Helga już nie szalona! Miła i grzeczna, gdzie domek?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 06, 2011 9:07 Helga już nie szalona! Miła i grzeczna, gdzie domek?

Zakładam nowy wątek, bo mam nadzieję ze w ten sposób Helga będzie bardziej zauważona.

[edit 7.11.2011 - Helga jest u mnie na DT]
Ma się tu zresocjalizować, bo jakoś słabo jej to idzie. Jak się nie da, to będziemy jej szukać mety "przy domu" jakiegoś bezpiecznego miejsca, gdzie dostanie jeść i będzie miała się gdzie schronić. Na razie nie zakładam tej wersji, ale kto wie...

edit 07.01.2012 - Helga nadal bez domu, dwa razy prawie adoptowana i wciąż czeka. Zrobiła się miłym, miziastym kotkiem, lubi towarzystwo innych kotów, psy też lubi, bardzo fajna jest! :)

Helga i dwoje jej rodzeństwa trafiły do lecznicy jako 2-miesięczne dzikuski.
Urodzone w marcu 2011.

Cały miot miał wyjątkowego pecha.
Przechorowały PP i były bardzo długo leczone na nieżyt jelit.
Jeden z rodzęństwa tego nie przeżył, została trójka.

Koral trafił do domu jako pierwszy, jeszcze w lecznicy.
Został zwrócony niedawno, jest u mnie w DT i też szuka domu.
Obrazek

Guliwer rudo-biały, był moim tymczasowiczem, trafił do super domku ale wrócił, nie z jego winy. Został u mnie jako rezydent :)

A Helga po prostu nadal czeka. Jej najtrudniej było się oswoić, bo najbardziej przeżywała przymusowe leczenie, łapanie, podawanie tabletek. Wolała spędzać czas ze zwierzęcą cześcią rodziny, od ludzi trzymała się z daleka.
Teraz to już zupełnie inny kot :) co widać na filmiku załączonym na końcu posta.

To cała trójka jeszcze w lecznicy, dzika i wściekła :lol:

Obrazek

A teraz Helga wygląda tak :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze Helga na FB:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 5090149040

Oraz filmik z Helgiszonem :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=EqeJMiKFCMs
Ostatnio edytowano Sob sty 07, 2012 15:00 przez sisay, łącznie edytowano 2 razy

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto wrz 06, 2011 9:42 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

zeby szybko odmek sie znalazl zal kota wywalac.......
gerardbutler

Post » Wto wrz 06, 2011 23:22 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

Helga... diabelskie imię, to i diabełek z niej wyłazi... Anielka było jej dać... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro wrz 07, 2011 13:52 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

tak, Helga to szatan,
ale usłyszała że czarne chmury nad nia wiszą i dzisiejsza noc upłyneła na błogim snie całego domu. ( pierwszy raz od ponad dwóch tygodni odkąd z nami jest Helga ). Nie zapomniała jedynie o wywroceniu suszarki z praniem ( jak co noc). Pewnie sasiad z dołu juz przyzwyczaił sie do huku metalu w srodku nocy :D .

W chwili obecnej Helga ma lepsze notowania. Mam nadzieje ze ta noc nie bedzie wyjatkiem .

Niestety Helga zdecydowanie woli nasz dwa psy i dwa koty. Nieustannie z nimi przebywa , do nas podchodzi jedynie w czasie karmienia, daje sie wygłasakac a nawet podnieść.Przytula sie tez w nocy , ale bardziej do kota ktory lezy obok mnie , niz do mnie.
Spimy jak w Biskupienie, zaczynając od lewa: sciana, najstarsza kotka nasza Polly , Helga, ja, Fiona - nasz york , a za nim drugi kot-Roza, przez co Tz - zmuszony jest często do spania w innym pokoju. :roll:

Alusia3

Od: Nie wrz 26, 2010 20:44

Post » Śro wrz 07, 2011 14:48 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

Ja jestem coraz bardziej skłonna uwierzyć, ze koty czytają w naszych myślach, albo maja jakiś czytnik klawiatury wbudowany, czy coś...

Moja Cićka, jak tylko napisałam na GG ze mają przyjechać nowe koty, nasikała na podłogę obok mnie, na środku pokoju 8O Zagrzebała czymś tam i poszła.

Helga najwyraźniej też co nieco podczytała :ok:

Tak myślę, czy te kociaki w lecznicy nie były wypuszczane na noc, zeby sobie polatały?
Może mają takie przyzwyczajenie, że w nocy się trzeba wybawić 8)

Wczoraj Guliwer pojechał się kastrować, bidulek pewnie się zestresował.
Bardzo go polubiłam :D

PS. A propos spania w łóżku, kiedy byłam w ciąży wyeksmitowałam psy z łóżka, przygotowując je na wielką zmianę. Koty miały luz. Ale potem jak Maciek się urodził zaczęłam zamykać pokój, a teraz po dwóch latach jakoś wyjątkowo mi z tym dobrze :twisted:
Tylko devonka ma specjalne względy ;)
Nawet nie wiem, co moje koty wyczyniają w nocy - widać czasem rano po stratach :lol:

sisay

Post » Nie paź 02, 2011 19:15 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

W górę, Szalona Helgo!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro paź 19, 2011 22:00 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

Helga o mały włos miała domek...

Ale na szczęście na miejscu dzieci dały popis traktowania drugiego kotka, który tam mieszka....
Helga nawet nie wyszła z transporterka tylko wróciła z powrotem do DT i dalej czeka na domek :wink:

sisay

Post » Nie lis 06, 2011 17:31 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

Helga zmienila DT 8)
Siedzi w kontenerku pod kocem i udaje że jej nie ma :twisted:

sisay

Post » Pon lis 07, 2011 16:34 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

nadal siedzi?... :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon lis 07, 2011 17:28 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

Tak, jest teraz godzina 17.27 a ona tak siedzi od wczoraj, jak tylko tu trafiła.

Jeszcze jeden dzień i zacznę się martwić :roll:

Po 19 jak położę Maćka, spróbuję ją wyciągnąć. Może ją wyniosę "na pokoje" żeby zobaczyła jak życie tu wygląda :twisted:

sisay

Post » Pon lis 07, 2011 19:34 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

Zaczynam mieć kaca, moralniaka.

:oops:

Moje koty tez w szoku, pol nocy nawolywały Helgę.

Alusia3

Post » Pon lis 07, 2011 21:18 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

Chcesz powiedzieć, że nie wiedziałaś co masz, dopóki tego nie straciłaś? :ryk:

Helga własnie wylazła z kącika i zaczyna wspinaczkę po meblach. Obgryza kwiatek, co mam robić? 8O Pozwolić jej zeżreć kwiatek w imię oswajania, czy spłoszyć ją zaraz na samym początku, przy pierwszej probie zwiedzania? :roll:

sisay

Post » Wto lis 08, 2011 0:21 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

Helga wylazła z pokoju :D

Wiedziałam że to aparatka, widać na pierwszy rzut oka, poza tym ona jest obciążona genetycznie aparactwem :twisted:
Pierwszy raz słyszałam, jak kot chrumka 8O

Prychała na Klarę z całych sił, a potem robiła wdech przez otwarty pysk, wydając z siebie ordynarne chrumknięcie :ryk: tak jak człowiek kiedy się śmieje i mu się "chrząknie"
i tak na zmianę, znów PHYYY a potem CHRRRUM - a ja się zwijałam ze śmiechu :lol:

Teraz słyszę ze łazi po mieszkaniu.

sisay

Post » Wto lis 08, 2011 9:00 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

ciesze sie, ze postanowila wyjść, poczekaj jak zobaczysz jak Helga biegnie bogiem, skacząc przy tym do góry , to dopiero widok :D

Alusia3

Post » Wto lis 08, 2011 18:02 Re: trikolorka Szalona Helga - pilnie dom lub powrót na wolność!

jak tam dzień minął?
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

[następna]