koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 09, 2011 10:22 koty

Witajcie ,
To mój 1 post na tym forum kocim, postanowiłam napisać ponieważ umieram z ciekawości, co do rasy naszych malutkich kociątek, otóż...Wraz z koleżanką jesteśmy od zawsze wielkimi miłośniczkami kotów , zarówno dachowców i tych rasowych. Kotka mojej koleżanki jest persem a mój kot- to mieszanka maine coona z dachowcem (postaram się załączyć zdjęcia wszystkich kotów):kotek: a więc... skoro właścicielki zwierzątek się polubiły to i nasi podopieczni tym bardziej, okazało się,że koleżanki kotka jest w ciąży i urodziła wczoraj 4 kocięta. Żaden z tych kotków przynajmniej narazie nie przypomina ani matki ani ojca :D a koleżanki kotka nigdzie nie była wypuszczana więc ojcem kotków jest napewno mój kot. Jesteśmy bardzo ciekawe jak kotki będą wyglądały za miesiąc lub 2, nie mogę się doczekać może ktoś z was miał podobne doświadczenia, albo potrafii juz rozpoznać jakie mogą być kotki w przyszłości, dlatego zamieszczam zdjęcia :D o ile uda mi się wstawić,a więc spróbuję :arrow: :kotek: :kotek:
Ostatnio edytowano Pt lis 11, 2011 12:55 przez akapi1986, łącznie edytowano 1 raz

akapi1986

Od: Śro lis 09, 2011 10:01

Post » Śro lis 09, 2011 10:33 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

jak skrzyzowanie dwoch dachowcow beda wygladaly pewnie.... i co z kociakami zrobicie? oddacie w dobre rece? i tak 2-4 razy do roku? :strach: :strach: moze czas pomyslec o kastracji.
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro lis 09, 2011 10:37 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Obrazek

Kotka

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 10:40 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

jezu nie mogę... rozmnażać nierasowce i chwalić się tym na forum, gdzie robi się wszystko, żeby ratować bezdomniaki. co za idiotyzm..

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro lis 09, 2011 10:40 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

fota
Ostatnio edytowano Pt lis 11, 2011 12:59 przez akapi1986, łącznie edytowano 1 raz

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 10:46 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

alma_uk pisze:jak skrzyzowanie dwoch dachowcow beda wygladaly pewnie.... i co z kociakami zrobicie? oddacie w dobre rece? i tak 2-4 razy do roku? :strach: :strach: moze czas pomyslec o kastracji.

co do kiciusiów, napewno weźmiemy sobie po 1 kotku, a na 2 pozostałe czekają już osoby,które napewno będą o nie dbać, a jeśli chodzi o kastracje to bierze koleżanka to pod uwagę, co jeszcze nie jest do końca przesądzone

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 10:53 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

klauduska pisze:jezu nie mogę... rozmnażać nierasowce i chwalić się tym na forum, gdzie robi się wszystko, żeby ratować bezdomniaki. co za idiotyzm..

nie chwalę się tym, idiotyzm?, sama mam kota i psa ze schroniska :kotek: ale każdy może sobie dowolnie interpretować

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 10:56 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Witaj na forum.
I zostań, chociaż początek może być niemiły.
Widzisz, my walczymy z bezrozumnym rozmnażaniem nierasowych kotów. Zajrzyj na "Kociarnie", zrozumiesz dlaczego. Jest mnóstwo bezdomnych kotów, po co jeszcze rozmnażać?
akapi1986 pisze: jeśli chodzi o kastracje to bierze koleżanka to pod uwagę, co jeszcze nie jest do końca przesądzone

Do tanga trzeba dwojga. Nie piszesz nic o swojej decyzji odnośnie kastracji.
Zupełnie nie rozumiem, jak można mieszkać z niewykastrowanym kocurem. Przecież będzie wam śmierdzieć.
Kocur wychodzi na podwórko?

Na forum wszyscy mają wykastrowane zwierzaki.
Przemyśl.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Śro lis 09, 2011 10:59 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

akapi1986 pisze:nie chwalę się tym, idiotyzm?, sama mam kota i psa ze schroniska :kotek: ale każdy może sobie dowolnie interpretować

To fajnie, że im pomogłaś.
Zastanów się dlaczego tam trafiły.
Nie widzisz związku?
Walka by schroniska nie musiały być pełne zwierząt zaczyna się też u Ciebie w domu.

MaybeXX

Post » Śro lis 09, 2011 11:04 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

MaybeXX pisze:
akapi1986 pisze:nie chwalę się tym, idiotyzm?, sama mam kota i psa ze schroniska :kotek: ale każdy może sobie dowolnie interpretować

Nie widzisz związku?
Walka by schroniska nie musiały być pełne zwierząt zaczyna się też u Ciebie w domu.

To bardzo rzeczowa i konkretna odpowiedź.
Lepiej bym tego nie ujęła :ok:

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Śro lis 09, 2011 11:05 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

:strach:
Akapi1986, każdy miot powiększa już i tak o wiele za dużą kocią populację. Na tym forum walczymy o godne życie dla wszystkich kotów, co nie jest możliwe bez powszechnej sterylizacji kotów nierasowych i niehodowlanych (czyli nierodowodowych i rodowodowych nie przeznaczonych do hodowli).

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro lis 09, 2011 11:06 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Zazusia pisze:
MaybeXX pisze:

Nie widzisz związku?

To bardzo rzeczowa i konkretna odpowiedź.
Lepiej bym tego nie ujęła :ok:

Absolutnie nie wierzę, że ta dziewczyna ma kota ( psa ) ze schroniska . Nikt normalny , kto tam był i widział - nie dopuszcza się takich rzeczy .
Obrazek

Pluszaki

Od: Wto sty 08, 2008 14:54

Post » Śro lis 09, 2011 11:11 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Spokojnie. Wierzę, że niektóre postępowanie wynika z niewiedzy. A wiedzę można nabyć. I wyciągnąć wnioski.
Niejednemu otworzyły się już oczy ze zdziwienia.
I niejeden "stary forumowicz" popełniał błędy na początku.
Mam nadzieję, że akapi1986 jest otwarta na argumenty.

MaybeXX

Post » Śro lis 09, 2011 11:23 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

MaybeXX pisze:Spokojnie. Wierzę, że niektóre postępowanie wynika z niewiedzy. A wiedzę można nabyć. I wyciągnąć wnioski.
Niejednemu otworzyły się już oczy ze zdziwienia.
I niejeden "stary forumowicz" popełniał błędy na początku.
Mam nadzieję, że akapi1986 jest otwarta na argumenty.

jasne,że jestem, przykro tylko trochę słyszeć Wasze niektóre wypowiedzi, bo napewno dla kotów nie chce źle , najchetniej to bym wszystkie koty przygarneła i te małe ,które się urodziły i jeszcze inne ze schroniska.
Szkoda tylko ,że nikt nie odpowiada na moje pytanie, na temat kotków, jeśli sie ktoś znajdzie będę wdzięczna

akapi1986

Post » Śro lis 09, 2011 11:28 Re: pomóżcie kto wie- jak będą wyglądały kociaczki jak podrosną

Nikt się nie znajdzie, bo to jest podforum hodowców a nie krzyżowaczy ras.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

[następna]