Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 11:40 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Bengalska wczoraj i dzisiaj rano to już na mnie czatuje pod samochodami i jak idę to wyskakuje z ogonem do góry i miauczy jak syrena, nawet na halę za mną weszła, ale zaraz uciekała

potem przy budkach dołączyła Miśka, nawet jedzą z jednej miski, ale jak Bengalska za dużo Miśce podbiera to ta na nią burczy

miski były dwie, ale ta drugiego kota pewnie zawsze lepsza

Miśka po jedzeniu ucieka do swoich spraw, a Bengalska to coś by tak chciała, krąży, łasi się do kamieni, ale nie wie co :ok: :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw lis 03, 2011 13:38 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Zakapiorów ubyło, baby zaczynają się rozkręcać powoli :ok: :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lis 03, 2011 14:51 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

psiama pisze:Zakapiorów ubyło, baby zaczynają się rozkręcać powoli :ok: :D

i to jak, przed chwilą znowu były obie i wcinały, Bengalska bardzo chce się oswoić, ale na razie przysiada obok i się patrzy
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt lis 11, 2011 21:40 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Brak wiadomości, to z pewnością dobra wiadomość na Twoim wątku :D
Niemniej sypnij garścią informacji o Zdzichu, no i o dziewczynach: Miśce i Bengalskiej. Wielkimi krokami zbliża się zima, mam nadzieję, że dziewczyny będą korzystały ze schronienia, jakie daje hala.
W Gdańsku od kilku dni mamy ujemne temperatury na dworzu. Moje stadko kotów wolno żyjących spod pracy "podbiło" się futrem i wygrzewa się w ostatnich promieniach słońca lub na samochodach parkujących na wewnętrznym parkingu ;)
Pod wpływem Twojego wątku nazwałam podwórkową koteczkę, która się u nas pojawiła 3 miesiące temu, Kaśką. Bo prawdziwa z niej Kachna. Dobiła do stada dziewucha i od razu wprowadziła swoje porządki. Jest kilkuletnią buro - rudą koteczką i w dodatku ewidentnie domową :(
Historia Zdzicha przekonała mnie, że czasami nieprawdopodobne jest możliwe i postanowiłam zawalczyć o dom dla Kaśki. Zgarniam ją na tymczas do biura (mam świetne pro-kocie szefostwo i współpracowników) i będziemy szukać domu... Trzymajcie kciuki.
Obrazek

doro27

Od: Śro cze 15, 2011 15:34

Post » Nie lis 13, 2011 17:46 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

doro27 pisze:Brak wiadomości, to z pewnością dobra wiadomość na Twoim wątku :D
Niemniej sypnij garścią informacji o Zdzichu, no i o dziewczynach: Miśce i Bengalskiej. Wielkimi krokami zbliża się zima, mam nadzieję, że dziewczyny będą korzystały ze schronienia, jakie daje hala.
W Gdańsku od kilku dni mamy ujemne temperatury na dworzu. Moje stadko kotów wolno żyjących spod pracy "podbiło" się futrem i wygrzewa się w ostatnich promieniach słońca lub na samochodach parkujących na wewnętrznym parkingu ;)
Pod wpływem Twojego wątku nazwałam podwórkową koteczkę, która się u nas pojawiła 3 miesiące temu, Kaśką. Bo prawdziwa z niej Kachna. Dobiła do stada dziewucha i od razu wprowadziła swoje porządki. Jest kilkuletnią buro - rudą koteczką i w dodatku ewidentnie domową :(
Historia Zdzicha przekonała mnie, że czasami nieprawdopodobne jest możliwe i postanowiłam zawalczyć o dom dla Kaśki. Zgarniam ją na tymczas do biura (mam świetne pro-kocie szefostwo i współpracowników) i będziemy szukać domu... Trzymajcie kciuki.

Cieszę się bardzo i trzymam kciuki za Kaśkę! :ok:

W piątek byłam z jedzeniem, żeby zostawić więcej na długi weekend, spotkałam Bengalską, wyglądala świetnie.

A na hali w nocy jest podjadane suche, więc koty powoli wracają. Myślę, że w zimie bez problemu będą korzystać z naszych kaloryferów. Na zewnątrz jeden niewykastrowany kocurek mi gania Bengalską, może zimą uda mi się go złapać na kastrację, kocurek prawdopodobnie jest z jakiegoś gospodarstwa.

U Zdzicha wszystko dobrze, je i śpi :) Jedyne o co się pani martwi, to czasem odruchy wymiotne, choć nie wymiotuje. Prawdopodobnie jest to spowodowane zbyt łapczywym jedzeniem, dostaje częściej jeść i mam nadzieję, że to przejdzie.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon lis 14, 2011 11:49 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Nietypowe te odruchy wymiotne ... a cos nakłaczki dostaje ? :wink:
No i tu tez wspomnę, ze sporo ostatnio kotów ma zapalenie gardła, które często wiąże się w pawiczkami tu i tam.
Kciuki ! :ok:

I za Kasię u doro też ! :ok:
Obrazek

psiama

Post » Pon lis 14, 2011 14:08 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Zdzichu był osłuchany u weta i obejrzany, więc to nie przeziębienie. Na kłaczki dostaje preparat. Ale koty, które kiedyś głodowały, potrafią szybko wcinać i choć już nie mogą to dalej jedzą :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon lis 14, 2011 14:59 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Zgadzam się z kaja555 - podwórkowce zabierane do domu "opychają" się na maxa, a potem wymiotują zaraz po spożyciu posiłku. Znam takie przypadki. Karmić bardzo małymi porcjami i bez przesady - nie za często. Kot przyzwyczai się z czasem, że jedzenie jest i nie trzeba o nie walczyć. Ale to pewnie Zdzichowy Dom wie ;)

A tak przy okazji, bo nie mam własnego wątku, chociaż posiadam już całkiem niezły bagaż informacji, emocji i doświadczeń w kocim temacie ;) pozwolę sobie na małą "prywatę" i pochwalę się, że wczoraj wieczorem przyniosłam do pracowni Kasię ;) Noc spędziła w łazience, z kuwetą, posłaniem i miskami. Dzisiaj rano wypuściliśmy kotkę i nieśmiało zwiedzała całą pracownię. Teraz śpi zwinięta w kłębuszek na moich kolanach ;) I co, miała żyć "pod krzaczkiem" na podwórku? Ewidentnie domowa dziewczyna. Chodzi za nami, mruczy i ugniata przednimi łapkami wykładzinę ;)
Obrazek

doro27

Od: Śro cze 15, 2011 15:34

Post » Wto lis 15, 2011 8:33 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

toż to domy kot! :ok: koty bardzo szybko doceniają co to dom :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto lis 15, 2011 11:28 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

super :ok: :1luvu:
Obrazek

psiama

Post » Wto lis 15, 2011 14:50 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

a na kopalni...

MIśka się oswaja, zawsze się bała ręki i ją atakowała, a dzisiaj do nieruchomej sama się łasi i sama się głaszcze po głowie, a strasznie się bała dotyku głowy

łasi się tak, że się można przewrócić, tylko nie chce za mną iść na halę, zatrzymała się w połowie drogi

na hali zostawiam też odrobinę mokrego, ale mało jest jedzone, widać koty dalej pamiętają Zdzicha :)

i Zdzichu i reszta kotów potrzebują jeszcze czasu
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lis 16, 2011 18:20 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Brak Zdzicha najlepszym oswajaczem?
Może wypożyczę Zdzicha na tydzień, potem go oddam i Mroczek zacznie mnie też lubić :ryk:
Kciuki za kopalniaki :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Czw lis 17, 2011 8:22 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

no wypożycz Zdzicha :)

faktycznie Miśka bardzo się uspokoiła, chociaż myślałam, że Bengalska się szybciej oswoi, ale ją za rzadko widuję
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lis 23, 2011 7:44 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

dwa dni ani Miśki ani Bengalskiej nie widziałam, za to widuję dwa dni tego niewykastrowanego burego kocurka

na jedej bocznej drodze kopalni widziałam z busa jak coś ciemnego leżało na drodze, ale to było przy innej firmie, może szmata

mam nadzieję, że dziewczyny się zameldują

Miśka kilka dni temu

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lis 23, 2011 11:03 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Miśce to nic nie brakuje :D
Obrazek

psiama

[poprzednia][następna]