Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
KarolinaS pisze:inuś76, najmocniej przepraszam za OT, ale mam pytanie: czy masz może odstąpić jeden talon na sterylkę aborcyjną?
szukam ludzi na odległość z okolic Wałbrzycha; chodzi o kotkę domową w ciąży podrzuconą pod sztolnię w Osówce, a konkretnie pod restaurację obok; już raz apelowałam w sprawie innego kota podrzuconego i udało się, ale teraz sytuacja jest bardziej poważna bo kotka może niedługo urodzić w środku lasu. Tam jest jedna osoba, która dokarmia kota (często się zdarza, że ludzi podrzucają, niejednokrotnie udało się znaleźć jej nowe domy dla podrzutków);
jak byś miała coś, kotka zostałaby podwieziona;
o DT nawet boję się pytać, a potrzebny, bo kotka nie przeżyje na bank mrozów; oni nie mogą postawić tam żadnej budki, nic, bo kierownik nie znosi kotów; problemem są też dzikie zwierzęta, które mogą kota upolować; kotka jest totalnie domowa, totalnie proludzka;
sterylka jest na cito potrzebna ;(
inuś76 pisze:KarolinaS pisze:inuś76, najmocniej przepraszam za OT, ale mam pytanie: czy masz może odstąpić jeden talon na sterylkę aborcyjną?
szukam ludzi na odległość z okolic Wałbrzycha; chodzi o kotkę domową w ciąży podrzuconą pod sztolnię w Osówce, a konkretnie pod restaurację obok; już raz apelowałam w sprawie innego kota podrzuconego i udało się, ale teraz sytuacja jest bardziej poważna bo kotka może niedługo urodzić w środku lasu. Tam jest jedna osoba, która dokarmia kota (często się zdarza, że ludzi podrzucają, niejednokrotnie udało się znaleźć jej nowe domy dla podrzutków);
jak byś miała coś, kotka zostałaby podwieziona;
o DT nawet boję się pytać, a potrzebny, bo kotka nie przeżyje na bank mrozów; oni nie mogą postawić tam żadnej budki, nic, bo kierownik nie znosi kotów; problemem są też dzikie zwierzęta, które mogą kota upolować; kotka jest totalnie domowa, totalnie proludzka;
sterylka jest na cito potrzebna ;(
Ta kotka o której piszesz już złapana przez Panią z fundacji Emir
inuś76 pisze:Talonów nie posiadam jak pisałam wyżej niestety nawet nie mogę sama wyłapać i sterylizować bo muszę mieć zezwolenie Wydziału Ochrony Środowiska u nas takiego urzędu nie ma to mała miejscowość. Pójdę do Ratusza i zobaczę co da się załatwić. Sama jedną dziczkę ciachnełam na swój koszt jak widać nie legalnieCo za Świat........
inuś76 pisze:
AgaPap Tak ma auto, ale nie wiem gdzie ta miejscowość jest, w Świebodzicach mieszkam od niedawna.
inuś76 pisze:Normalnie mnie zatkało, ja jako osoba prywatna nie mogę wyłapywać kotów wolno żyjących, potrzebne jest zewolenie z Wydziału Ochrony Środowiska, czy ktoś ma takie coś? Rozmawiałam z Panią kierownik ze schroniska w Wałbrzychu itakie właśnie informacje dostałam
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, Paula05 i 179 gości