KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 09, 2011 12:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

ARLECIA!!! Trzymaj się Koteczko :!: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Śro lis 09, 2011 13:42 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

no i wieści z dyżuru:
na zdrowej OK. Chyba trzeba jakąś dietę dla Józia, bo kuleczka niesamowita.
Kwarantanna:
Dropsik kiepsko, nie je,oczek nie otwiera,cały czas spał. Ale wczoraj wieczorem lub w nocy to chyba był zły,bo dzisiaj pudełko pogryzione i pełno tektur wszędzie oraz zwymiotowane. Zakropienie mu oczu to nie lada wyczyn.Ale chyba przynosi mu ulgę okład z zimnej wody,bo wtedy nie wzbrania się i nie protestuje.Może przemywać mu rumiankiem?
Paulinka chyba już troszkę lepiej.
Sabinka- znowu zaczęły łzawić oczka.Posmarowałam neomecyną.
Malutka Inka (chyba tak ma na imię) też słabiutka.Nakarmiłam ją dwa razy- byłam od 7.30 do 12.20.
Biedronek- niestety znowu krew w kupie, ale po za tym nic się nie dzieje.
Longer,Mania,Biedronka i malutka Inka OK. Mała Inka ma taki temperament,że momentami wydawało mi się że są trzy takie
koty.
Kupiłam Immunodol, jutro postaram się podrzucić.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro lis 09, 2011 13:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jeszcze raz zapytam: czy jest szansa, że podjedzie dzisiaj ktoś z BIEDRONKIEM do lekarza? Zbliża się długi weekend, a kotek wyraźnie źle sie czuje i to od kilku dni...
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Śro lis 09, 2011 13:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Acha,nakarmiłam bezdomniaczki - trzy. Chociaż dzisiaj ktoś je już dokarmiał, bo miały mleko i pasztet. Dzisiaj był tam pan,który przycinał gałęzie. Pytałam go i niestety do końca tygodnia wszystkie krzaki zostaną wycięte.

balbina38

Post » Śro lis 09, 2011 13:53 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

balbina38 pisze:no i wieści z dyżuru:

Longer,Mania,Biedronka i malutka Inka OK. Mała Inka ma taki temperament,że momentami wydawało mi się że są trzy takie
koty.
.

Oczywiście miałam na myśli małą Milkę.

balbina38

Post » Śro lis 09, 2011 14:51 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocia Mama Ewa pisze:Jeszcze raz zapytam: czy jest szansa, że podjedzie dzisiaj ktoś z BIEDRONKIEM do lekarza? Zbliża się długi weekend, a kotek wyraźnie źle sie czuje i to od kilku dni...

Dziękuję Wiesiu, że zawieziesz Biedronka!!! :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Śro lis 09, 2011 15:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No to kto w końcu ma jechać z tym Biedronkiem dziś? Ja umawiałam się wstepnie w Almavcie przed 18 (a na 17 jestem z Klimkiem, którego potem odwozę do domu)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lis 09, 2011 15:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara, podobno Wiesia już się zadeklarowała wcześniej, tylko ja nie wiedziałam :oops:
Ale dziekuję Ci :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Śro lis 09, 2011 15:38 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Po ostatecznych ustaleniach - z Biedroneczkiem pojedzie dzisiaj Mara - dzieki :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Śro lis 09, 2011 19:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dorota Wojciechowska pisze:Info na szybko i polowicznie ale dobre o Arletce.
Po narkozie ok - wezły chłonne w brzuszku i gdzieś tam w miarę w normie , więc nie będzie otwierana bo nic tak bardzo niepokojącego nie ma :ok:

3mamy nadal, nie puszczamy :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro lis 09, 2011 19:46 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

A ja idę sobie dzisiaj do pracy a tu w punkcie informacji miejskiej na centrum na wyświetlaczu co jakiś czas puszczana jest "reklama" Nadziei na dom" :mrgreen:
Coś mi się wydaje, że Mamuśka Dorota maczała w tym palce... :wink:

Cookie1706

Post » Śro lis 09, 2011 19:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jeśli chodzi o Arletkę to chyba już większość dziewczyny napisały - została przyśpiona dokładnie wymacana, zrobione zostały zdjęcia - nie ma guzów w brzuchu, jelitach, płuca czyste, powiększone węzły chłonne na szyi, w nosie nie za fajnie ale też guzków nie ma. Została zrobiona morfologia wg Pani Doktor wyniki jak na kota białaczkowego ok.
Dodatkowo dostała dziś 1 dawkę zylexisi i dołożono jeszcze jden antybiotyk. Dodatkowo miała przetkane kanaliki łzowe i coś tam jeszcze. Łączny koszt dzisiejszych badań i leków 160zł + dodatkowo dojdzie kwota za 3 dawki Zylexisu tj. chyba około 120zł.
Jutro trzeba ją odebrać z Almavetu. Jeśli będzie taka koneczność w poniedziałek może wrócić do szpitalika.
Przez piątek, sobotę, niedzielę trzeba jej będzie podawać antybiotyk w zastrzyku oraz zakrapiać oczy.
Teraz pozostaje tyko czekać jak zareaguje na leczenie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 09, 2011 20:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dziś po południu byłam też u weta z Milką i Dropsikiem.

MILKA - leczenie dalej nie zmienione, tak jak w karcie 2xdziennie 1/4 tabletki antybiotyku (przypięty do boksu), 2 x dziennie Lizyna. dziś w lecznicy dostała kroplówkę.
MILKĘ TREZBA KARMIĆ STRZYKAWKĄ TAK CZĘSTO JAK SIĘ DA
kupiłam dziś dla niej convalescens z puriny w puszeczkach - stoją na blacie opisane, niestety troszkę zbyt gęste trezba troszkę rozrobić z wodą, mozna też karmić gerberkiem - musy z indyka lub kury, gdyby ktoś był u weta mozna też kupić recovery - najlepiej się nadaje do karmienia przez strzykawkę. Jutro po południu Mara z lecznicy przywiezie specjalną pastę też dla małej,
Proszę zmieniać jej termofri żeby miała ciepło - tyko proszę uważać na szczelność termoforka.

DROPSIK zmiana leczenia - nowa karta założona
od dziś do niedzieli włacznie antybiotyk w zastrzykach - w poniedziałek kontrola (ja z nim pojadę)
1xdziennie do oczu Naklof
2xdziennie do oczu Erytromycyna Erytromycynę podawać 15 minut po podaniu Naklofu
Można mu też dawać lizynę.
Krople ma wykupić Mara, zastrzyki dla Dropsa przypięte do boksu.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 09, 2011 20:12 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Super że Arletka ma szansę , gdyż dotychczasowe przewidywania były naprawdę fatalne :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lis 09, 2011 20:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Biedna Milka... :cry:
A apetyt chociaż jako taki ma czy protestuję przy tym karmieniu? :roll:

Cookie1706

[poprzednia][następna]