Lajla ...Kacper morf.+bioch.b.d. tylko te oczy.......

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 04, 2011 0:36 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

lanua pisze:
welina pisze:Gadzina całą noc nie dała mi spać.Cały czas dokuczała Kacperkowi.Gdzie się położył to go wyrzucała.A ten zawodziłłłłłłłłłłł .Normalnie dziś idzie spać na topolę,a u nas na ulicy ich dostatek.............. :mrgreen:

a Kacperek się daje maleńkiej?
hmmmm, patrząc po swoich doświadczeniach kocio-psich stawiałabym że kto inny wyląduje na topoli :wink: a pokój wezmą w posiadanie KOTY :mrgreen:

Znaczy się welina na topoli? 8O

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Pt lis 04, 2011 7:48 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

Witamy się z rana :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lis 04, 2011 15:00 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

agiag pisze:
lanua pisze:
welina pisze:Gadzina całą noc nie dała mi spać.Cały czas dokuczała Kacperkowi.Gdzie się położył to go wyrzucała.A ten zawodziłłłłłłłłłłł .Normalnie dziś idzie spać na topolę,a u nas na ulicy ich dostatek.............. :mrgreen:

a Kacperek się daje maleńkiej?
hmmmm, patrząc po swoich doświadczeniach kocio-psich stawiałabym że kto inny wyląduje na topoli :wink: a pokój wezmą w posiadanie KOTY :mrgreen:

Znaczy się welina na topoli? 8O

Nooooooooo topola mocne drzewo,ale nie wiem,czy by mnie utrzymała :mrgreen: :ryk: Pewnie ulica człowieka czeka,bo psychicznie nie wytrzyma :lol: .Kacperek jak może tak się maliźnie nie daje.Gdy dorwie to gryzie.Tyle że ona jest dużo sprytniejsza od niego.Co go denerwuje i wyje ze złości. ( myślę,że obżerając małą waży teraz 6-7 kg )Mnie też przestał kochać.Nie tupta po mnie,nie daje się głaskać.Jak chcę go dotknąć robi uniki. :( Już nikt mnie nie kochaaaaaaaaaa :crying: :smokin:
Meksykanko mąąąąąąąąąądre słowa :ok:
Ostatnio edytowano Pt lis 04, 2011 19:59 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Pt lis 04, 2011 15:40 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

a jak tam łapka Lajluni?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lis 04, 2011 16:18 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

Broszka pisze:a jak tam łapka Lajluni?

Co mogłam to pozabezpieczałam,by po szafach nie skakała.Niestety żywe sreberko z niej.Po ostatnich lekach jest lepiej.Chociaż widzę po oczętach,że od czasu do czasu ją pobolewa.Nie ma co się dziwić przecież szaleje na zwichniętej łapce.Kości nie równo rosną.Będę myśleć co dalej jak dorośnie.Czeka sterylizacja i może operacja.To są olbrzymie pieniądze,a z renty............ :roll: Będę się dopiero martwić jak przyjdzie na to czas,bo inaczej bym zgłupiała..Skonsultuję się później z jednym z najlepszych ortopedów chirurgów w Warszawie Dr.Sterną i zdecydujemy jak jej pomóc. Do tej pory będzie brała (gdy zauważę ból )niesteroidowe leki przeciwzapalne jak jej duża,czyli ja . :(

welina

Post » Pt lis 04, 2011 17:47 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

welina pisze:

Co mogłam to pozabezpieczałam,by po szafach nie skakała.Niestety żywe sreberko z niej.Po ostatnich lekach jest lepiej.Chociaż widzę po oczętach,że od czasu do czasu ją pobolewa.Nie ma co się dziwić przecież szaleje na zwichniętej łapce.Kości nie równo rosną.Będę myśleć co dalej jak dorośnie.Czeka sterylizacja i może operacja.To są olbrzymie pieniądze,a z renty............ :roll: Będę się dopiero martwić jak przyjdzie na to czas,bo inaczej bym zgłupiała..Skonsultuję się później z jednym z najlepszych ortopedów chirurgów w Warszawie Dr.Sterną i zdecydujemy jak jej pomóc. Do tej pory będzie brała (gdy zauważę ból )niesteroidowe leki przeciwzapalne jak jej duża,czyli ja . :(

Czyżby jeden wet?

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pt lis 04, 2011 18:06 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

Jek pisze:
welina pisze:

Czyżby jeden wet?

Masz rację nie dopisałam ,że to WET. :lol: ,Chyba lepszy od mojego ludzkiego WETA :mrgreen: :ryk:

welina

Post » Pt lis 04, 2011 18:09 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

może ja się też podłączę pod te leki p/zapalne? :lol:
połamałam ortezę i tak ciężko teraz chodzić - wszystko boli jak diabli :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt lis 04, 2011 18:13 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

Broszka pisze:może ja się też podłączę pod te leki p/zapalne? :lol:

To powinien lekarz przepisać Ci drugą.Płaci się wtedy grosze hmmmm ( zależy dla kogo 8) ) wiem bo mam dwie na obie ręce.
Chyba NFZ dopłaca 75%.Tylko nie pamiętam co ile lat się należy :oops:

welina

Post » Pt lis 04, 2011 18:17 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

welina pisze:

To powinien lekarz przepisać Ci drugą.Płaci się wtedy grosze hmmmm ( zależy dla kogo 8) ) wiem bo mam dwie na obie ręce.

niestety, na ubezpieczalnie zapisali mnie do ortopedy na początek grudnia :evil:
zresztą chyba orteza za grosze należy się chyba co jakiś określony czas, tak że raczej będzie trzeba kupić :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt lis 04, 2011 18:20 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

Broszka pisze:
welina pisze:

niestety, na ubezpieczalnie zapisali mnie do ortopedy na początek grudnia :evil:
zresztą chyba orteza za grosze należy się chyba co jakiś określony czas, tak że raczej będzie trzeba kupić :|

Na początek grudnia to krótki termin jak na Polskę.Tak co ileś lat-nie pamiętam musisz się dowiedzieć. :roll: . Ortezy mają gwarancję.Sprawdź może jeszcze jest ważna.

welina

Post » Pon lis 07, 2011 12:28 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

Welino, tylko uważajcie z NLPZ - bierzcie coś osłonowego na żołądek.

Erin

Post » Pon lis 07, 2011 12:35 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

Erin pisze:Welino, tylko uważajcie z NLPZ - bierzcie coś osłonowego na żołądek.

Biorę przez 20 lat-wiem :mrgreen:

welina

Post » Pon lis 07, 2011 12:44 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

A Lajli podajesz? 8)

Erin

Post » Pon lis 07, 2011 12:58 Re: Uraz Lajli przedawniony.Będzie niepełnosprawna !!!

Erin pisze:A Lajli podajesz? 8)

Erin wielkie dzięki za porady :ok: ,ale o zwierzęta dbam bardziej niż o siebie.U mnie jest bezpieczna,jeżeli chodzi o leczenie tymi specyfikami.Jeżeli sama biorę osłonowe na pewno nie zapomniałabym zaserwować również swojemu maluchowi. :roll: Po za tym nie dostaje tego non stop.Od czasu kiedy jest u mnie dostała trzy dawki w żelu Byłam chora dlatego dostała doustne.Preferuje zastrzyki.

welina

[poprzednia][następna]