Szczytno 5 - tyle potrzebujących w schronisku...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 04, 2011 17:29 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

horacy 7 pisze:
becia_73 pisze:Basiu wysłałam Ci na pw propozycję tekstów do ogłoszeń
Roboczo koteczki nazwałam:
121 -Lusia,123-Madzia,125-Zuzia
:mrgreen:

Beciu dziękuję jeszcze raz,teksty na pewno kogoś zachwycą. :1luvu:
Mam jeszcze jedną cudowną wiadomość ,zadzwoniła do mnie pani z Pleya z informacją iż nasze schronisko otrzyma tonę karmy w przyszłym tygodniu.To wszystko dzięki Kasi która na FB zgłosiła nasze schronisko.Być może inne osoby też miały na to wpływ,wszystkim bardzo dziekuję.Kasiu jesteś niesamowita,dziękuję i oczywiście poryczałam się ze szczęścia. :1luvu:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ja też bardzo dziękuję wszystkim osobom pomagającym kotom szczytnowskim!!!
Rudo-bialy kocurek, który trafił do mnie z piwnicy ma się lepiej, niestety jeszcze nie jest zdrowy, dalej musi być na diecie i wciąż dostaje leki i kroplówki, ale jest bardzo grzeczny.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pt lis 04, 2011 19:15 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Wat bardzo się cieszę ,że kocurek lepiej. :1luvu: :1luvu:
Może ktoś ma pomysł co z maluchem ze schroniska,potrzebna by była surowica na poczatek.Niestety boję się czy sobie poradzę jeżeli znow będzie pp,białe maluszki mogę zaszczepić dopiero w przyszłym tygodniu.Co zrobić,pomyślcie. :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt lis 04, 2011 20:01 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Pt lis 04, 2011 22:03 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Kotki sa cudowne chcą głaskania ,przytulania ,wystawiają, brzuszki.Zakochalam się w buraskach,boje się by nie zostać zbieraczką. :mrgreen: Maluch nie daje mi spać spokojnie.Czy znajdzie się ktoś kto ma dawcę surowicy. :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Pt lis 04, 2011 22:12 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

To jutro się jeszcze dogadamy w sprawie kociastych i ewentualnego wypadku do Olsztyna.

Cieszę się, że swoją szansę znajdą kolejne kociaste :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt lis 04, 2011 22:35 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

horacy 7 pisze:Kotki sa cudowne chcą głaskania ,przytulania ,wystawiają, brzuszki.Zakochalam się w buraskach,boje się by nie zostać zbieraczką. :mrgreen: Maluch nie daje mi spać spokojnie.Czy znajdzie się ktoś kto ma dawcę surowicy. :ok: :ok: :ok:

poczekja, bo nie rozumiem, szukasz surowicy dla kotow ktore idą do innych niż Twój dt?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lis 05, 2011 13:47 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Marzenia11 pisze:
horacy 7 pisze:Kotki sa cudowne chcą głaskania ,przytulania ,wystawiają, brzuszki.Zakochalam się w buraskach,boje się by nie zostać zbieraczką. :mrgreen: Maluch nie daje mi spać spokojnie.Czy znajdzie się ktoś kto ma dawcę surowicy. :ok: :ok: :ok:

poczekja, bo nie rozumiem, szukasz surowicy dla kotow ktore idą do innych niż Twój dt?

Napisałam wcześniej surowica potrzebna dla maluszka który został w schronisku.

horacy 7

Post » Sob lis 05, 2011 16:58 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

No dzieciaki nie spadamy. :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Sob lis 05, 2011 17:40 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

horacy 7 pisze:(...) surowica potrzebna dla maluszka który został w schronisku.

:!:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lis 05, 2011 19:11 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

A co z tym pomysłem pozyskiwania surowicy z Wawy?

penelope20

Od: Śro paź 05, 2011 22:50

Post » Sob lis 05, 2011 19:49 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Dla malucha pobyt tam przez te dni to juz niestety pewnie wyrok.Gdy nie ma objawów i poda się surowice to ma szanse jak juz będzie słaby to i surowica nie pomoże niestety,tu ogromną rolę gra czas.Sama nie jestem w stanie zrobić wszystkiego i nie mam skąd wziąć na cito surowicy.

horacy 7

Post » Sob lis 05, 2011 21:01 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

penelope20 pisze:A co z tym pomysłem pozyskiwania surowicy z Wawy?

To też trzeba przygotować i zorganizować. Nic nie jest w stanie pogotowia i nie czeka na zawołanie.Nie wiedzialam o maluszku w schronie, jak się dowiedzialam to bede organizowac najszybciej jak sie da, ale w przypadku takich maluchow , jak napisala Basia, niestety moze byc za późno. Najlepiej dzialac natychm iast jak się go widzi,a z Warszawy niestety nie jest to mozliwe. Tym bardziej, ze szykowalam się na dorosle koty, które mają byc u Basi w dt w piwnicy,a nie na organizowanie surowicy aby była u Basi w domu po prostu. Jak widac taka opcja jest też bardzo pożądana, ale to wniosek z wczoraj w nocy.
Dodatkowo sprawe utrudnia moja choroba-dzisiaj mimo temperatury i wczorajszego zalegnięcia w łóżku wyszlam z domu zawieźć szczytniaczkę do adopcji i niestety ledwo teraz żyję.Jednak juz dzialam.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lis 06, 2011 10:20 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Wszyscy działamy niestety gdy jest tak mało osób tutaj na miejscu,nie ma dawców bo moje koty to za mało,jestem bezradna.Ja tez nie wiedziałam o maluchu po prostu jak pojechałam po te kotki do DT to go zobaczyłam.Takie niespodzianki są codziennie.Niestety tez poczułam się bezradna.Nie mam surowicy ,mam za mało czasu ,za mało kasy itp.Obawa przed jazdą samochodem po ciemku i nie mam kiedy nawet opon wymienić bo praca i zwierzęta zabierają cały czas.To nie sa jakieś żale tylko po prostu fizycznie nie dają rady więcej zrobić.Teraz czekam na Meksykankę i dziewczyny z Olsztyna. :|

horacy 7

Post » Nie lis 06, 2011 10:30 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Basiu ja wiem i dlatego sobie pomyslalam, ze trzeba zorganizowac abys surowice miala. Ale musze sie wszystkiego dowiedziec, choćby tego np. czy i jak dlugo mozna taka surowice przetrzymywać itp. Juz dzialam choc mi trudno, bo mam wysoka goraczke i grypa mnie rozlozyla kompletnie na lopatki.

Marzenia11

Post » Nie lis 06, 2011 10:34 Re: Szczytno 5 - walczymy. Potrzebne DT, znów maluchy w schronie

Jak Wam zazdroszczę ,że jest Was więcej na miejscu do działania w Warszawie ,Olsztynie,Gdańsku i innych większych miastach a miasteczka i wsie to z wszystkim z tyłu. :twisted:

horacy 7

[poprzednia][następna]