KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 08, 2011 16:51 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

jadziaII pisze:Marta pozwol ze sprostuje Twoja wypowiedz: one nigdy nie byly zdrowe tzn. juz w momencie kiedy do nas trafily, tylko u jednego wczesniej wykryto chorobe u Biedronka a u innych pozniej.(

Jadziu nie o tym pisała Żonka moja, pisała o sytuacji kiedy inne koty były stosunkowo zdrowe (na zdrowej i kwarantannie) i można było zrobić roszady. Taką dawała, jakies tydzień dwa temu propozycje na forum. Ale nikt w tedy nie podjął tematu. :cry:
Pozdrawiam
ARO

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto lis 08, 2011 18:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No więc zawiozłam Arletkę do Almavetu. Tam zrobiono rtg i wyszło, że płuca ma czyste ale okropnie zgazowany, wielki żołądek i nieco dalej coś co może być guzem białaczkowym na jelicie - podobnie ponoć wyglądało to u kotki [*] od Agaty. Dziś nie można było jej podać nawet sterydu bo nie powinno się ich łączyć z niesteroidowymi lekami jak tolfina. Nie było też wiadomo jaki ewentualnie antybiotyk można połączyć z Convenią :( Zresztą antybiotyki i sterydy nawet jeśli by pomogły na katar czy węzły chłonne, to nie usuną raczej tego, co prawdopodobnie zatyka przewód pokarmowy. Podjęłam decyzje, że kot jutro będzie otwarty i wówczas - jeżeli nie będzie guza w jelitach będzie można próbować ją podleczyć i dać dalsze życie na jakiś czas, a jeśli będzie guz to.... kot nie zostanie wybudzony. Ponadto Arletka jest kotem trudnym w obyciu i nawet kroplówki czy cokolwiek (wczoraj usg a dzis rtg) jest jej bardzo ciężko zrobić bez premedykacji więc wydaje mi się, że taki sposób działania będzie najlepszy...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lis 08, 2011 19:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No to trzymamy KCIUKI :ok: :ok: :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto lis 08, 2011 19:08 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za śliczną i słodką Arletkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Niech jej się uda :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Bo przecież szalonym 16-łapym tygrysem o 4 głowach które kąsają wszystko wkoło jest tylko u weterynarza 8O
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 08, 2011 19:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ja takze trzymam kciuki za Arletke :ok: :ok: :ok: oby sie okazalo ze ma szanse !!!

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto lis 08, 2011 20:13 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Trzymam kciuki za kociastą....
w schronie różne przypadki trafiają i czasami w ciągu kilku minut trzeba zadecydować co dalej robić...
Arletka ma to szczęście, że jest w KCh i wszyscy wolontariusze robią wszystko, żeby dać jej szansę, aby została z nami. Każdy kot powinien mieć takich opiekunów jak członkowie Stowarzyszenia. Dla mnie nazwa naszego stowarzyszenia "Nadzieja...." mówi sama za siebie - robimy wszystko i mamy nadzieję, aby nasz każdy podopieczny będzie wyleczony, znajdzie dobry dom...itd...
Ja ze względu na schron nie bywam w KCh za często, ale trudniejsze przypadki ze schronu trafiają do Kch na dalsze leczenie i życie...bo wiem, że opieka będzie na 100%. Dziękuję....
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto lis 08, 2011 20:49 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

jadziaII pisze:
Czemu sie dziwisz, juz dawno mialam zamiar tylko musialo sie miejsce zwolnic, zwolnilo sie wiec jest Zytka, ilosc musi sie zgadzac :lol:

:smiech3:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto lis 08, 2011 20:54 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara S pisze:
jadziaII pisze:Zamkniecie jej powoduje ogromny stres i to jest dla niej zabojstwo, a co robic :(

No cóż... :( były propozycje by puścić ją tak jak jest to z Pędzlem -w czym ona gorsza od niego?

Ale zamknięcie jej gdzie w boksie, w Kociej Chatce było dla niej stresem może samo zamknięcie jej w Kociej Chatce było dla niej stresem :? a co gdybyśmy ją wypuściły to byłaby szczęśliwa i zdrowa i jedyną przyczyną jej choroby to jest zamknięcie w boksie :?: ona chyba nie ma zapalenia płuc, świerzba lub czegoś podobnego jest chora na białączkę.
Czytałam tu na forum kilka historii kotów chorych na białaczkę, które były w domach otoczone najlepszą opieką, miłością i sama nie wiem czym i niestety też je białaczka pokonała i pisanie że zamnięcie jest dla niej zabójstwem to chyba stwierdzeniem na wyrost.
Pędzel nie jest w niczym lepszy od Arletki - z tego co sobie przypominam jeśli trzeba leczyć kota, robić takie i inne badania, testy i nie wiem co jeszcze zawsze wszystko było robione - czy to była Arletka, Pędzel, Klimek czy jakikolwiek inny kot. Nawet jeśli na tą chwilę nie ma kasy to nigdy jeszcze nigdy nikomu nie odmówiłam pod kątem finansowym oczywiście, że nie bo nie ma pieniędzy :?
Nigdy nikt nikomu nie zabraniał jeśli warunki w kociarni dla danego kota są niewłaściwie zabrać kota, zapewnić mu lepsze warunki, intesywnie szukać dla niego domu lub coś w tym rodzaju!
Sory ale ja wymiękam :(
Ostatnio edytowano Wto lis 08, 2011 21:02 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lis 08, 2011 20:57 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

:ok: za Arletkę !!!

Cookie1706

Post » Wto lis 08, 2011 20:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Cookie1706 pisze:
jadziaII pisze:
Czemu sie dziwisz, juz dawno mialam zamiar tylko musialo sie miejsce zwolnic, zwolnilo sie wiec jest Zytka, ilosc musi sie zgadzac :lol:

8O chyba nikomu dzisiaj nie jest do śmiechu!

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Wto lis 08, 2011 21:03 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara a pytałaś o ten interferon?

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Wto lis 08, 2011 21:04 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

AGATA mich pisze:
Cookie1706 pisze:
jadziaII pisze:

8O chyba nikomu dzisiaj nie jest do śmiechu!

Nie było mnie na forum od niedzieli, zaczęłam czytać forum od strony 46 na której nie było wzmianki o Arletce.
Post Jadzi skomentowałam nie czytając dalszych stron.
Aż tak ci to przeszkadza?

Cookie1706

Post » Wto lis 08, 2011 21:20 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Terenia nie denerwuj sie :cry: moze nie zrozumialas dokladnie tego do czego zmierzalam.
Otoz nie kazdy kot ktory sobie zyje na wolnosci dluzszy czas /nie zrozumcie mnie znowu zle ze to generalnie dot.Arletki ale wogole/ zlapany i trzymany w zamknieciu - pomieszczeniu jest nieszczesliwy, szczescie dla niego jest chodzenie pod dworze, nawet gdy musi sam zdobywac jedzenie.
Takze uszczesliwianie kotow wolnozyjacy na sile jest bledem.
Kot jest o wiele bardziej podatny na stres jak np.pies.
Owszem zrobic zabieg sterylizacji i wypuscic.
Kot taki ma ogromny stres a stres u kota powoduje ze wylaza z niego wszystkie mozliwe choroby, ktore owszem sa ale tzw.uspieniu tak moze byc np.w przypadku bialaczki.
Jak zwozilam koty ze Stalowej to kocura odwozilam na 2 dzien a kotka gora 4 dni i fru wolnosc, do tej pory wszystkie zyja.
Wyjatkiem byl Nosek bo on by postrzelony i musial byc dluzej a teraz kustyka ale daje rade na wolnosci i pewnie jest przeszcesliwy.
Tez nie mozna tego generalizowac ale 95% tak jest.
I tak w tych 5% miesci sie np.Zyta ktora gdzies tam zyla wolno na targu prawdopodobnie, ale ona bardzo dobrze czyje sie w warunkach domowych i moze byc kotem adopcyjnym.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto lis 08, 2011 21:23 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

.
Ostatnio edytowano Wto lis 08, 2011 21:39 przez wolontariusz, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto lis 08, 2011 21:33 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Leczenie kociaków w Kociej Chatce:
Paulinka - zapisane wszystko w karcie leczenia
Malutka Tygrysia - zapisane wszystko w karcie leczenia, proszę o dokarmianie małej gerberkiem bo nie ma zbyt apetytu,
Dropsik wszystko też w karcie leczenia
Leki też wiadomo gdzie są dla malutkiej Tygrysi, i dla Paulinki przyczepione są do boksu, dla Dropsika chyba Marta pisała gdzie są.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]