RTOZ KAN! PILNIE dt/ds/$$$! KRACH FINANSOWY W KAN!! POMOCY!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 03, 2011 8:58 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

taizu pisze:
panikota pisze:A o klikaniu tego :arrow: http://www.organizacjepozytku.info pamiętacie?
RTOZ jest aktualnie na drugiej stronie, jakby się spiąć, to można by przepchnąć na pierwszą zanim zacznie się przyszłoroczny 1%

Dziś też kliknęłam, i innych zapraszam :D

I ja rowniez...:P
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw lis 03, 2011 9:38 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

Oczywiście klikam i dodatkowo napisałam do Władz maila we własnym imieniu. Zachęcam do wysyłania również swoich przemysleń i apeli. Pozwolę sobie go tu przytoczyć.

Szanowny Panie,
chciałam się podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat działalności Radomszczańskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Radomsku i zaapelować o pomoc.
Jakiś czas temu przeniosłam się z Katowic w okolice Radomska. Od zawsze byłam miłośniczką zwierząt, mam dwa koty, w tym adopcja z RTOZ w Radomsku i los bezdomnych pupili nie jest mi obojętny. Myślę, że apel osób wspierających RTOZ jest Panu znany i wyraźnie widać, że krytyczna sytuacja tych zwierząt porusza wiele osób z okolic Radomska. Myślę, że to zainteresowanie tym problemem jest również podyktowane faktem, że społeczność radomszczańska z racji swojej wielkości jest bardziej zżyta ze sobą i w porównaniu choćby do większych, bardziej "anonimowych" Katowic zaczyna zauważać złą sytuację tej społecznej inicjatywy.
Oglądamy wszyscy wiadomości w TV, które nas poruszają. Pies uratowany z oderwanej kry, czy kundelek alarmujący o wybuchu pożaru śpiącą rodzinę w płonącym domu. Mnie jednak dodatkowo wzruszają informacje o działaniach osób mieszkających "obok" nas dotyczące walki o zagładzane i torturowane zwierzęta oraz niesioną przez nich pomoc. Wspomnę np. o zainteresowaniu się właścicielem, który zapomniał na kilka dni o podaniu wody i żywności psom, z czego jeden zdechł, pijanym myśliwym zabawiającym się z kolegami strzelaniem do młodej suki (byłam świadkiem tego zdarzenia), czy tłumaczeniach osób, że z racji trudnej sytuacji finansowej nie są w stanie przekazać na koty więcej niż 5zł datku itd., itd.
Rozmiar i poświęcenie osób wspierających RTOZ jest ogromne. Ludzie dobrej woli są gotowi społecznie zrobić bardzo dużo, jednak bez pomocy Władz Miasta jest to heroiczna walka, którą w niedługim czasie może spotkać tragiczny koniec. Pomyślmy o młodzieży, która niosąc pomoc bezdomnym pupilom doświadczy ogromnego rozczarowania i zawiedzenia. Wspominam o tym, gdyż jestem pedagogiem i wiem jakie negatywne skutki może to za sobą nieść oraz ile korzyści i radości może przynieść niesiona dobroczynnie pomoc przez wchodzące w dorosłe życie młode pokolenie wolontariuszy.
Apeluję zatem o zainteresowanie się trudną sytuacją RTOZ w Radomsku i udzielenie pomocy w znalezieniu lokalu na działalność dobroczynną. Spychanie całej odpowiedzialności za los bezdomnych zwierząt na Schronisko dla Zwierząt nie jest żadnym rozwiązaniem, gdyż ta instytucja sama boryka sie z problemami. Są ludzie dobrego serca, którzy pomagają bezinteresownie zwierzakom i wsparcie ich przyniosłoby wymierne, pożyteczne skutki. Może nie jest to istotą tej sprawy, ale myślę, że Władze wiele by na tym zyskały. Raz, że wspierając taką inicjatywę realizowały by akcję ograniczania bezdomności zwierząt, dwa, że niesiona pomoc zawsze dobrze wpływa na wizerunek miasta, wpływając na rosnącą dumę zamieszkujących tu mieszkańców. Jednak oczywiście najważniejsza jest POMOC ZWIERZĘTOM, które bez wsparcia czeka tragiczny koniec.
Tego maila napisałam we własnym imieniu, ale śmiem twierdzić, że wszyscy zainteresowani tym problemem podpisali by się pod nim. Z nadzieją na przychylne przyjęcie tego apelu i działania pomocowe Władz
z poszanowaniem ..... *Alika.
Ostatnio edytowano Czw lis 03, 2011 11:03 przez alika, łącznie edytowano 2 razy

alika

Od: Nie paź 30, 2011 13:14

Post » Czw lis 03, 2011 9:40 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

Maluchy ze wsi: Łatka, Rysio, Karolek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Murzynek ma ok. 3,5 - 4 mieś. Jest śliczny, miziasty, mruczący. Odrobaczony, odpchlony. Kuwetkowy.
Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lis 03, 2011 9:51 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

Kot i pies z interwencji W dniu 27 i 28.10.11 Andżelika była na interwencji na wsi w sprawie zagłodzonego psa. Właściciela od wielu dni nie ma w domu. Został tam jeszcze jeden pies i kot. Zostawiła karmę dla nich byłej żonie właściciela zwierząt. Serce chce pęknąć, kiedy przypomina sobie, jak podrapany na nosie kocurek próbował wejść za nią do samochodu.
Obydwaj zagłodzeni, obydwaj grzeczni, pragnący ciepła i opieki, zwłaszcza przy chorobie.
Obrazek Obrazek

Kola kolejny kot z cmentarza. Kola - ma ok. 2-3 lat. Ma bardzo spuchnięte opuszki pod przednimi łapkami. Jest tam pełno płynu surowiczego. Wet podejrzewa, że to wcześniejsze oparzenie jakąś substancją chemiczną. Kot jest w kolorze czekolady z fajnymi białymi wąsami, jest bardzo dużym dorodnym kocurkiem. Na cmentarzu siedział przy studzience z wodą i próbował się napić. Był tak głodny, że zjadł całą 100g saszetkę suchej karmy i wypił ogromne ilości wody. Otrzymał antybiotyk, steryd, witaminy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Feluś to kot błąkający się między blokami. Jest przetrącony na wysokości początku ogona i kręgosłupa. Ma tak straszną biegunkę, że sierść na wiszącym bezwładnie ogonku i tylnych łapkach jest praktycznie zgnita. Nie wiemy jaki jest powód biegunki. Kot jest bardzo odwodniony, wychudzony, ma w bardzo złym stanie sierść. Otrzymał kroplówkę, antybiotyk, steryd oraz witaminy. Czekamy na poprawę jego stanu i wtedy amputacja ogonka.
Obrazek Obrazek Obrazek

Dziunia ma ok. 7-8 lat. Od ok. 6 lat przebywa w okolicy 2-3 bloków.
Na zimę Andżelika łapie ją i umieszcza w ciepłej piwnicy /czuje się tam dobrze/, wiosną wypuszcza. Przychodzi codziennie na karmienie, ale jest kotką niezależną, która lubi samotność, nie zadaje się z innymi kotami. Podczas karmienia podchodzi blisko, daje się pogłaskać, ale nigdy nie pozwala się wziąć na ręce i być zbyt długo w bliskim kontakcie. Udało się jednak wyczuć pod brzuchem guzek. Przez ponad tydzień Andżelika próbowała ją złapać, ale ani klatka- łapka ani inny sprzęt nie pomógł. Zakupiła więc siatkę do podbierania ryb i to był strzał w dziesiątkę /dopiero za piątym razem/ i była już złapana, chociaż darła się niemożliwie. Po konsultacji u weta podjęliśmy decyzję o przeprowadzeniu zabiegu usunięcia większego guzka i kilku mniejszych. Kotka operację zniosła nadzwyczaj dobrze. Sześć lat temu została wysterylizowana, a tu teraz pojawił się guzek. Kotka jest kuwetkowa.
Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lis 03, 2011 10:35 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

Oby te kociaki znalazły dom.......

alika

Od: Nie paź 30, 2011 13:14

Post » Czw lis 03, 2011 19:33 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

Alika, piękne pismo.
Popełniłyśmy błąd, ze nie wysyłałyśmy ciąglę maili i listów do władz miasta. Aż do skutku. I tak trzeba teraz trzymać. Jest kociamysza, katipe, alika i dagmara-olga, ma kto pisać. Tak uważam.
Raz w tygodniu coś powinno pójść do rady i p. prezydent. Możemy to robić na zmianę.

Alika, proponowałabym wysłać jednak to pismo także listem poleconym, najlepiej za potwierdzeniem odbioru. Wtedy na pewno nie zginie.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Czw lis 03, 2011 21:04 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

http://eprzetargi.org/Ogloszenie/116875 ... w-radomsku
Widziałyście ogłoszenie o przetargu na prowadzenie schroniska w Radomsku. Przetarg nieograniczony z kryterium najniższej ceny.
I udzielenie zamówienia:
1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.10.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Sp. z o.o., ul. Stara Droga 85, 97-500 Radomsko, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 531542,06 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

Cena wybranej oferty: 572000,00

Oferta z najniższą ceną: 572000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 572000,00

Waluta: PLN.

Dodam do końca 2013 roku.
Obrazek

majka2222

Post » Czw lis 03, 2011 21:31 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

Wysłałam maile do wszystkich osób podanych przez majka2222 pisząc na początku kilka zdań od siebie, a następnie wklejając treść zaproponowaną przez majka2222.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw lis 03, 2011 21:52 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

Panikota, super, następna osoba do podtrzymywania korespondencji.
Zastanawiam się, czy nie podsyłać radnym ogłoszeń o kotach z RTOZ.
Raz na tydzień radny mógłby dostawac jedno ogłoszenie.
Obrazek

majka2222

Post » Pt lis 04, 2011 10:17 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

Bardzo pilnie potrzebne ogłoszenia dla koteczków KAN.. Prosimy o pomoc!!! stan na 04.11.

dorosłe:
:arrow: Mamba = ogłasza MartynaP z pakietu slapcio ogloszona
:arrow: Antoś
:arrow: Dziunia

maluchy i młodzież:
:arrow: Igusia
:arrow: Wacek, Borys, Gucio
:arrow: Bella
:arrow: Muszka
:arrow: Julek
:arrow: Mikuś
:arrow: Kubuś (ds w Zgierz?) i Czaruś
:arrow: 3 maluszki (Łatka, Rysiek, Karolek)
:arrow: Olek, Tolek, Lolek = rudzielce
:arrow: Franio
:arrow: Iza (rezerwacja)
:arrow: Tygrysek, Tosia, Bonifacy, Albercik, Maxiu, Bartuś (koty p. Iwony)
:arrow: Tina
:arrow: Filip
:arrow: Lila
:arrow: Ninka (zamówiona)

Kochani, proszę, pomóżcie, kto ile może ogłoszeń, to jakoś pogrupujemy??? :oops:

mamy 3 pakiety od kociamysza :1luvu: i 1 z mojego bazarku - zakup kociamysza :1luvu: , czyli 4x130 ogłoszeń u CatAngel :D
Ostatnio edytowano Pt lis 04, 2011 10:39 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt lis 04, 2011 10:30 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

Hanulka pisze:Bardzo pilnie potrzebne ogłoszenia dla koteczków KAN.. Prosimy o pomoc!!! stan na 04.11.

dorosłe:
:arrow: Mamba = ogłasza MartynaP z pakietu slapcio ogloszona
:arrow: Antoś
:arrow: Dziunia

maluchy i młodzież:
:arrow: Igusia
:arrow: Wacek, Borys, Gucio
:arrow: Bella
:arrow: Muszka
:arrow: Julek
:arrow: Miluś
:arrow: Kubuś (ds w Zgierz?) i Czaruś
:arrow: 3 maluszki (Łatka, Rysiek, Karolek)
:arrow: Olek, Tolek, Lolek = rudzielce
:arrow: Franio
:arrow: Iza (rezerwacja)
:arrow: Tygrysek, Tosia, Bonifacy, Albercik, Maxiu, Bartuś (koty p. Iwony)
:arrow: Tina
:arrow: Filip
:arrow: Lila
:arrow: Ninka (zamówiona)

Kochani, proszę, pomóżcie, kto ile może ogłoszeń, to jakoś pogrupujemy??? :oops:

mamy 3 pakiety od kociamysza :1luvu: i 1 z mojego bazarku - zakup kociamysza :1luvu: , czyli 4x130 ogłoszeń u CatAngel :D

Antoś - rudy tata ma na pewno moje allegro. Bella, Muszka i Julek też. Sprawdze w domu i postaram się uzupełnic ogłoszenia o pozostałe koty.
Obrazek

majka2222

Post » Pt lis 04, 2011 10:43 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

majka2222 :1luvu: bardzo dziękuję :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt lis 04, 2011 23:02 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

Hanulko, Andżeliko - mam parę pytań odnośnie listy kotów powyżej, żeby dobrze powstawiać na stronę:
1) czy trzy maluszki (Łatka, Rysiek, Karolek) to inne koty niż te: http://rtonz.i4.pl/wordpress/?page_id=452 ?
- a jeśli inne to w jakim są wieku?
2) czy jest gdzieś dostępne zdjęcie rudego Olka ?
3) powyżej w liście maluchów jest Franio. Czy to inny Franio niż dorosły Franio - (ten: http://rtonz.i4.pl/wordpress/?page_id=655) ? A jeśli inny, to gdzie można znaleźć jakiś opis i zdjęcia, bo nie mogę na nie trafić?
4) Filip i Lila - gdzie można znaleźć fotki i opisy, bo też nie mogę na nie trafić ? :(
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Sob lis 05, 2011 10:11 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

Agatko - trzy maluszki Łatka Ryśka i Karolek to są te same kociaki ze strony. Mają ok. 5-6 mieś.
Niestety nie mam jeszcze zdjęcia rudego Olka , może uda się dzisiaj zrobić.
Mały Franio z siostrą Filą został już adoptowany. Teraz jest już inny dorosły chory Franio i zgadza się ze zdjęciem.
Zdjęcia Filipka prześlę dzisiaj. Lila będzie miała zdjęcia w poniedziałek.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Sob lis 05, 2011 10:27 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 70 KOTOW TRAFI DO SCHRONISKA? POMOCY!!!!

panikota pisze:Wysłałam maile do wszystkich osób podanych przez majka2222 pisząc na początku kilka zdań od siebie, a następnie wklejając treść zaproponowaną przez majka2222.

rowniez wyslalam w ten sam sposob do wszystkich radnych... mam nadzieje ze to cos da
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

[poprzednia][następna]