[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 22:42 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

aya13 pisze:
Marlon pisze:Asia, Szymon i tak odwaliliście kawał dobrej roboty. Wygląd Seniora jest żywym dowodem tego co robicie! Oby tak dalej! Trzymam kciuki i udostępniam jako PKDT :)

Dzieki :ok:
Ile czas pozwala to robimy, sama wiesz pewnie,że mozna się zapędzić i "koty" zjedzą cały czas jaki się ma. Trzeba jednak zachowac równowage :kotek:

UWAGA!
W poniedziałek 07.11.2011 o godz 9.00 w Urzędzie miejskim w Gdańsku pok 315 odbędzie sie spotkanie odnośnie bezdomnych zwierząt, form pomocy i skoordynowania tego wszystkiego. Także dotyczy to Lisiarni i możliwości uzyskania :kotek: zapomogi :kotek: z miasta.
Ktoś z PKDT (z Gdańska lub innych okolic) zainteresowany spotkaniem? Ja będę.
Pozdrawiam Asia
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pt lis 04, 2011 0:07 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

ja cały czas nie wierzę w to co robi szymon i asia dla tych kotów, wielka i dobra robota :!: w grudniu tak jak obiecałam szymonowi wezmę jakąś kocią pociechę do siebie do nowej kociarni- nie musi byc to piękny kot, byle był miły, zdrowy i miziasty.
przepraszam że tu nie zachodziłam, mam budowe i milion problemów które muszę rozwiązać. pozdrawiam.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt lis 04, 2011 0:51 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

aya13 pisze:
Marlon pisze:Asia, Szymon i tak odwaliliście kawał dobrej roboty. Wygląd Seniora jest żywym dowodem tego co robicie! Oby tak dalej! Trzymam kciuki i udostępniam jako PKDT :)

Ile czas pozwala to robimy, sama wiesz najlepiej,że mozna się zapędzić i "koty" zjedzą cały czas jaki się ma. Trzeba jednak zachowac równowage :kotek:

UWAGA!
W poniedziałek 07.11.2011 o godz 9.00 w Urzędzie miejskim w Gdańsku pok 315 odbędzie sie spotkanie odnośnie bezdomnych zwierząt, form pomocy i skoordynowania tego wszystkiego. Także dotyczy to Lisiarni i możliwości uzyskania :kotek: zapomogi :kotek: z miasta.

Pozdrawiam Asia

Hej - czy to zorganizowane przez was spotkanie czy przez miasto ? Pozdrawiam

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt lis 04, 2011 9:17 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

Dzięki Sabina;-)
Tak jakoś zleciało prawie 9 miesięcy i tez nie wierzę, że ciągle płynie karma, jakieś pieniążki, podarki, drapaki, kocyki, weterynarze pomagają i powoli ale konsekwentnie wyłapujemy wybrane kotki do adopcji i cudem domki się zgłaszają- trwa to miesiąc, dwa zanim kotek ma pełna książeczkę zdrowia i jest gotowy ale nie chce nikomu dawać kotów chorych czy nieoswojonych.

Do grudnia jakiegoś kociaka Ci przygotujemy;-)

Teraz na tapecie:
1. Senior ( wykastrowany 5/6-latek, z niepełnym uzębieniem, do zaszczepienia i zabiegu zdjęcia kamienia z ząbków, super miziasty) -domek na wsi czeka, lub czekamy na inna propozycję.
2. Dwa maluchy 4-miesieczne: kocurek i koteczka, lekko nieokiełznane jeszcze, ale juz je biorę na ręce na siłe i bardzo im sie to podoba( odrobaczone, do zaszczepienia, sliczne, zdrowe )
3. Arlekinka - młoda kotka (odrobaczona, do oswojenia bo straszek, nieagresywny ale nieufny płaczek) - do zaszczepienia i przygotowywana do adopcji do Banina, oby poczekali bo kotka potrzebuje wiecej czasu niz sie wydawało
4. Czarna młoda kotka po sterylce- raczej do wypuszczenia, bo wymaga oswojenia ale nie mamy gdzie jej trzymać
Reszta czeka...ok 10 kotów jest oswojonych na lisiarni, ale nigdy nie wiadommo jak beda sie zachowywac w domu, grubasy, w wiekszosci kocurki dorosłe
Obrazek

aya13

Post » Pt lis 04, 2011 9:20 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

adzi pisze:
aya13 pisze:

Ile czas pozwala to robimy, sama wiesz najlepiej,że mozna się zapędzić i "koty" zjedzą cały czas jaki się ma. Trzeba jednak zachowac równowage :kotek:

UWAGA!

Pozdrawiam Asia

Hej - czy to zorganizowane przez was spotkanie czy przez miasto ? Pozdrawiam

Spotkanie organizowane przez Miasto, jako że nie jesteśmy organizacją, o budki wystąpiliśmy jako Toz, w imieniu mieszkańców- dostaliśmy pismo z zaproszeniem na to spotkanie. Gdańsk zgodnie z nowa ustawą musi środki wygenerować i przeznaczyc na pomoc zwierzakom, chcą omówić jakie i komu środki, pewnie nie wiedza jak to ogarnąć.
Obrazek

aya13

Post » Pt lis 04, 2011 9:34 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

Uważam, że to spotkanie jest bardzo ważne!!!

Kto z Gdańska z PKDT może w nim uczestniczyć?

Ja po pierwsze - nie jestem dobrze zorientowana w sytuacji, po drugie - w tym czasie jestem w pracy.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt lis 04, 2011 14:57 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

Dzwoniłem właśnie do pana Piotra ze schroniska (w innej sprawie), też będzie na tym spotkaniu.

Btw, czy ktoś kojarzy kto jeszcze z Gdańska mógł by być zainteresowany ? Tzn. spoza PKDT.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt lis 04, 2011 15:12 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

Na Wasz wątek trafiłam podczas głosowania ale nie zapytałam czy jako Orunia macie oddzielne wydarzenie na FB :twisted: Te, które tworzę zaczęłam posyłać i do Ciebie :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt lis 04, 2011 15:13 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

Asia,Szymonie jestem pod wrażeniem tego ile zrobiliście dla tych kotów :ok:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt lis 04, 2011 15:38 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

kussad pisze:Na Wasz wątek trafiłam podczas głosowania ale nie zapytałam czy jako Orunia macie oddzielne wydarzenie na FB :twisted: Te, które tworzę zaczęłam posyłać i do Ciebie :twisted:
mamy ;) http://www.facebook.com/event.php?eid=242337039152542

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt lis 04, 2011 15:52 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

Gapa :oops: i nawet biorę w nim udział i znajomi, których zaprosiłam kilka dni temu :oops:
Przy okazji zobaczę jak tam trafiłam - czy ktoś mnie zaprosił czy sama zauważyłam na stronie głównej :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lis 04, 2011 19:02 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

Załozyłam wczesniej wątek ale go wygasiłam - http://www.facebook.com/event.php?eid=208131422553644 na poczatku duzo sie tam działo. Teraz jest ten, którego link dał Szymon, bo chciałam aby lokalnie PKDT pokazało problem. Koty tez miały wydarzenia, ale sie wyadoptowały więc tez je zakończyłam.

Ciesze się, że szymon pomaga teraz na facebooku, bo to jakieś odciązenie dla mnie, potrzeba nowych wydarzeń dla nowych kotów;-)
dla maluchów!!!- na gwałt

Wszystkie informacje i zdjęcia są tez na moim profilu na fb - joanna biela;-)

pzdr

Pomoc w ogłaszaniu kotów też sie przyda, dotąd raczej ja sie tym zajmowałam, ale czasu na wszystko brak.
Obrazek

aya13

Post » Pt lis 04, 2011 19:39 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

kinga-kinia pisze:Asia,Szymonie jestem pod wrażeniem tego ile zrobiliście dla tych kotów :ok:

wielkie dzieki :kotek:

Wygląda na to, że zapasy na zime uda się zgromadzić;-) Budki tez mają dojechać, narazie są 4 duże od Schroniska;-)
Ale pomoc w wydawaniu kotów jest bardzo potrzebna, bo wiele jest w bardzo dobrej formie i domki dla nich to nasz marzenie -pewnie to " marzenie scietej głowy" bo ciągle nowe dochodzą. Wiecej dochodzi niż ubywa, ale przynajmnie tych 16 zostało zabranych.
Calineczka/Sysusnia, Łapka, Sally, Smoluś, Miki, Hans, Lazurek, Pręgus, Krówek, Kajtek, Gwizada, Kluska, Siostrzyczka, Szymcia, Agnes , Zajaczek (w dt u ani ale cos słabo go się chce "pozbyć" ;-))

Teraz czeka: Senior, Arlekinka, i 2 z 3 maluchów- prosimy o dt dla 3-ciego malucha, chcemy go złapać bo ma 4 miesiące i jest zdrowy i sliczny ale miejsca brak;-(

Pozdrawiamy wszystkich trzymających kciuki;-) :ok:
Obrazek

aya13

Post » Pt lis 04, 2011 22:59 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

aya13 pisze:Załozyłam wczesniej wątek ale go wygasiłam - http://www.facebook.com/event.php?eid=208131422553644 na poczatku duzo sie tam działo. Teraz jest ten, którego link dał Szymon, bo chciałam aby lokalnie PKDT pokazało problem. Koty tez miały wydarzenia, ale sie wyadoptowały więc tez je zakończyłam.

Ciesze się, że szymon pomaga teraz na facebooku, bo to jakieś odciązenie dla mnie, potrzeba nowych wydarzeń dla nowych kotów;-)
dla maluchów!!!- na gwałt

Wszystkie informacje i zdjęcia są tez na moim profilu na fb - joanna biela;-)

pzdr

Pomoc w ogłaszaniu kotów też sie przyda, dotąd raczej ja sie tym zajmowałam, ale czasu na wszystko brak.

Właśnie odkryłam od Kogo dostałam zaproszenie do znajomych i przed chwilą je potwierdziłam Ewa S. z Mikusiem w profilu :wink:

Lisiarnia ma dla mnie też inne znaczenie - Choco czasem nazywamy czekoladową lisiczką :wink: :wink: :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lis 04, 2011 23:22 Re: [PKDT] Wątek oruńskich kotów (lisiarnia)

;-))) :kotek:
To pozdrawiam z lisiego-kociego FB :D
Obrazek

aya13

[poprzednia][następna]