Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 19:04 Re: Spedytorzy&Co.Przeprowadzka Peppera-zgadnijcie dokąd:)))

marija pisze:Druga- Pani Kłamczucha. Kot miałby mieć u niej cudnie, na gęsim puchu by spał, z chińskiej porcelany jadał. Zweryfikowałam nr telefonu i okazało się, że pani szuka kota już długo, nikt jej nie chce dać. Koty mieszkają u niej w garażu, bo... w domu ma alarm. Łażą samopas wokół Pabianic i już dwa jej zginęły.

mogę prosić o namiar na panią na pw?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw paź 27, 2011 12:03 Re: Spedytorzy&Co.Przeprowadzka Peppera-zgadnijcie dokąd:)))

Wysłałam, andorko.

A ja przypominam trzy piękne dziewczyny, które szkukają Domków.

FONIA:

Obrazek

Obrazek

KAPUNIA:

Obrazek

Obrazek

KARBO:

Obrazek

Obrazek

Fajne, czyste, grzeczne, miłe, zabdane. I nikt ich nie chce. Buuuuu....
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw paź 27, 2011 12:37 Re: Spedytorzy&Co.Trzy świetne laski szukają Domku:)

no jak można nie chcieć takich pięknych kotków? 8O
ale u mnie to samo...Klemencia szuka już ponad 4 miesiące :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob paź 29, 2011 12:25 Re: Spedytorzy&Co.Trzy świetne laski szukają Domku:)

Kapusia cienka :cry: :cry:
Wczoraj zaczęła wymiotować, kolacji nie tknęła. Sniadanka dziś takoż. Spała tylko biedna w pozycji bólowej...
Więc w auto i do Ani. Ania obadała, osłuchała, zmierzyła i stwierdziła jakieś dolegliwości jelitowe. Dostała serie zastrzyków (Kapusia, nie Ania) i mamy pojawić się jutro :cry:
Kurde, szkoda mi tej kociny- przeszła przez bezdomność, wybite zęby, mastektomie, nowotwor...Co jeszcze ją czeka :?:

Musi być dobrze. Jak wsiadłam do samochodu i włączyłam radio Marillion zaśpiewał nam "Power and grace, forever" :D . Więc musi być dobrze. Ale potrzymajcie :ok: , dobra :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Nie paź 30, 2011 16:25 Re: Spedytorzy&Co.Chorusia Kapusia:(((

Dziś znowu u Ani. Kapunia dostała zastrzyki, kroplówkę. Ania pobrała krew i jutro będą wyniki. I powtórka z rozrywki.
Chociaż coś drgnęło. Kapunia nieco żwawsza po tej kroplówce. Kupiliśmy w centrum conva i po powrocie Kapusia skierowała kroki do misek, więc zarzuciłam jej tak z 1/5 saszetki i wychlipała sosik. Dobre i to. Siku też już zaliczone, więc mam nadzieję ku lepszemu idzie.
Choć Ania mnie dziś wystraszyła- że Kapiszon może mieć chore nerki :(
Oj, dzisiejszej nocy to oka nie zmrużę. Idę czytać wątki o nerkowcach.

A wszystkim Cioteczkom- wesołego Hallowena życzymy wszyscy. Bawcie się dobrze :1luvu:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Nie paź 30, 2011 16:27 Re: Spedytorzy&Co.Chorusia Kapusia:(((

Kapucha jest kotem, który wiele w życiu przeszedł przecież.
Twarda jest dziewczyna, więc i tym razem musi dać radę, o :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon paź 31, 2011 21:07 Re: Spedytorzy&Co.Chorusia Kapusia:(((

Dziewczyna odżyła trochę. Conva pochlipała, tuńczyka pomamlała, mięsko rozwlekła...Wkurzyłam się i poleciałam po łiskasa. Kupiłam takiego z cielęcinką. I załapała :mrgreen:
CoolCaty wyjęła Kapiszonowi dziś wleflon, nawodniła, pokłuła tyłeczek. I kazała przyjść w środę.
Wyników krwi jeszcze nie było. Więc jeszcze trochę w niepewności będziemy trzymani...
Ech, najważniejsze, że kapusiowa doopka odżyła :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Wto lis 01, 2011 1:43 Re: Spedytorzy&Co.Chorusia Kapusia:(((

Witam Wszystkich po długiej nieobecności:) oczywiście trzymam kciuki za Kapuchę, ale chcę się pochwalić dzielnym Peperem:):):) Chłopczyk zaczyna rządzić u mnie w domu, chociaż Fetka daje mu słodkie buziaki! Wesoło jest:)

oliwiajanowska

Od: Śro lip 27, 2011 5:40

Post » Czw lis 03, 2011 11:47 Re: Spedytorzy&Co.Chorusia Kapusia:(((

Oj, ależ się cieszę, że Peperon się zadomowił :ok:

Przyszły Kapusiowe wyniki. Dziwne jakieś. Bo w morfologii białych ciałek wyszło 1,9 10^3, czyli właściwie kot powinien nie żyć :roll:
Nie wiem, czy wpływ na ten wynik może mieć dopisek pod rozmazem, gdzie stoi "Aparat źle rozdzielił WBC. Wyraźna mikrocytoza, makrocytoza płytek krwi. Płytki liczone z preparatu ok. 400000"

Poza tymi białymi- wszystko w normie. Biochemia też.

Wczoraj Kapiszon dostał jeszcze antybiotyk, w strzykawie zestaw na piątek i w pn musimy się pojawić na ponownym badaniu krwi.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw lis 03, 2011 15:04 Re: Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

A gdzie były robione badania?
Pytam, bo mojej Szprotce też ostatnimi czasy wychodziły takie cudaki jeśli chodzi o WBC, że włos się na głowie jeżył :strach:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lis 03, 2011 17:34 Re: Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

Krew pobierana w Seidlu, pod wynikami podpisał się Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Biegańskiego, Dział Diagnostyki Laboratoryjnej...
Kapiszon czuje się dobrze, żadnych objawów leukopenii nie ma, coś chyba naprawdę skopali :?
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw lis 03, 2011 18:42 Re: Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

czasami tak się niestety zdarza :?
za jakiś czas pewnie będzie trzeba powtórzyć badanie.
Obrazek

magdaradek

Post » Czw lis 03, 2011 23:52 Re: Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

kciuki za Kapusię, i żeby wyniki dobre wyszły :ok: :ok: :ok:
Fonia piękna wyrosła :1luvu:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Pt lis 04, 2011 20:04 Re: Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

marija pisze:Krew pobierana w Seidlu, pod wynikami podpisał się Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Biegańskiego, Dział Diagnostyki Laboratoryjnej...
Kapiszon czuje się dobrze, żadnych objawów leukopenii nie ma, coś chyba naprawdę skopali :?

Czyli wszystko się zgadza, mają tam z WBC wieczny problem, mojej Szprotce, której nic nie dolegało, badania kontrolne, wyszło WBC 1,8, krew pobrana ponownie następnego dnia, bez żadnych leków, wynik WBC 4,6 :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 08, 2011 15:59 Re: Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

uwaga, uwaga!
rozpoczęło się głosowanie!
zasady głosowania w pierwszym poście
wystarczy kliknąć na banerek i wpisać swoich faworytów
Quinolka ma już 4 głosy!
Quinolka na Miss'kę!
... mry!
ps. Niunia ma 6 głosów (nr 2)
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

[poprzednia][następna]