Anika z kotami:) Nowe tymczasy: Golem i Wąsik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 20:32 Re: Anika z kotami :)

ech... marnie z tymi domami :roll: pokończyły się czyco :?

a Ty jak już masz takie myśli, to lepiej już wogóle nie myśl :twisted:
zamówiłaś pakiecik ogłoszeń? moze trzeba z grubej rury (tym razem sam urok koteczka nie wystarcza)?

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw paź 27, 2011 21:04 Re: Anika z kotami :)

nie będę myśleć w takim razie :mrgreen:

pakieciku nie zamówiłam, bo sobie sama zrobiłam własnoręcznie pakiecik :roll: chyba w ostatni weekend, o ile się nie mylę (dla Krówek od Wielbłąda, kociaków sąsiadki i Filipka). Tak na mniej więcej 7 najczęściej odwiedzanych portalach (tzn. wpisałam odpowiednie hasła w google i na tym co wyszło wrzuciłam ogłoszenia). Odzew był. Wszyscy chcą orientalne 3-miesięczne kociaki :twisted: "orientalne" oczywiście tylko z pyszczka :P

Tzn. odezwały się tylko dwie osoby, ale za to JAKIE :mrgreen: (jak wyżej: jedna chce 2 kotki, druga się zastanawia czy nie 2, bo 1 na pewno chce - obie po tym co mówiły wyglądają całkiem przyzwoicie ;) - i okna zabezpieczą, i umowę podpiszą, i wykastrują kiedy trzeba...)
Ostatnio edytowano Pt paź 28, 2011 15:29 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt paź 28, 2011 15:26 Re: Anika z kotami :)

Tak mi się przypomniało... ;)
Jak byłam ostatnio (w poniedziałek) z Antymonem w lecznicy to pan doktor jak go zobaczył, to aż zachwyt głośno wyraził, jaki ten kotek ładny i głaskać go nie mógł przestać :twisted:
Nie wiedziałam czy się nie obrazić w imieniu reszty moich kotów, bo o nich nigdy nie powiedział, że ładne są, a przecież wszystkie moje koty są ładne :evil: :mrgreen:

Wszyscy lekarze z tej lecznicy tak reagują na Antymona 8) Zupełnie nie wiem czemu :P

(a ja zawsze mówię, że ten kotek dziki jest, boi się ludzi, ale nic złego nie zrobi... nie wiem na ile sam Antymon jest zadowolony z takiego głaskania przez obcych ludzi, bo w domu by sobie na coś takiego nie pozwolił :| )
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob paź 29, 2011 9:30 Re: Anika z kotami :)

Maniusia zdominowała Frotkę i Sarę 8O Filipka oczywiście też...

Wczoraj:
- zgoniła Frotkę niekulturalnie (bo przy użyciu łapy) z lodówki (gdzie koty mają miskę z karmą)
- pogoniła Sarę po mieszkaniu, a tak dla zabawy :twisted: (ale nie W CELU zabawy)
- Sara czekała pod lodówką aż Maniusia zejdzie, dopiero wtedy Sara wskoczyła na lodówkę

Teraz:
- Sara czekała aż Maniusia skończy siedzieć przy strumieniu wody w wannie, i dopiero jak Maniusia poszła, Sara zdecydowała się napić

No co temu kotu się porobiło 8O Taki mały (nawet 3 kilo nie waży!), a taki waleczny :twisted: no i najmłodsza w stadzie przecież jest (najpóźniej przyszła)...

Albo ja tego nie zauważyłam wcześniej, albo moje podejrzenia że narkoza wpływa na mózg kota się potwierdza (Sara po narkozie do kastracji zaczęła do mnie mówić, wcześniej nie była taka rozgadana, zostało jej częściowo to do tej pory; Frotka jest zdecydowanie milsza od chwili kastracji <nie wiem ile w tym zasługi zmian hormonalnych a ile samej narkozy>; Antymon nie wiem, wystarczy mi to że kastrację przeżył i jednak się nie udusił, tak jak zamierzał :evil: , a poza tym on właściwie był kastrowany chwilę po tym jak go wzięłam, więc nie wiem co się u niego zmieniło, jeśli w ogóle).

PS: nowe zdjęcie Kota W Butach:
Obrazek
i Frociszka nakocykowego:
Obrazek Obrazek

PPS: 8O 8O 8O Przed chwilą zajrzałam do paszczy Frotki (w środę dostała convenię) i... ma idealnie zdrowo-różowe dziąsła 8O całe 8O jeszcze w środę miała mocno czerwone, głównie te z przodu, tak do kłów, a teraz... jestem szczerze zdziwiona, bo rok temu po pierwszym podaniu convenii nie było aż tak dobrego efektu (musiała dostać jeszcze kilka powtórek, łącznie ponad 2 miesiące kuracji). I chyba już ją nie boli, bo chwyta jedzenie normalniej 8O :)
za 1,5 tygodnia kontrola, może się okaże że wcale nie musi drugiej dawki antybiotyku dostać :dance:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob paź 29, 2011 18:39 Re: Anika z kotami :)

Kociaki sąsiadki wszystkie cztery dziś przeprowadziły się do nowych domów :dance: :dance2:
Jedna dziewczyna zabrała dwie kociczki. Druga dwa kocurki (nie chciała dwóch, ale jej wcisnęłam :mrgreen: ).
Domki oba super :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie paź 30, 2011 15:47 Re: Anika z kotami :)

Filipek dziś się przeprowadza... :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie paź 30, 2011 18:36 Re: Anika z kotami :)

Właśnie pojechał :(

Ale będzie miał chyba dobrze... zabezpieczone okna i balkon siatką, towarzystwo 2-letniej kotki i co najmniej dwójkę ludzi do zajmowania się kotem.

Jakimś cudem w dwa dni znalazły się domy dla pięciu czarno-białych kociaków 8O
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro lis 02, 2011 0:49 Re: Anika z kotami :)

Dzisiaj miałam w końcu trochę czasu (i siły :roll: ), żeby zająć się swoimi kotami. Wszystkie cztery pobawiły się ręcznie robioną piłeczką na gumce od juany. Nawet Sara trochę łapką pomachała ;) Frotka też - główką pokręciła i pacnęła ze trzy razy piłkę łapką :mrgreen:

Antymona już chyba mniej ucho boli :?
Sarze moim zdaniem jakoś szczególnie się nie poprawiło po tym sterydzie (który cały czas dostaje).
Frotka za to nadal ma całkiem ładne dziąsła (choć jakby się przyjrzeć dokładniej, to na przednich dolnych ząbkach te dziąsła są mocno obsunięte [tzn. "zaniknięte"] i lekko czerwone, ale na pewno nie tak strasznie jak było przed podaniem convenii).
Maniusia zdrowa ;)

A Filip w nowym domu chyba dobrze się czuje :) z kotką się powoli zaczyna dogadywać, do ludzi już przychodzi się przytulać, więc chyba nie jest źle :wink: powynajdywał też zewsząd ukryte przez kotkę i dawno zapomniane zabawki 8)
Zapomniałam im tylko powiedzieć, że Filip lubi papier :twisted: rozszarpywać... i książki/kartki gryźć, ale pewnie już się dowiedzieli :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie lis 06, 2011 20:04 Re: Anika z kotami :)

Urodziny mam dziś :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie lis 06, 2011 20:08 Re: Anika z kotami :)

*anika* pisze:Urodziny mam dziś :)

to najlepszego i wszystkiego życzę :D
listopad dobry miesiąc na urodziny, wiem coś o tym :mrgreen:

Aia

Post » Nie lis 06, 2011 20:19 Re: Anika z kotami :)

20. czy 21. :oops: ?

Przede wszystkim zdrowia, powodzenia we wszystkim ze szczególnym uwzględnieniem nauki, ale nie tylko ;),, spokoju i zgody ze sobą, pociechy ze wszystkich dzieci, szczęśliwego wyhodowania choćby miniaturowych móżdżków u Antymona i piesia :mrgreen: , znalezienia jakiegoś fajnego, mądrego, wiernego i możliwie przy tym jeszcze urodziwego faceta... i w ogóle radości wszelkiej możliwej, choćby nawet z tego, że jesteś o wieeele mądrzejsza, dojrzalsza, ładniejsza i o stokroć bardziej odpowiedzialna od takich niektórych, co to widzą w Tobie "mankamenty" :mrgreen:

Wszystkiego najpomyślniejszego Rusałko :wink:
:balony: :torte: :birthday: :balony:

Cesz łaciatego kotka w prezencie? Albo dwa? Albo trzy? Albo nawet cztery, bo moją starą mućkę Tobie akurat też z przyjemnością podaruję :mrgreen: ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie lis 06, 2011 21:55 Re: Anika z kotami :)

Dziękuję bardzo za życzenia :D :1luvu:

20 lat kończę :wink:

Antymon przynajmniej ładny (i już zdrowy), nie musi być mądry :mrgreen: Coś za coś :roll:

Wielbłądzio pisze:(...)znalezienia jakiegoś fajnego, mądrego, wiernego i możliwie przy tym jeszcze urodziwego faceta...

O, to to! :wink: Przydałoby się :roll:
i jeszcze lubiącego koty obowiązkowo :roll: w ilości sztuk czterech i ani jednego mniej.

nawet nie musi umieć grać na trąbce :twisted: ani mieć długich włosów...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie lis 06, 2011 22:36 Re: Anika z kotami :)

*anika* pisze:20 lat kończę :wink:

ładny wiek :mrgreen:

Aia

Post » Pon lis 07, 2011 23:37 Re: Anika z kotami :)

Zdjęcia wieczorne ;)

Ile kotów widzisz na obrazku? :mrgreen:
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto lis 08, 2011 12:53 Re: Anika z kotami :)

*anika* pisze:Ile kotów widzisz na obrazku? :mrgreen:
Obrazek

Jednego żywego bezmózga oraz całe stado pościelowych. Wszystkie srebrne.
*anika* pisze:Obrazek

Maniunia to strrrrasznie grrrroźny potffffór jest :strach:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]