16letnia niewidoma Mrówcia odeszła we własnym domu [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 02, 2011 19:31 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Grażyna-kg pisze:
jaguska pisze:Jaki to miód dla duszy widzieć szczęśliwego kota :D Mróweczka na pewno znajdzie dom, to tylko kwestia czasu, a maluchy niech uważają, babuleńka też może tyłki przetrzepać :D
Mam też pytanie z innej beczki, wyczytałam gdzieś że można mieszać z jedzeniem środki antykoncepcyjne dla kotów, niedługo będę u weta ale chciała bym się od Was doświadczonych cokolwiek dowiedzieć na ten temat, żebym w ogóle u weta wiedziała o czym rozmawiam. Nie ukrywam że bardzo by mnie to urządzało, bo moje dzikuski które dokarmiam może ograniczyły by rozmnażanie. Bardzo proszę o wszelakie informacje, może być na pw żeby nie śmiecić tutaj, a może jest jakiś wątek na ten temat??? Jeszcze nie jestem obeznana z tym forum zbyt dobrze i nie wiem gdzie czego szukać.

Przepraszam, że się znów "wcinam", ale chcę podpowiedzieć, co wiem ze "słyszenia" (bo w moim otoczeniu wszystko ma sterylki),że podobno skuteczne są tabletki Provera , ale jest pewna trudność : trzeba tabletkę podawać kocicy 1 x w tygodniu : tego samego dnia i mniej więcej o tej samej porze, bo jak nastąpi "przesunięcie", to już może nie zadziałać.
I może być jeszcze gorzej, czego doświadczyliśmy : kocica, która zaszła przyjmując Proverę, nie mogła urodzić i groziło to zejściem !
Ja myślę, że by trzeba wyłapać na klatki-pułapki i zrobić sterylki....U nas podczas sterylki kocica ma nacinane w "rąbek" (do "środka") ucho i jak się potem łapie pozostałe kocice, to widać od razu, która już była "zrobiona"......

Zanim zareklamujesz provere to moze poczytaj o skutkach ubocznych: możliwość wystąpienia ropomacicza oraz wzrost ryzyka zachorowania na nowotwory.
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro lis 02, 2011 19:36 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

Monika74, chyba źle odczytałaś post Grażyny-kg, która poleca sterylkę, a nie tabletki, bo jak sama mówi nie są dobre, ani pewne.

Fakt, że Monika74 dodałaś inne równie ważne skutki uboczne Provery.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro lis 02, 2011 20:20 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

monika74 pisze:
Grażyna-kg pisze:
jaguska pisze:Jaki to miód dla duszy widzieć szczęśliwego kota :D Mróweczka na pewno znajdzie dom, to tylko kwestia czasu, a maluchy niech uważają, babuleńka też może tyłki przetrzepać :D
Mam też pytanie z innej beczki, wyczytałam gdzieś że można mieszać z jedzeniem środki antykoncepcyjne dla kotów, niedługo będę u weta ale chciała bym się od Was doświadczonych cokolwiek dowiedzieć na ten temat, żebym w ogóle u weta wiedziała o czym rozmawiam. Nie ukrywam że bardzo by mnie to urządzało, bo moje dzikuski które dokarmiam może ograniczyły by rozmnażanie. Bardzo proszę o wszelakie informacje, może być na pw żeby nie śmiecić tutaj, a może jest jakiś wątek na ten temat??? Jeszcze nie jestem obeznana z tym forum zbyt dobrze i nie wiem gdzie czego szukać.

Przepraszam, że się znów "wcinam", ale chcę podpowiedzieć, co wiem ze "słyszenia" (bo w moim otoczeniu wszystko ma sterylki),że podobno skuteczne są tabletki Provera , ale jest pewna trudność : trzeba tabletkę podawać kocicy 1 x w tygodniu : tego samego dnia i mniej więcej o tej samej porze, bo jak nastąpi "przesunięcie", to już może nie zadziałać.
I może być jeszcze gorzej, czego doświadczyliśmy : kocica, która zaszła przyjmując Proverę, nie mogła urodzić i groziło to zejściem !
Ja myślę, że by trzeba wyłapać na klatki-pułapki i zrobić sterylki....U nas podczas sterylki kocica ma nacinane w "rąbek" (do "środka") ucho i jak się potem łapie pozostałe kocice, to widać od razu, która już była "zrobiona"......

Zanim zareklamujesz provere to moze poczytaj o skutkach ubocznych: możliwość wystąpienia ropomacicza oraz wzrost ryzyka zachorowania na nowotwory.

Czytaj, proszę , ze zrozumieniem : ja nie "reklamuję" provery, a wręcz przeciwnie, ja zachęcam do sterylek zamiast provery !
Zawsze przekłamujecie to, co ja powiem. Chyba muszę zmienić nick na jakiś idiotyczny, a wtedy wszystko co powiem, będzie dla was "ładnie" brzmiało.
Na wstępie , zakładając z góry, że jak tylko się odezwę,
to zaraz zacznie się atak na mnie,
przeprosiłam za to że się "wcinam".
Brakuje ci widać kultury, skoro na czyjeś "przepraszam" odpowiadasz agresją.

Grażyna-kg

Od: Pt mar 27, 2009 8:15

Post » Śro lis 02, 2011 20:47 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

Te, wg ciebie "idiotyczne nicki" Grażyno-kg nie mówią, jestem wspanała ah, eh ile pomagam, co nie robię, co mogę i co już nie zrobiłam-piszesz to w co 2 poście... nic tu nie ma nazwa nicków, ktorą po raz kolejny podnosisz i krytykujesz, bo kto ma znać to zna nasze imię i nazwisko bez względu jaki mamy nick - bo pod tym jest konkretna osoba, chyba masz rozdwojenie jaźni jeśli tego nie ogarniasz, i przez Panią po raz kolejny złamałam swoja zasadę nie pyszczyć, ale odpuść już kobieto, pomagaj dalej, przyczepiaj sobie medale nadal w wirtualnym i realnym świecie.

Jeśli pomagasz na taką skalę co piszesz, to już odpuść bo jest to ośmieszenie..piszesz, że nie zabrałaś Mrówci, bo to godzi w Twoje ego "publicznej osoby" - dyskusja podważania Twojej osoby, ale jeszcze bardziej godzi w calokształt Twojej osoby taka pyskówa i zapętlanie się w tej dyskusji, nie rozumiem, bo na Twoim miejscu dawno zabrałabym energię w ......... i wyczerpywała ją na to, o czym mówisz - choć w 1/10 ahhhhhhhh, ehhhhhhhhhhh, i ohhhhhhhhhhhh.

Jednym słowem zamilcz i przestan zaśmiecać wątek i prowokować do jego zaśmiecania!
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Śro lis 02, 2011 21:11 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

O matko, znów awantura :evil:
To jest wątek Mrówki :!:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro lis 02, 2011 21:15 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

Grażyna najnormalniej w świecie wypowiedziała się na jakiś temat. ja nie rozumiem tych wszystkich ataków... naprawdę.
z drugiej strony nie rozumiem Grażyny, bo mnie już dawno by tu nie było...

reasumując: opanujcie się dziewczyny, bardzo Was o to proszę...
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Śro lis 02, 2011 21:27 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

Mrówka :1luvu:

My chcemy Mrówki :kotek: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro lis 02, 2011 23:12 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

Joanna KA pisze:Grażyna najnormalniej w świecie wypowiedziała się na jakiś temat. ja nie rozumiem tych wszystkich ataków... naprawdę. [...]

Tym razem ja też nie rozumiem, to była zupełnie normalna wypowiedź Grażyny :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lis 03, 2011 6:22 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

Joanna KA pisze:Grażyna najnormalniej w świecie wypowiedziała się na jakiś temat. ja nie rozumiem tych wszystkich ataków... naprawdę.
z drugiej strony nie rozumiem Grażyny, bo mnie już dawno by tu nie było...

reasumując: opanujcie się dziewczyny, bardzo Was o to proszę...

Masz rację, dzięki. Zaraz stąd schodzę skoro każda moja wypowiedź wywołuje taką agresję.
Co do Provery, to jest stosowana przez dokarmiających koty w większości miast i miasteczek w Polsce.
Niewiele miast ma sterylki darmowe dla bezdomniaków....Nie ma na to w małych miejscowościach (wokół mnie jest Rewal, Białogard,Dźwirzyno, Ustronie Morskie - dzwonią do nas często ludzie pytając co robić, jak zapobiegać, bo Urząd pieniędzy nie da, prywatnie ludzie nie mają, a żadnych organizacji typu TOZ czy inne tu nie ma).
Dla osób z takich miasteczek pozostaje tylko antykoncepcja, skoro chcą zapobiegać, nie rozmnażać. Takie są realia i nie ma co się oburzać, że ja mówię o Proverze.
Zresztą, ataki furii wywołuje nie to, co ja powiem, ale że ja to mówię. Dlatego pomyślałam, że "ukryta" pod jakimś nickiem nie byłabym narażona na obrażanie mnie .
Ja Provery nie propaguję, ale ostrzegam że nie jest bezpieczna, - ale jak ludzie nie mają innej alternatywy,
to co im pozostaje , rozmnażać i płakać że nie ma się za co wykarmić tabunów nowych pokoleń kotów?
Może ktoś, kto tak mnie tu od razu z góry atakuje, zamiast wyładowywać się na mnie,
zaproponuje dla ludzi z tysięcy takich miejscowości w Polsce jakieś inne rozwiązanie niż szkodliwa antykoncepcja?
Bo może są inne rozwiązania, zamiast np. Provery ?
Ja , uczciwie przyznaję, że nie znam, ale chętnie bym się dowiedziała, aby móc innym doradzać skuteczne tanie sposoby zapobiegania.
U nas sterylki na koszt UM są od 8 lat i dlatego nie jestem w innym temacie, prócz wyłapywania.
Chętnie poznam inne sposoby.
Wątek jest, oczywiście, przede wszystkim o Mrówce, ale w/w temat jest tak ważny dla setek osób opiekujących się bezdomniakami, że niech wszyscy wybaczą chwilkę wymiany doświadczeń.

Grażyna-kg

Post » Czw lis 03, 2011 7:29 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

czesc Mrówciu, jak sie czujesz w nowym domku? :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lis 03, 2011 8:42 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

Załamka totalna, przecież to ja zaśmieciłam wątek zadając to pytanie, bo uważam Was za doświadczonych kociarzy i niechcący znów zrobiła się awantura, przepraszam, więcej o nic nie zapytam bo nie chcę się przyczyniać do Waszych kłótni.

Czy można wiedzieć ile waży Mrówcia, wygląda na drobniutką koteńkę.

jaguska

Od: Wto wrz 13, 2011 8:36

Post » Czw lis 03, 2011 13:31 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Duszek686 pisze:Piękne czarnulki :1luvu:
To ja chwilkę o Mrówci :wink:
Obrazek

Ponieważ kilka osób pytało, gdzie tak naprawdę pojechała Mrówka napiszę, że jest w DT u Kasi z Fundacji Niechciane i Zapomniane :ok:
I tutaj chciałabym z całego serca Kasi podziękować :1luvu: :1luvu: :1luvu: - bo oficjalnie jeszcze nie miałam okazji :wink:

Pozwolę sobie przekopiować wieści z dziś :oops: :
Mrówka ma się dobrze, dzisiaj ani razu nie kichnęła. Ma wilczy apetyt, ale oczywiście nie karmię jej ad libitum :)
Dostaje mokre Animondy i rozmoczone suche RC senior.
Wczoraj miała też przeczyszczone uszka w klinice i chyba przedłużymy stosowanie tej maści, która jest wpisana w książeczce.
Mrówka domaga się jedzenia i zainteresowania. Jak zje, przenoszę ją na kanapę i tak sobie grzeczniusio siedzi. No prawie grzeczniusio.
Dzisiaj raz zeszła i prychała sobie na maluszki - Dredzię i Mucię :) One były zdziwione, bo chyba jeszcze nie widziały takiej babuleńki, do tego lekko wkurzonej.

:mrgreen:

Mroweczko :1luvu: sliczna jestes :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Swietnie, ze Mrowka ma apetyt - to juz widac, ze lepiej wyglada :1luvu:
Prychanie na maluszki to pewnie w "ramach aklimatyzacji w nowym domku" :mrgreen:
Sie nie zdziwie jak za kilka dni bedzie z maluszkami sie bawic i razem spac :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Z ta Babulenka to chba przesada - Ona tylko w "dojrzalym wieku jest" :1luvu: :mrgreen:
Serdeczne dzieki dla Kasi za domek dla Krolewny Mrowki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw lis 03, 2011 19:22 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

Bardzo, bardzo się cieszę :lol: ! Mrówko, Kiciu, żyj długo i szczęśliwie :P ! A tak pocichutku : i już pozostań w takim dobrym domku. :kotek: ...Trzymam kciuki bardzo mocno :ok: !

Grażyna-kg

Post » Czw lis 03, 2011 20:23 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

Mróweńko, przesyłam ci buziaczki i głaski na dobranoc :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt lis 04, 2011 22:14 Re: 16letnia niewidoma Mrówcia, bez ząbków już w DT :)

Wieczorne głaski dla Ślicznotki :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]