Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 12:43 Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

Niestety stało się najgorsze i sznaucerek, ukochany pies moich rodziców odszedł po ciężkiej aczkolwiek krótkiej chorobie. Rodzice są zrozpaczeni. Proponowałam pieska ze schroniska :cry: na prawdę proponowałam. nawet pieska z forum ale nie ..... Uparli się ,że chcą sznaucerka. Czy ktoś z Was zna hodowlę, tylko i wyłącznie hodowlę nie pseudohodowlę (rodzice nie kupią psa bez rodowodu) w której obecnie są szczenięta ? Warunek jest jeden-miniatura pieprz i sól. Będę wdzięczna za każde namiary. Patrzyłam na strony ale nie widzę miotów które szukają domów.
Piesek trafi do bardzo dobrego domu, gdzie będzie otoczony bezgraniczną miłością i opieką. Też dlatego tak bardzo żałuję, że nie chcą jakiejś biedy.
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Wto lis 08, 2011 1:31 Re: Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

zorba pisze:Niestety stało się najgorsze i sznaucerek, ukochany pies moich rodziców odszedł po ciężkiej aczkolwiek krótkiej chorobie. Rodzice są zrozpaczeni. Proponowałam pieska ze schroniska :cry: na prawdę proponowałam. nawet pieska z forum ale nie ..... Uparli się ,że chcą sznaucerka. Czy ktoś z Was zna hodowlę, tylko i wyłącznie hodowlę nie pseudohodowlę (rodzice nie kupią psa bez rodowodu) w której obecnie są szczenięta ? Warunek jest jeden-miniatura pieprz i sól. Będę wdzięczna za każde namiary. Patrzyłam na strony ale nie widzę miotów które szukają domów.
Piesek trafi do bardzo dobrego domu, gdzie będzie otoczony bezgraniczną miłością i opieką. Też dlatego tak bardzo żałuję, że nie chcą jakiejś biedy.

czemu sami nie zadzwonią do oddziału związku kynologicznego w swoim mieście?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Wto lis 08, 2011 13:00 Re: Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

To są starsi ludzie .... nie pomyśleli o tym. Sprawa już zamknięta.
Obrazek

zorba

Post » Wto lis 08, 2011 14:39 Re: Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

zorba pisze:To są starsi ludzie .... nie pomyśleli o tym. Sprawa już zamknięta.

Hodowla wybrana?

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto lis 08, 2011 19:27 Re: Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

Tak :) Dziękuję za pomoc.
Obrazek

zorba

Post » Śro lis 09, 2011 18:07 Re: Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

super :D

a ja tak na marginesie ad tych podlinkowanych stron.

dajcie spokój - w życie bym z takiego miejsca nie wzięła. dla mnie to na 99,9% pseudo (pomimo że są rodowody)
http://allegro.pl/okazja-sznaucer-minia ... 54251.html

drugie pseudo:
http://tablica.pl/oferta/szczeniaczeksz ... Dqj8N.html
Ostatnio edytowano Śro lis 09, 2011 18:11 przez Dieselka, łącznie edytowano 1 raz

Dieselka

Od: Sob sty 30, 2010 12:56

Post » Śro lis 09, 2011 18:11 Re: Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

To chyba jest ten chory piesek, złapał jakiegoś wirusa ale według hodowcy to " nic takiego". I tacy się zdarzają.
Obrazek

zorba

Post » Śro lis 09, 2011 18:15 Re: Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

to nie chodzi o to czy jeden psiak nie może być z jakichś przyczyn reproduktorem. bo to może się zdarzyć w każdej hodowli - toć to żywe stworzenia a nie maszyny.

Dieselka

Post » Śro lis 09, 2011 21:26 Re: Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

Pies z hodowli, nawet z rodowodem nie musi służyć tylko do kolejnego rozrodu. Pies jest do kochania :1luvu:
Obrazek

zorba

Post » Śro lis 09, 2011 23:55 Re: Poszukiwana hodowla sznaucerów miniaturowych Pieprz i Sól

oczywiście że tak,
ja wiesz.... sznaucera to dopiero jak kliknęłam to na obrazku zobaczyłam. ale że coś tam o psach i hodowlach wiem to zaznaczyłam tylko że 2 z wyżej wymienionych to pseudo.

nie mogę się wypowiedzieć co do reszty bo ogłoszenia są ok, ale tak czy siak radzę naprawdę poważnie zastanowić się przy wyborze psa i odpowiedniej hodowli. to że mają rodowody nic nie znaczy.

a pies to przecież przyjaciel na wiele lat (chociaż jako właścicielka 6latka przyznam że zdecydowanie zbyt krótko), warto dokonać odpowiedniego i przemyślanego wyboru

Dieselka