież nawet schronisko tam jest, ale chyba nie ma tam wolontariuszy, a przynajmniej nic nie słyszałam, a w którymś momencie sama szukałam takich powiązań. Dopiero od 2 miesięcy mieszkam w Katwoicach ,a tamte tereny to moje okolice, w których mieszkałam od urodzenia. Inuś76 wierz mi tam jest czarna dziura jeśli chodzi o działalność kocią. I adopcyjną też :( Jednostki jakieś tylko są, a mało zorganizowanej działalności :?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia]