Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2011 12:35 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Widziałam... Tym razem bemowo się będzie zachwycać Chmuraskiem (o ile wcześniej nie trafi do DS) :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon lis 07, 2011 16:23 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

viewtopic.php?f=1&t=135369 - potrzebny ktoś z Wysokiego Mazowieckiego (gdzieś w ok. Zambrowa zdaje się)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lis 07, 2011 23:45 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

No to zrobiłam sobie dobrze...
Pojechaliśmy odłowić kociaki z kk, miały trafić do nas na leczenie.
Miały być dzikie i po podleczeniu wrócić do ogródka, w którym mieszkają.
Na miejscu okazało się, że realia są ciut inne. Koty mocno przyjazne, przyzwyczajone do karmienia o określonej porze, po otworzeniu drzwi balkonowych stado ogonów wpada karmicielce do mieszkania. Łapanka odbyła się na środku salonu - zwinęliśmy dywan, rozstawiliśmy klatki i zaraz mieliśmy 4 kociaki...
Jeden usiadł w klatce łapce i zaczął mruczeć :roll:
Jako bonus złapały nam się 3 dorosłe kotki, pojechały do lecznicy.
A kociątka mam w boksie. 4 czarne kocurki, każdy z jakimś białym elementem na podwoziu. Dają się brać na ręce, mruczą. Kichają glutami i mają ropę w oczach, więc oczywiście leczymy. A potem...
Obrazek
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto lis 08, 2011 1:29 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

a może chcecie szczurasy zaadoptować ;) ?
ObrazekObrazek

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto lis 08, 2011 5:53 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

O rety, aż się boję zapytać, jak Rudy przyjął towarzystwo?

Klauduska szczurki urocze :lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto lis 08, 2011 10:06 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Rudy nadzwyczaj dobrze to zniósł - na początku oczywiście było podchodzenie na bardzo obrażonych łapach i ostrożne niuchanie. Ogon zjeżony. Ale jak jeden maluch kichnął, Rudy podskoczył jak piłka i zaczął się wycofywać.
Potem zaczęłam nakładać mu żarcie, więc miska okazała się ważniejsza od desantu czarnych kotów ;)

Po nocy też ok. Maluchy zjadły mokre, kupy i siuśki w kuwetce. Wcale nie są dziksze niż wczoraj :roll:
Rudy nadal je ignoruje.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto lis 08, 2011 10:15 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Aleba - przez Ciebie kierowcy zgłaszający się na następne akcje będą też oczekiwać salonów :ryk:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto lis 08, 2011 10:21 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

klauduska pisze:a może chcecie szczurasy zaadoptować ;) ?
ObrazekObrazek

Rety! Mój syn chce mieć szczura.
Ja... niekoniecznie, więc póki nie naciska temat ucichł.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Wto lis 08, 2011 10:23 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Jagooda pisze:
ObrazekObrazek

Dlaczego niekoniecznie? Szczury są fantastyczne. Bardzo, bardzo inteligentne - można je nauczyć różnych sztuczek.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lis 08, 2011 10:24 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Jakoś nie mogę ostatnio trafić na "moje" spółdzielniane koty do sterylki i fotek jeszcze im nie zrobiłam, może dzisiaj się uda.
Wszystkie 3 są po prostu cudne!
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Wto lis 08, 2011 10:27 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Jagooda pisze:
ObrazekObrazek

szczury są przecudowne! ale nie można ich trzymać w pojedynkę!
z innego miotu mam u siebie jeszcze do oddania 5 samców [rex/velveteen szampański = cudowne!] i moja kol jeszcze z innego miotu ma do oddania 2 samców [czarne kaptury albo czarny i agouti, już nie pamiętam :P]

klauduska

Post » Wto lis 08, 2011 10:30 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

Zofia&Sasza pisze:
Jagooda pisze:
ObrazekObrazek

Dlaczego niekoniecznie? Szczury są fantastyczne. Bardzo, bardzo inteligentne - można je nauczyć różnych sztuczek.

Tak, że inteligentne to wiem, ale podobno niektóre i agresywne (tak słyszałam w TV).
Ciekawe jak moje koty by na nie zareagowały. :lol: :lol:
Kiedyś miałam chomiki lub swinki morskie, ale w domu rodziców bo u mnie zawsze koty.
Raz próbowałam mieć u siebie ale skończyło to się zrzuceniem klatki przez koty i ledwo uratowałam chyba wtedy myszoskoczka przed śmiercią w paszczy mojego ukochanego św. pamięci Gucia.
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Wto lis 08, 2011 10:33 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

klauduska pisze:
Jagooda pisze:
ObrazekObrazek

z innego miotu mam u siebie jeszcze do oddania 5 samców [rex/velveteen szampański = cudowne!] i moja kol jeszcze z innego miotu ma do oddania 2 samców [czarne kaptury albo czarny i agouti, już nie pamiętam :P]

Nie kuś!!!
Ciekawe na czyjej głowie byłoby sprzątanie klatki, kupowanie jedzenia itp.?? :lol:
U rodziców odpada bo moja mam boi sie myszy i szczurów
ObrazekObrazek

Jagooda

Post » Wto lis 08, 2011 10:49 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

klauduska pisze:
Jagooda pisze:
ObrazekObrazek

No chyba że jak moja nieodżałowana Walentynka przez całe życie chodzą WSZĘDZIE ze swoim dużym ;)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lis 08, 2011 10:59 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba do JOKOTowych DT s.66

taa.. u 3/4 osób to szczury rządzą, a nie koty właśnie :P
jak dostanie kot dziaba przez pręty klatki, to mu się się odechce rządzenia szczurami :P ;)
przy 2. szczurach na dobrej ściółce to sprzątania nie ma prawie wcale. ja swojemu stadu sprzątam generalnie raz na 3tyg a codziennie tylko wymieniam szmaty + przecieram półki, hamaki zmieniam co 3-4dni.
karma też na 2 wychodzi mega tanio. ja kupuję 5 kg za 35zł i mi schodzi w msc [ja mam stado 6 szczurów]. teraz mam u siebie z dt 20szczurów, to wiadomo czuje się różnicę ;) ale już się przyzwyczaiłam, że nigdy nie ma u mnie tylko jednej klatki ;)
szczury są niesamowicie inteligentne i żyją w swoich stadach jak ludzie wśród znajomych. genialne jest ich obserwowanie i poznawanie bliżej.

---
nie wiem co to jest ta twoja Walentynka, ale I TAK szczurów NIE wolno trzymać w pojedynkę. to zwierzęta BARDZO silnie stadne.

klauduska

[poprzednia][następna]