Proszę o zamknięcie- wątek zrobił się nagonkowy.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 09, 2011 13:13 Proszę o zamknięcie- wątek zrobił się nagonkowy.

Wczoraj wracam ok. 20 z pracy, otwieram drzwi na klatkę, wypryska mi spod nóg małe stworzonko wyglądające na kotkę w ciąży. Zawołałam mamę, stwierdziła- łapiemy, kastrujemy, szukamy domu.

Wzięłam kicię na schodach na ręce, nie chciała ze mnie zejść, jadła mamie z ręki. Potem na chwilę zaszyła się w kącie, ale od rana każe się miziać, tryka łebkiem, traktorzy i łaknie obecności człowieka. Dogadała się też z Ozyrysem, z Baśką trochę niestety gorzej...

Bezbłędnie korzysta z kuwety, nie skacze po meblach, nie drapie sprzętów.

Podejrzewam, że ktoś podejrzewając ciążę wyrzucił kotulkę z domu :evil: oceniłam ją początkowo na ok. 7 miesięcy- jest o połowę mniejsza od moich persjoz, ale może być znacznie starsza. Zauważyłam, że praktycznie nie ma ząbków, ma też ubytki sierści, jakby ją ktoś uderzył :(

z powodu domniemanej ciąży w weekend ciachu-ciachu :)

ponieważ w pracy nie mam jak wstawić zdjęć, zapraszam na razie do swojego ogłoszenia:

http://tablica.pl/oferta/marion-niespod ... DsZDi.html

Ze względu na alergię mamy i konflikt z Bastet mała nie może u nas niestety zostać, dlatego prosimy o pomoc w szukaniu jej domu.
Ostatnio edytowano Pt gru 09, 2011 15:50 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 9 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lis 09, 2011 13:29 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

Zaznaczam :D
najszczesliwsza

Post » Śro lis 09, 2011 13:29 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

Do Buby podobna :1luvu:
najszczesliwsza

Post » Śro lis 09, 2011 16:43 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

Ładna kiciuchna

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Śro lis 09, 2011 16:49 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

też tak uważam :) dziękuję w imieniu malutkiej :1luvu:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lis 09, 2011 18:15 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

Miała szczęście, że na Ciebie trafiła.
Nikt jej nie szuka aby?

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lis 09, 2011 19:52 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

Bidusia :1luvu:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw lis 10, 2011 9:25 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

seidhee pisze:Miała szczęście, że na Ciebie trafiła.
Nikt jej nie szuka aby?

Jest w takim stanie, że bym jej nie oddała "właścicielom" :roll:

Kocia wczoraj jak przyszłam do domu latała mi 20 minut po ramionach jak szczur, potem wlazła na kolana i zaczęła się miziać. Trochę pozwiedzała kuchnię, zamknięta z powrotem w kibelku rano nie dała mi z niego wyjść. Teraz od godziny ujeżdża mamę i każe się miziać. :1luvu:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lis 10, 2011 10:48 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

Podobno w Twoich okolicach mieszka jakaś świrnięta zbieraczka, co czasem wypuszcza koty, jak jej się znudzą :? Może to ona...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw lis 10, 2011 11:02 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

seidhee pisze:Podobno w Twoich okolicach mieszka jakaś świrnięta zbieraczka, co czasem wypuszcza koty, jak jej się znudzą :? Może to ona...

Nie podobno, a na pewno :( i nie w mojej okolicy, a na mojej klatce... tylko ona wypuszcza na podwórko albo i dalej...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lis 10, 2011 22:58 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

Banerek :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=135460][img]http://miau_miau2010.republika.pl/Marion.gif[/img][/url]
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob lis 12, 2011 11:20 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

RudyiSrebrnyKot pisze:Banerek :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=135460][img]http://miau_miau2010.republika.pl/Marion.gif[/img][/url]

Dziękuję :)

na razie niestety muszę zaczekać z wstawieniem, bo niunia choruje :( dziś ma być otwierana, w zamyśle do kastracji, ale pani doktor podejrzewa coś znacznie gorszego od ciąży :cry:

cały czwartek i piątkowy ranek Marioneczka płakała z bólu i dziwnie się zachowywała, po objawach pani doktor mówi, że nie może wykluczyć FIP :( i kiciunia jest w wieku mojego starszego plaska, 8-10 lat...

trzymajcie proszę kciuki, żeby nie cierpiała :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob lis 12, 2011 12:01 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

O rety.. Kciuki trzymam i czekam na pozytywne wiesci..
najszczesliwsza

Post » Sob lis 12, 2011 13:08 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

duże kciuki!!! jakbyś potrzebowała jakieś pomocy daj znać sąsiadko :ok:

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Sob lis 12, 2011 13:10 Re: Marioneczka- moja pierwsza tymczasia w życiu szuka DS :)

sebow pisze:duże kciuki!!! jakbyś potrzebowała jakieś pomocy daj znać sąsiadko :ok:

dzięki, ale obawiam się, że trudno jej będzie znaleźć dom :( a jak ma cierpieć, niestety nie widzę sensu męczyć jej na siłę... mam gadać z wetką za 2 h, co i jak.

jak niunia dojdzie do siebie, poproszę o pomoc w ogłoszeniach- zżyłam się z nią, ale moje koty znacznie mniej, a mama uczulona...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]