Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 01, 2011 21:24 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Conchita pisze:Vailet, od poczatku mnostwo osob chcialo Tobie i Bejbi pomoc (ja tez).
Ale przestalam nawet zagladac na wasze watki, bo sie tylko denerwowalam. Dziewczyny maja racje. Wmawiasz Bejbi kazda chorobe, o ktorej przeczytasz. Faszerujesz ja lekami. To naprawde wyglada jakbys miala zespol Munchausena.
Jakie ona ma teraz wlasciwie objawy?

Raczej Przeniesiony Zespół Munchausena :(
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Wto lis 01, 2011 21:34 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

albo zastępczy -pisałam o tym juz dawno, vailet zignorowała, tzn po swojemu obrazila sie

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lis 02, 2011 9:19 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

ObrazekBejbi
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro lis 02, 2011 16:44 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

trzymam kciuki za Bejbi :ok: :ok: :ok:

Nuta

Od: Sob maja 31, 2008 17:53

Post » Śro lis 02, 2011 16:56 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Nuta pisze:trzymam kciuki za Bejbi :ok: :ok: :ok:

Dzięki Nuta na inne posty niezrozumiałe nie odpowiadam.Nikt Bejbi nie chce usypiać.To było tylko napisane co robią hodowcy całego świata z takimi kotami.Eliminacja :( Taka jest prawda,a my idioci ratujemy czy umiemy czy nie,ale się staramy.Miałam wtedy to na myśli pisząc o Bejbi.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro lis 02, 2011 17:04 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Poczytałam sobie. Jeśli można - dwa słowa: Uważaj z witaminami ZWŁASZCZA z grupy b - baaaardzo szkodzą w nadmiarze.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lis 02, 2011 17:10 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

shira3 pisze:Poczytałam sobie. Jeśli można - dwa słowa: Uważaj z witaminami ZWŁASZCZA z grupy b - baaaardzo szkodzą w nadmiarze.

Ok.witaminy leżą bo kota pobudziły i kasa poszła na marne.Nie podam.Trudno zmarnuje się.
Dawno nie dostała,a Hepatic jest ubogi raczej.Dostała 1 zastrzyk u weta.W domu się zaczeło miałczenie,więc się boję na razie dawać.Dodam wtedy jak byłam bo znowu komuś przyjdzie do głowy że już poleciałam.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lis 02, 2011 17:17 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

a jak z karma? je dalej hillsa?
gerardbutler

Post » Śro lis 02, 2011 17:24 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

gerardbutler pisze:a jak z karma? je dalej hillsa?

Słabo,woli Royal Hepatic,a RC gastro stoi i bardzo rzadko coś skubnie.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lis 02, 2011 17:36 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:

no to niech wcina na zdrowie :ok:
a powiedz ogolnie to co bejbisi dolega? bo tak dziwnie to wszystko napisane?
ma okreznice olbrzymia
astmę i co jeszcze?
jakie ona bierze leki?
raczej rozmawiaj z wetem a nie sugeruj mu badan bo mnostwo nie potrzebnych badan bedziecie robic
jakie sa zalecenia weta odnosnie karmienia, dawkowania lekow bejbi?
jakie leki bejbi musi brac? czy to do konca zycia?
gerardbutler

Post » Śro lis 02, 2011 18:10 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

gerardbutler pisze:
vailet pisze:

ma okreznice olbrzymia
astmę i co jeszcze?
jakie ona bierze leki?
raczej rozmawiaj z wetem a nie sugeruj mu badan bo mnostwo nie potrzebnych badan bedziecie robic

Nic nie dostaje zero leków.Napisane tak bo ludzie nie czytają tylko ogólnikowo i od końca.Co do żywienia już wet sam nie wie skoro Bejbi wszystko olewa.Mięso i jajka to najbardziej ucieka jakby leki miała dostać.Rozmawiam zawsze z wetem.Leki to tylko w razie silnego bólu lub krwawienia wet powiedział że wtedy mam przyjść,a nie bez przerwy.Okrężnica olbrzymia to jeszcze nie jest,ale spore poszerzenie.To nic,ale miała przed lambliami (leczeniem) żołądek ok.
a teraz pogrubione bardzo ścianki żołądka i silne zapalenie jelit.Jednak nie krwawi,więc nic nie dostaje.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lis 02, 2011 22:53 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:.Napisane tak bo ludzie nie czytają tylko ogólnikowo i od końca.

Ja jestem od pierwszej strony pierwszego wątku

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw lis 03, 2011 8:58 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw lis 03, 2011 9:17 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Kiedy sterylka Bejbi?
najszczesliwsza

Post » Czw lis 03, 2011 12:12 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:
gerardbutler pisze:
vailet pisze:

ma okreznice olbrzymia
astmę i co jeszcze?
jakie ona bierze leki?

Nic nie dostaje zero leków.Napisane tak bo ludzie nie czytają tylko ogólnikowo i od końca.Co do żywienia już wet sam nie wie skoro Bejbi wszystko olewa.Mięso i jajka to najbardziej ucieka jakby leki miała dostać.Rozmawiam zawsze z wetem.Leki to tylko w razie silnego bólu lub krwawienia wet powiedział że wtedy mam przyjść,a nie bez przerwy.Okrężnica olbrzymia to jeszcze nie jest,ale spore poszerzenie.To nic,ale miała przed lambliami (leczeniem) żołądek ok.
a teraz pogrubione bardzo ścianki żołądka i silne zapalenie jelit.Jednak nie krwawi,więc nic nie dostaje.

to dawaj jej to co jej smakuje (oczywiscie rozsadnie) :) jesli ze smakiem je hilssa to niech je, sprobuj moze mokry gastro?
gerardbutler

[poprzednia][następna]