Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
karola7 pisze:Dzięki Shalom.
Tak, tylko dietę niskobiałkową stosuje się w niewielu przypadkach, u nerkowców głównie chodzi o fosfor. Na forum barfa jest osoba która ma kota w pierwszej fazie PNN i karmi pełnym barfem, daje jedynie środek zbijający fosfor i kot ma się świetnie co potwierdzają wyniki.
Nie wiem jak to wygląda w innych przypadkach, gdy choroba jest bardziej zaawansowana, ale wtedy to chyba chodzi głównie o to by kot w ogóle coś jadł.
Barf ma tego białka tyle ile potrzebuje mięsożerca, tak go natura przystosowała i myślę, że jego organizm doskonale sobie radzi przetwarzaniem tej ilości.Ważne jest zachowanie proporcji o co czasem trudno w gotowych karmach, ale jasnym jest, że prości konsumenci ( także się zaliczam, bo też nie wiedziałam i nadal nie wiem wszystkiego ) nie wiedzą jaką ilość i czego powinien jeść kot. Także zasadniczo można im wciskać różne bajki i kity.
Mnie przede wszystkim cieszy to, że krew w kupach Mili zniknęła, Lola się unormowała z rozwolnieniami, a ich urobki są bezzapachowe, jedzą z apetytem, mają super sierść, czują się dobrze i oby tak dalej.
A zmieniając temat to ... musiałam dziś pojechać za miasto, jadę, jadę, aż tu nagle gość z przeciwnego pasa nagle zjeżdża na mój, w porę się ocknął, nie wiem czy zasnął czy co, ale przyznaję w jednej chwili zrobiło mi się bardzo gorąco. Masakra, bo nawet nie miałabym gdzie uciec.
selene00 pisze::mrgreen: Oczywiście, że dobrze że to białko pochodzenia zwierzęcego.
W moim odczuciu określenie "wysokobiałkowy" stosuje się jako przeciwstawne dla diety niskobiałkowej stosowanej (słusznie czy niesłusznie) u nerkowców.
Nie znam określenia stanu pomiędzy tym co pogrubiłam.![]()
Nie mam wiedzy dotyczącej BARF, ale chyba dostarcza więcej białka niż dwadzieścia kilka procent.
karola7 pisze:Też dobre, może jakbyś się mocniej postarała i tak bardziej z rozpędu to byś podjechała pod tę górkę, dopiero byłoby zdziwienie jakby Ci się auto podniosło.
A tu moje naparapetne przytulaski ( dementuje : Pixi nie jest aż tak gruba, ona ma naprawdę kupę sierści
) :
Uploaded at ImageFra.me
selene00 pisze:Nie zabrzmiałaś niemiło.![]()
Miałam tylko wrażenie, że nie zostałam zrozumiana zgodnie ze swoją intencją.
Przy takim sposobie komunikacji i ograniczeniach forum, czasem jest to nieuniknione i wymaga dopowiedzenia.
Dobrej nocy i miłych snów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Lifter i 36 gości