Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 14:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

no, ja też bym była oburzona, jakbym tak dzień w dzień siedziała w pracy i po godzinach i tworzyła postać oraz zbierała artefakty, a ktos by mi podebrał całe wyposażenie wraz z ozdobnym, zabytkowym nocnikiem :twisted:
Na bank bym poszła do Sądu poskarzyć się, ze nie po to mój pracodawca mi płaci pensję za siedzenie w necie, żeby mi ktoś artefakty podstępem wykradał :twisted:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw lis 03, 2011 14:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Czy jest na sali tłumacz ? :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lis 03, 2011 15:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

AYO, ludzie siedzą w necie, graja w gry gdzie trzeba stworzyc postać i potem przeżywasz różne przygody, rozwiązujesz zagadki, walczysz z goblinami itp. w nagrodę zdobywasz albo punkty, albo tzw. artefakty (zdobywasz, albo znajdujesz np, w trzewiach zabitego goblina rózne przydatne rzeczy; sakiewki, bułke odrastajkę, albo butelkę niewypitkę)
udoskonalasz swoją broń i zbroję i zdobywasz różne sprawności
To sa gry online
czasem się zdarza, ze jakiś współgracz przejmie albo twojego rycerzyka, albo jego fanty
:twisted:

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 15:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

nieuprzejmie pozwoliłam sobie zasugerować, że ludzie graja równiez w godzinach pracy :twisted:
bo jak zostawisz swojego rycerzyka w niebezpiecznym miejscu, to ktos może go okraść lub zgwałcić
musisz mieć baczenie :twisted:

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 15:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Dziękuję uprzejmie 8)

Znaczy się ten gościu, to zupełny świr, chyba, że stworzył te elementy i chodzi o prawa autorskie :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lis 03, 2011 15:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

prawa autorskie nie, ale własność jest własnością okazuje się
w niektórych grach płaci się realne pieniądze za różne udoskonalenia, więc jak ci ktoś skradnie twój mieszek, to jak najbardziej jesteś do tyłu w realu i możesz dochodzić swoich praw w sądzie (mój syn by ci to dobrze wyklarował 8) ; umówcie się :mrgreen: )

ale i tak mnie to śmieszy, ze dorosli faceci zajmuja si na powaznie takimi rzeczami :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 15:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Teraz pojęłam wystarczająco :twisted:
To zupełnie nie mój świat :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lis 03, 2011 15:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Za takie fanty się płaci prawdziwymi pieniędzmi, więc facet został naprawdę okradziony. Faktem jednak jest, że kiedyś czytając artykuł o tym, jak jeden pan zgłosił na policji kradzież, płakałam ze śmiechu kiedy sobie wyobraziłam minę policjanta, który robił protokół. Musiał tam wpisać, że poszkodowany zgłasza kradzież zbroi, tajemnego eliksiru i magicznych kolczyków :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw lis 03, 2011 15:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

albo kradzież zabytkowego nocnika księżnej Pani :mrgreen:

to są fajne gry, ale w małych ilościach i nie jako jedyny pomysł na życie
(ja grywam w takie głupawe gierki, które nazywam:"przeczyszcza, nie przerywając snu" )

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 15:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

A mi nie wolno grać. Tzn wolno ale nie chcę. Miałam taką grę Sims3 i potrafiłam spędzić cały dzień grając. Więc oddałam dzieciom kuzyna. Czasami gram online w takie malutkie gry typu escape. Polega to na tym, że należy się wydostać z zamkniętego pomieszczenia ale najpierw trzeba pomyszkować w poszukiwaniu różnych wskazówek, rozwiązać parę zagadek itp. Trwa to najczęściej około kwadransa.
A twoje przeczyszczacze pozytywko? Jakie to gry?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Czw lis 03, 2011 15:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

takie demo, co po 1 godzinie się wyłączają :mrgreen:
uwielbiam tez gierki escape - spróbuj znaleźć gry Mateusza Skutnika - są odlotowe
Facet rysuje też klimatyczne komiksy z panem Blakim 8)
a pan Blaki ma koty 8)

pozytywka

Post » Czw lis 03, 2011 16:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Znam gry p. Skutnika. Lubię jego rysunki. Bardzo tez lubię klimat gry Machinarium, jest dłuższa ale tak na jeden dzień grania. Ta sama grupa ludzi zrobiła wcześniej grę Samorost. Jest za darmo w internecie :D
Obrazek

babajaga

Post » Czw lis 03, 2011 16:57 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

tak, znam ją :D
jest świetna :ok:

pozytywka

Post » Pt lis 04, 2011 10:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Pospałyśmy ze Zdzisią od 18-tej wczoraj, do 6-ej dzisiaj :roll:
To znak, że jesień przyszła
I tego w jesieni nie znoszę - ciemności, która powoduje sennośc i obojętność na wszystko wokół
Ale kocham jesienne koty i ich tulenie się nocą do mojej dłoni
jesienny Loki upadł tak nisko, że nawet mruczy przez sen, nie mówiąc o tym, ze sypia obok poduszek 8O - ale to wyłącznie u Studentki takie rozkosze

pozytywka

Post » Pt lis 04, 2011 10:27 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. V

Mruczy przez sen 8O
Ale heca 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]