zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 09, 2011 23:19 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

zabers pisze:
pogwizd pisze:Oj, pogwizd, nie mamrol. :wink:

... a zatem. Nadejszła wiekopomna chwiła/ "godzina zero" - jak komu pasuje. TŻ wrócił z pracy i juz podczas obiadu dostał polecenie służbowe, żeby jeść w miarę szybko, zachowywać się w miarę zbornie, albowiem czeka nas Zadanie!
Poszliśmy. TŻ Usiadł na stołeczku przy wannie, na kolanach rozłożył nasz największy ręcznik kąpielowy, a ja w tym czasie rozłożyłam w pobliżu wszystkie "narzędzia przymusu bezpośredniego" - szampon, Goop, drugi ręcznik, mydło do umycia rąk przed "goopowaniem" i ... trzeci ręcznik do wytarcia własnych rąk. Brakowało już tylko "żelaznej dziewicy", paru gustownych łańcuchów, madejowego łoża i ... Zmrola. Bo Zmrol spał. Nie, Boże borń gdzieś "na podorędziu". Zmrol spał na samiutkiej górze drapaka. Oczywiście, dosięgnąć go z dołu nijak nie mogłam , a TŻ był unieruchomiony. I w tym momencie, Drodzy Państwo, nieoceniona jest ... drabina! :twisted:
Zmrol, oczywiście, wyczuł pismo nosem i wczepił się pazurasami we wszystko, co mógł (w sensie w słupek drapakowy). ale i z tym daliśmy radę - po pazurasku, powolutku i jakoś dało radę. Zlazłam. Ze Zmrolem pod pachą.
Posadziłam Zmrolasa na kolanach TŻ-a, TŻ jednym szybkim ruchem zawodowego iluzjonisty zamotał Zmrola na amen i można było przystąpić do wdrożenia "średniowiecznych technik operacyjnych" - czyli kilo Goopa na ogon. Nakitowałam tego tyle, że zmrolowa kita zrobiła się biała, śliska i ciężka jak wiadro z węglem. Pozostało czekać 5 minut. Zabers -szczególarz jest, więc ani sekundy nie popuścił. Ma być 5 minut - to jest. TŻ w tym czasie wspinał się na wyżyny intelektu i zagadywał Zmrolasa, utowerdzając go w przekonaniu, że jest najpiękniejszym, najmądrzejszym, najsprytniejszym i najgrzeczniejszym zmrolasem pod słońcem, i przecież tak błahy epizod jakim jest pranie ogona, nie może zburzyć tego idyllicznego w swej istocie wizerunku. zmrolas niewiele, jak mniemam, z tego rozumiał, ale widać głos TŻ-a mu przypadł do gustu, bo przez większość czasu nie protestował. Niejakie poruszenie wywołało dopiero uruchomienie prysznica, jednakże palenie opon, związki zawodowe i terroryzm indywidualny miał miejsce dopiero na samiutkim końcu (co poczytujemy sobie z TŻ-em za sukces :mrgreen: ). Po zmyciu Goopa, nastąpiła tzw. część właściwa - myce szamponem, a potem już tylko szybciorem spłukać, odsączyć w ręcznik, wypuścić Zmrola, dać na mszę za odroczenie zemsty Zmrola, poszukać najbliższego schronu przeciwatomowego, okopać się i czekać końca burzy z piorunami.
Czyli w sumie luzik :mrgreen:
Czasem warto sobie pomamrolić. Dostaje się w zamian świetne opowiadanie.

A wiecie, że Palikot zapowiedział, że zostanie ogłoszony konkurs z nagrodami na nową nazwę partii.
Ponieważ boję się i nie znam ludzi z nim związanych a jednocześnie doceniam świeżą krew i zamiesznie jake chcąc-nie chcąc spowodują.
Smród i wybuch

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Śro lis 09, 2011 23:29 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

dalia pisze:ale się pięknie ofutrza :1luvu:
już wygląda jak prawdziwy norweg :mrgreen:

I ma kryzę :mrgreen:
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Śro lis 09, 2011 23:31 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

pogwizd pisze:A wiecie, że Palikot zapowiedział, że zostanie ogłoszony konkurs z nagrodami na nową nazwę partii.
Ponieważ boję się i nie znam ludzi z nim związanych a jednocześnie doceniam świeżą krew i zamiesznie jake chcąc-nie chcąc spowodują.
Smród i wybuch

Nie wiecie (a ściślej, już wiecie).
A czego się, pogwizd, boisz? Ludzie jak ludzie. Nie bój się, pogwizd. Twardy bądź, odważnie stawiaj czoło nowym wyzwaniom!
Z pionierskim zapałem i poświęceniem. Obrazek

(szczerze mówiąc kojarzę (trudno nie kojarzyć) Palikota i może ze trzy-cztery osoby z jego partii. I zobaczymy jak to się rozwinie. Niczego nie przesądzam.)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro lis 09, 2011 23:32 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

MAGDZIOL pisze:

:ryk:
no i Zabers mnie utłucze :ryk:
na żywca :roll:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lis 09, 2011 23:33 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

MAGDZIOL pisze:

Obrazek

(tak, wiem, nawet zza grobu będziecie mi wypominały tę nieszczęsną kryzę Obrazek)
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro lis 09, 2011 23:34 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

dalia pisze:
MAGDZIOL pisze:

klątwa, błotnista sadzawka i loszek Obrazek

edit: zapomniałam dodać: ze szczególnym okrucieństwem Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 10, 2011 0:45 przez zabers, łącznie edytowano 1 raz

zabers

Post » Śro lis 09, 2011 23:38 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

Kryza dożywotnia jest. I będzie się rozwijać. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro lis 09, 2011 23:40 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

MAGDZIOL pisze:

I ma kryzę!

pogwizd

Post » Śro lis 09, 2011 23:42 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

zabers pisze:
dalia pisze:
MAGDZIOL pisze:

Ale żeby mi ogrzewany był :ryk:
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Śro lis 09, 2011 23:52 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

pogwizd pisze:
MAGDZIOL pisze:

I ma kryzę!

O! Następny chętny do przetestowania średniowiecznych technik operacyjnych Obrazek

zabers

Post » Śro lis 09, 2011 23:52 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

MAGDZIOL pisze:
zabers pisze:
dalia pisze:
MAGDZIOL pisze:

Ale żeby mi ogrzewany był :ryk:

"Na pieszczotę to trzeba zasłużyć", jak mawiał nieoceniony Nadszyszkownik Kilkujadek :twisted:

zabers

Post » Czw lis 10, 2011 0:07 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

zabers pisze:
pogwizd pisze:I ma kryzę!
O! Następny chętny do przetestowania średniowiecznych technik operacyjnych Obrazek
Jeśli tylko na podłodze mojej ciasnej i siemnej celi znajdzie się niewielka warstwa podsuszonych liści jesiennych (jesiennych – myślimy żółto-czerwony, głęboko pachnący klon) to jestem w 150% za!!!

pogwizd

Post » Czw lis 10, 2011 0:10 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

Cóż, zdaje się że muszę Szerokiemu Gronu wyjaśnić hasło "kryza". Obrazek

... Otóż, jak wiadomo (część wie) zabers długo, długo zwyczajnie bal się kotów długowłosych. Nie, żeby były krwiożercze. zabers wyobrażał sobie, że te koty są jakieś inne, wyjątkowe i opieka nad nimi wymaga jakichś szczególnych zdolności. Bodaj największą traumą było dla zabersa ... czesanie. zabers wyobrażał sobie, że najmniejsze dotknięcie takiego długowłosego kota grzebieniem, wywoła u niego niewyobrażalny wręcz ból (a co za tym idzie głęboką i nieusuwalną traumę dla kota, który to kot będzie kamieniem leżał na sercu zabersa do końca jego dni).
Dużo czasu upłynęło, zanim zabers spróbował uczesać (delikatnie, delikatnie) pierwszego kota. Zrobił to :
a) niewprawnie,
b ) pobieżnie
c ) na bezdechu (dalia świadkiem, bo to był jej kot)

Przyjście Zmrola zaowocowało kolejną traumą zabersową, choć już mniejszą, bo pierwsze "doświadczenia" zostały już zaliczone. Zmrol, o czym pisałam, był koszmarosko chory i dużo czasu zabrało doprowadzenie go do stanu używalności. zabers starał się jak mógł, ale tzw. wiedzy fachowej za grosz sobie nie przyswoił, tylko skupiał się na obsłudze Zmrola (piguły, pasty, jedzenie, mizianie, ...). No i któregoś razu gościł zabers koleżanki (w tym dalię). Gadały sobie koleżanki, gadały i w pewnym momencie dalia spojrzała na paradującego Zmrola i z (przysięgam!) całkiem poważną miną wypowiedziała znamienne słowa: "i ma kryzę". zabersowi przerażenie odebrało mowę (co ja mówię, mowę, wszystko odebrało!) . "jezusiemaryjo! Dopiero co Zmrola jako tako wyprowadziłam, a tu znowu coś. Jakaś kryza się przyplątała" :crying: .
co tu dużo mówić - zabers był przekonany, że to jakaś ciężka choroba Obrazek

to idę się sama podtopić w tej błotnistej sadzawce. żeby nie przedłużać Obrazek

zabers

Post » Czw lis 10, 2011 0:11 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

pogwizd pisze:
zabers pisze:
pogwizd pisze:I ma kryzę!
Jeśli tylko na podłodze mojej ciasnej i siemnej celi znajdzie się niewielka warstwa podsuszonych liści jesiennych (jesiennych – myślimy żółto-czerwony, głęboko pachnący klon) to jestem w 150% za!!!

żaden problem.
dam liście z ... zeszłego sezonu, cieszysz się? :twisted:

zabers

Post » Czw lis 10, 2011 0:33 Re: zabersowe pokemony cz.5 - Pokemońska Triada

Zabersie biednyObrazek
Przepraszam ale......

Obrazek
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56