7 mies. bez Backa - wciąż szukamy :-(( Tosiek na DT s.15

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 04, 2011 21:15 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

z pewną nadzieja przekazałam wczoraj Kasi informację, zapodana mi przez moją córkę, że widziała na Bogusławskiego kotka biało burego , przebiegającego przez jezdnie. Niewysokiego ale dorosłego, raczej drobnego. Miał białe łapki a góra była ciemniejsza. Córka widziała go tylko z boku i było juz późno i ciemno dość.

Z tego co ja kojarzę , nie pamiętam tak umaszczonego kota wsród piwniczków. Podobne wrażenie mogła sprawić biało- ruda kota. Córka zaprzeczyła aby kot miał rude wstawki. To pewne, że nie rudzielec.

Czekam czy coś wiadomo. Trzymam kciuki mocno i sama tez się rozglądałam dzisiaj

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt lis 04, 2011 21:41 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

ja poproszę zdjęcie Bucusia nie tylko buźki ,ponieważ szukam innego kotka przegladam codziennie strony z ogłoszeniami i wolałabym mieć fotkę gdybym coś znalazła .ok ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt lis 04, 2011 22:55 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

a może wydarzenie na fb ,ogłoszenia ? może pomogę w czymś ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob lis 05, 2011 2:10 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

Ruda32, zdjęcia Baculka są w pierwszym poście, ale jak chcesz, to wyślę Ci na PW - dzięki! Ja tez się rozglądam za Twoim czarnym kociaczkiem - widziałam ogłoszenia. Bacuś miał robione wydarzenie na FB, ale chyba przepadło w odmętach facebookowych, wpisywałam się też na grupie kociarzy (AAA koty dwa, czy jakoś tak), ale nikt z nich nie zareagował. :( za przeglądanie ogłoszeń będę wdzięczna, ja regularnie sprawdzam stronę kwarantanny na Paluchu, Allegro, Alegratkę, Tablicę, Gumtree, ale cały czas boję się, że może jest ogłaszany na jakimś innym portalu, a ja go przegapiam... Jak mogę pomóc Tobie?

Dziś szukaliśmy niemal 2 godziny, niedawno wróciliśmy. Obkicialiśmy Bogusławskiego 6 - 14, przedszkole... Pojawił się drobny pingwinek ze śmiesznym białym pyszczkiem, wyraźnie głodny, zagadywał - dałam saszetkę i zjadł z apetytem. Potem z daleka widzieliśmy całego czarnego przy pawilonie handlowym. Standardowo obkiciałam też blok na rogu rodziny Połanieckich (strzeżony) i zostawiłam jedzonko na murku. W tym czasie Mareczek zauważył jakiegoś jasnego kota idącego od Bogusławskiego , ul rodziny Połanieckich w stronę jednostki wojskowej i poszedł za nim, a ja za nimi. O ile dobrze widzieliśmy, kociasty był biało-bury, dość drobny, miał czapeczkę, ale nie wypatrzyłam łatki na pysiu - zniknął nam z oczu w okolicach góry piachu. Wołaliśmy go, patrzył na nas zainteresowany, ale w końcu poszedł sobie gdzieś w krzaki Asienko, byłabyś na tyle kochana, żeby rozglądać się w tamtych okolicach??? Może to nasz Baculek????

Bardzo dziękuję za zaglądanie i kciuki, może wreszcie się coś ruszy... Jutro znów idziemy na na tę górę piachu uzbrojeni w większą ilość saszetek. :D
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Sob lis 05, 2011 6:41 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

Kasiu, nie pisze ale wierz mi.Cały czas proszę Tych na górze o opiekę nad Bacusiem i innymi biedakami.Wierzę nieustannie ,że gdzieś tam jest i czeka na was.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Sob lis 05, 2011 9:37 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

maja_brygida22 pisze:Ruda32, zdjęcia Baculka są w pierwszym poście, ale jak chcesz, to wyślę Ci na PW - dzięki! Ja tez się rozglądam za Twoim czarnym kociaczkiem - widziałam ogłoszenia. Bacuś miał robione wydarzenie na FB, ale chyba przepadło w odmętach facebookowych, wpisywałam się też na grupie kociarzy (AAA koty dwa, czy jakoś tak), ale nikt z nich nie zareagował. :( za przeglądanie ogłoszeń będę wdzięczna, ja regularnie sprawdzam stronę kwarantanny na Paluchu, Allegro, Alegratkę, Tablicę, Gumtree, ale cały czas boję się, że może jest ogłaszany na jakimś innym portalu, a ja go przegapiam... Jak mogę pomóc Tobie?

Dziś szukaliśmy niemal 2 godziny, niedawno wróciliśmy. Obkicialiśmy Bogusławskiego 6 - 14, przedszkole... Pojawił się drobny pingwinek ze śmiesznym białym pyszczkiem, wyraźnie głodny, zagadywał - dałam saszetkę i zjadł z apetytem. Potem z daleka widzieliśmy całego czarnego przy pawilonie handlowym. Standardowo obkiciałam też blok na rogu rodziny Połanieckich (strzeżony) i zostawiłam jedzonko na murku. W tym czasie Mareczek zauważył jakiegoś jasnego kota idącego od Bogusławskiego , ul rodziny Połanieckich w stronę jednostki wojskowej i poszedł za nim, a ja za nimi. O ile dobrze widzieliśmy, kociasty był biało-bury, dość drobny, miał czapeczkę, ale nie wypatrzyłam łatki na pysiu - zniknął nam z oczu w okolicach góry piachu. Wołaliśmy go, patrzył na nas zainteresowany, ale w końcu poszedł sobie gdzieś w krzaki Asienko, byłabyś na tyle kochana, żeby rozglądać się w tamtych okolicach??? Może to nasz Baculek????

Bardzo dziękuję za zaglądanie i kciuki, może wreszcie się coś ruszy... Jutro znów idziemy na na tę górę piachu uzbrojeni w większą ilość saszetek. :D

Prosiłam o zdjęcie bo pisałaś ,że zdjęcia jak był mały.Tyle jest nieszczęść tyle kotów ,że każdy szczegół w wyglądzie jest ważny.Może trzeba powtórzyć wydarzenie? ja szukałam w necie ogłoszeń Bacusia i nie znalazłam.Szukam ,przeglądam codziennie to już jakaś moja mania -szukać zagubionych
Znajdzie się
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob lis 05, 2011 10:16 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

musi się znaleźć! Ja też cały czas trzymam :ok: :ok:
wierzę, że jak się kota szuka z determinacją, to się go odnajdzie! A Wam determinacji nie brakuje!

Też przeglądam neta i mam na uwadze ogłoszenia. Jak się pojawi takie w necie, napewno go dostrzeżemy!
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Sob lis 05, 2011 10:16 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob lis 05, 2011 13:31 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie lis 06, 2011 22:47 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

Jasne że się rozglądam. Nie musisz prosić, wiesz o tym.
W okolicy hasa krówek, którego dokarmiam. Być może że na górę piachu dochodzi bo to bardzo blisko a może to nie on. Tak bym chciała.

asia2

Post » Nie lis 06, 2011 23:42 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

Asiu, krówka też widziałam jakiś czas temu (z taką "niedorobioną" czapeczką, jakby mu się zsuwała z głowy, bo za mała :D to tego dokarmiasz? Ten kot którego widzieliśmy na górce, był ewidentnie biały w burym płaszczyku - to stwierdziliśmy jeszcze w świetle latarni, tylko pysiek usiłowaliśmy obejrzeć przy pomocy latarki i bardziej było widać błyszczące oczy niż cokolwiek innego, tyle, że czapeczkę na delikwencie udało mi się wypatrzeć. :(

Dziś dzwoniła do mnie p. Karmicielka z Bogusławskiego 20, ona też rozgląda się za Bacusiem i do niej nie dotarł, za to pytała, czy nie chcielibyśmy od niej przymilnej koteczki. Powiedziałam zgodnie z prawdą, że chcieć to może bym i chciała, ale nie damy rady, a po drugie, miejsce trzymamy dla Bacunia i sami mamy Tosiaczka na tymczasie. Stanęło na tym, że zasponsoruję pakiet ogłoszeń dla kociastej u CatAngel. Bacusia nie ma w okolicy Bogusławskiego 20 oraz w okolicach działek w drodze na przystanek tramwajowy przy Popiela, bo tam też Państwo karmią. A tak na marginesie, z tego co zrozumiałam, to pomagałaś Asieńko tej Pani w sterylizacji dziczek w Myszkinie jakiś czas temu - świat jest mały :D

Ruda32, ta Pani widziała Twoje ogłoszenia w sprawie czernidełka - kociaka nie widziała, ale też się rozgląda za nim z tego co zrozumiałam. Co do zdjęć Bacunia - wstyd przyznać, ale jakoś tak się złożyło, że nie mamy fotek jak jest starszy, w każdym razie nie takich, żeby było widać pyszczek, raczej jak śpi i to w towarzystwie naszych pozostałych footerek :oops: :oops: :oops: Dzięki za umieszczenie Baculka na Twoim wątku o zaginionych - znalezionych, świetny pomysł, chyba takiego nie było, a może pomóc w połączeniu zgub z właścicielami. Czy mogłabyś podkreślić, że Bacuniek ma rok, info o infekcji oczek chyba można usunąć. Co do wydarzenia na FB - tak jak mówiłam, w ogóle nie ogarniam tematu i potrzebowałabym pomocy w jego robieniu - całkiem nie umiem tego robić :oops: :cry:

Dziewczyny, czy jak przeglądacie portale, to nasze ogłoszenia o poszukiwaniach Baculka są widoczne??? Wpadłam jeszcze na pomysł, żeby poprosić CatAngel o powstawianie ogłoszeń Bacunia na różnych innych portalach, ja ogłaszam na trzech + papierowe, ale a nuż ktoś go wypatrzy gdzie indziej???

Asieńko, ja też zaglądam do Was codziennie i cały czas modlę się za zdrowie Żuczka, mimo, że rzadko piszę - dzięki! :D
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Post » Pon lis 07, 2011 0:32 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

Niech on się już znajdzie, bo zaraz zimno będzie i niefajnie!

A nie myślalaś o tym, żeby tego "uczynnego sąsiada" zatrudnić do poszukiwań? Albo przynajmniej pobić? :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lis 07, 2011 0:48 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

Felin, oczywiście, że myślałam, myślę niemal co dzień, problem jest taki, że byłam w takim szoku, że nie wiem, który to - patrzyłam na Bacusia, a nie na niego. :oops: :evil: :evil: :evil: Gdyby chociaż przeprosił - po prostu wypuścił mi kota i spokojnie wrócił do domu!!!!! :evil: :evil: :evil:

Felin, mogę mieć prośbę, byś "zerknęła" co się dzieje z naszym Baculkiem? Przepraszam, że zawracam Ci głowę, ale nadal nie ma żadnego konkretnego śladu, a jest już tak zimno... :cry: :cry: :cry: :cry: :oops:

maja_brygida22

Post » Pon lis 07, 2011 1:04 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

Zobaczymy co da się zrobić. Tylko wiesz, ja miejsca nie ustalę, tak jak delfinka.
Dam znać jutro albo pojutrze.

A przy okazji zareklamuję trochę prywaty: viewtopic.php?f=20&t=135336

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lis 07, 2011 10:59 Re: Trzeci miesiąc szukamy Backa. :-(( Tosiek na DT s.15

dziś, dokładnie to przed 20 minutami widziałam przebiegającego w stronę lotniska koło skrzyżowania kwitnąca księżycowa kota z burym płaszczykiem.
Niestety byłam daleko i nie wiem czy to nie była znajoma kotka. gdy doszłam tam , nie było reakcji na zawołania. Później jeszcze pójdę. Mam dziwne przeczucie , że się niedługo znajdzie bo informacje się nasilają i ściągniemy go w końcu w nasz krąg.
Dla kota te odległości wbrew pozorom są niewielkie więc ...
Kasiu Pani Grażynce M. pomogłam rzeczywiście przy adopcjach. Cieszę się że ją poznałaś.

asia2

[poprzednia][następna]