Lucky Felv + brykaj szczęśliwy za TM [*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 09, 2011 11:11 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

JaEwka pisze:Gibutkowa nie miał kroplówki

Myślałam że po tym nasiurał.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 09, 2011 11:36 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

Pewnie się troszkę zestresował i dlatego nasiurał.
I tak jest zuch chłopak :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Śro lis 09, 2011 14:23 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

JaEwka pisze:Ale ona wystawia fakturę za usługi weterynaryjne więc musi mieć możliwośc wystawienia. Chyba że nie jest na vacie, nie wiem czy wszyscy weci muszą być vatowcami ?

Edit: a z resztą poczekajmy a nie gdybajmy :mrgreen:

Przed chwilą dzwoniłam do wetki, niestety nie może wystawiać faktur. Tylko gotówka wchodzi w rachubę. :(
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro lis 09, 2011 14:31 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

meg11 pisze:
JaEwka pisze:Ale ona wystawia fakturę za usługi weterynaryjne więc musi mieć możliwośc wystawienia. Chyba że nie jest na vacie, nie wiem czy wszyscy weci muszą być vatowcami ?

Edit: a z resztą poczekajmy a nie gdybajmy :mrgreen:

Przed chwilą dzwoniłam do wetki, niestety nie może wystawiać faktur. Tylko gotówka wchodzi w rachubę. :(

To trzeba pomyśleć o bazarkach i przelewaniu kasy nie na konto fundacji. Może być na przykład teraz na konto Eweliny a jak zostanie z badań tutaj to kasa pojedzie za kociem i potem już na Twoje konto jak kocio będzie u Ciebie.

Jeśli idzie o KS to może ona dla kocia np. kupić karmę czy np. leki jakieś, immunostymulanty takie co można zamówić w sklepie internetowym i już wtedy te koszty będą pokryte. To jeszcze muszę dokładnie Mruczeńki zapytać.

Ewelina podawaj swoje konto przy bazarkach na Lucky'ego, już wcześniej miałam to napisać. Zawsze potem można przelać na konto fundacji jak będzie do jakiejś faktury brakowało, a z fundacji już nie wyciągniesz bez faktury (jak będzie potrzebna gotówka).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lis 09, 2011 14:36 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

Dziękuje bardzo. Wolałabym nie zmieniać wetki, zna moją sytuację i czasami obniża mi koszty leczenia. Ostatnio byłam z 4 futrzusiami a policzyła mi za dwa. Nie ma też problemu żebym dawała zwykłe rachunki do wglądu. Dostaje takie paragoniki z napisem usługa weterynaryjna i cena.
Ja swoim ogoniastym kupuję karmę na allegro. Jest taniej niż w sklepie.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Śro lis 09, 2011 14:43 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

Lucky :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro lis 09, 2011 14:45 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

Żeby wystawiać faktury Vat przedsiębiorca musi być Vatowcem. Jeżeli nie jest vatowcem powinien wystawić rachunek uproszczony, który jest równorzednym dokumentem z F-V. Wszystko zależy od przyjętej formy opodatkowania. Niektóre rodzaje działalności są z góry objęte obowiązkiem Vat. Nie rozumiem dlaczego rachunek uproszczony nie mógłby być honorowany przez fundację jako potwierdzenie wykonania usługi.
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Śro lis 09, 2011 14:46 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

To trzeba by było się skonatkować z główną księgową fundacji i zapytać hm.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lis 09, 2011 14:47 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

kurcze wetka jeszcze nie dzwoniła najwyżej po pracy do niej dyrdnę
Obrazek

JaEwka

Post » Śro lis 09, 2011 14:59 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

jimmy_lodolamacz pisze:Żeby wystawiać faktury Vat przedsiębiorca musi być Vatowcem. Jeżeli nie jest vatowcem powinien wystawić rachunek uproszczony, który jest równorzednym dokumentem z F-V. Wszystko zależy od przyjętej formy opodatkowania. Niektóre rodzaje działalności są z góry objęte obowiązkiem Vat. Nie rozumiem dlaczego rachunek uproszczony nie mógłby być honorowany przez fundację jako potwierdzenie wykonania usługi.

Pytanie czy fundacja może rozliczyć taki rachunek uproszczony dowodem wewnętrznym - tak jak się to robi w przypadku osoby fizycznej. Fundacje są objęte chyba innym prawem rozliczeniowym.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lis 09, 2011 15:05 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

Z tego co pamietam tam tez sie wpisuje fundacje i o ile pamietam, to takie kiedys mi CHATUL rozliczyl bez problemu.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro lis 09, 2011 15:06 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

Dostaję takie rachunki i takie mogę przedstawić.
Obrazek
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Śro lis 09, 2011 15:10 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

meg11 pisze:Dostaję takie rachunki i takie mogę przedstawić.
Obrazek

Tam jest wyliczony VAT 8% :roll: Chyba że to jest jakiś CIT czy inne śmieszne coś...

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lis 09, 2011 15:13 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

to chyba paragon.... :oops:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro lis 09, 2011 15:27 Re: Cud albo śmierć...Lucky - zbieramy na leczenie!

To może zróbmy tak spytamy się Mruczeńki czy wie czy fundacja przyjmuje rachunki też czy tylko faktury vat
A meg11 niech się spyta czy wetkam może jej wystawić rachunek

(u nas współpracownicy firmy wystawiają nam albo faktury albo rachunki za usługi :wink: )
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]