Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 02, 2011 9:02 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Wyniki oficjalne z Forum KrakVet
Witamy,

W konkursie październikowym zwyciezyl Pomorski Koci Dom Tymczasowy (PKDT) z Trójmiasta. Gratulujemy wygranej!

Klienci rezygnując z należnych sobie rabatów przekazali na rzecz schronisko kwotę 10880zl. Sklep Krakvet przeznacza 1000 zł jako pomoc dla wygranej - łącznie schronisko otrzyma pomoc o wartości 11 880. Gratulujemy!

W dniu dziesiejszym skontaktujemy się ze zwyciezca w celu poinformowania o wygranej, a za chwilę rozpocznie się konkurs listopadowy.

Pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko
http://www.krakvet.pl - najtańszy sklep zoologiczny

Gratulacje!
Smacznego Koteczki
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro lis 02, 2011 10:42 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

NITKA/KARINKA pisze:Wyniki oficjalne z Forum KrakVet
Witamy,

W konkursie październikowym zwyciezyl Pomorski Koci Dom Tymczasowy (PKDT) z Trójmiasta. Gratulujemy wygranej!

Klienci rezygnując z należnych sobie rabatów przekazali na rzecz schronisko kwotę 10880zl. Sklep Krakvet przeznacza 1000 zł jako pomoc dla wygranej - łącznie schronisko otrzyma pomoc o wartości 11 880. Gratulujemy!

W dniu dziesiejszym skontaktujemy się ze zwyciezca w celu poinformowania o wygranej, a za chwilę rozpocznie się konkurs listopadowy.

Pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko

Gratulacje!
Smacznego Koteczki

Gratulacje!!!!!!!!!!!

I dzięki za wsparcie! Marlon, mi jest poprostu bardzo głupio że znajduje co nóż jakiś nowy miot w starych kociarniach i zgłaszam koty nie mogąc ich zabrać. Wezmę je do weta mojego tym razem i dam znać co zdecyduje. :)
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Śro lis 02, 2011 10:46 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Minął miesiąc październik - można już inwentaryzować kotostan na mies październik i przesyłać do spisu.
Max. termin nadsyłania do 10.11 ale mile widziane wcześniej :D .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lis 02, 2011 11:22 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon pisze:Brewek duży półroczny byk niknie w oczach, badania krwi ma złe, nerki, wątroba, trzustka.

A robiłaś jakieś badania z czego to może wynikać? Nie ma jakiejś koszmarnej infekcji?
Może transfuzja?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro lis 02, 2011 11:23 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:Minął miesiąc październik - można już inwentaryzować kotostan na mies październik i przesyłać do spisu.
Max. termin nadsyłania do 10.11 ale mile widziane wcześniej :D .

Ty się pochwal jak ten mały diabelec 8)

Poker71

Post » Śro lis 02, 2011 11:48 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Diabelec jest MEGA SŁODZIAK! oczywiście jak śpi :mrgreen:
Jest ulubienicą Wojtka, jacyś ludzie pisali wczoraj maila w jej sprawie, ale na razie jeszcze niewiele wiem, więc nie wiem czy coś z tego wyjdzie.
Wojtek powiedział, że będzie przeprowadzał dodatkowe rozmowy adopcyjne, że byle komu nie odda :lol:

Obrazek

Waży już prawie 1,2kg, w ciągu 2 tyg. przybrała prawie 300g.
Niestety złapała świrzb uszny od Olusia chyba (który już zdążył się wyleczyć w międzyczasie), ale już dostała advocate, czyszczę z oridermylem, powinniśmy sobie z tym szybko poradzić.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lis 02, 2011 11:52 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mpacz78 pisze:Wojtek powiedział, że będzie przeprowadzał dodatkowe rozmowy adopcyjne, że byle komu nie odda :lol:

haha czemu mnie to nie dziwi :mrgreen: a jak przyniosłam to niby nawet spojrzeć nie chciał :lol:

nawet nie pytam jak łobuzuje :roll:

Poker71

Post » Śro lis 02, 2011 13:21 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Poker71 pisze:
Marlon pisze:Brewek duży półroczny byk niknie w oczach, badania krwi ma złe, nerki, wątroba, trzustka.

A robiłaś jakieś badania z czego to może wynikać? Nie ma jakiejś koszmarnej infekcji?
Może transfuzja?

Miał robione badania krwi, mocznik 123, kreatynina nie wyszła, glukoza podwyższona i jakiś parametr trzustkowy, testy FIV/FeLV negatywne. Kot ma popsute mleczaki. Śmierdzi mu z pyszczka, miał ciemny mocz, od niedzieli nie ma apetytu, od poniedziałku nic samodzielnie nie zjadł (karmie go na siłę convalescencem, 5 ml co 3 godziny. Jest osowiały, ma "puste" spojrzenie, jest z nim mały kontakt (ale miauczy jak mnie widzi, nie podoba mu się branie na kolana, mruczy przy głaskaniu), jest slaby, od dziś słania się lekko idąc do kuwety, siusiając prawie się kładzie. Odsuwa głowę od jedzenia, przedwczoraj jeszcze mruczał do mięsa ale nic nie tknął. Ten drugi kotek prawie tak samo ale ma więcej siły a jego choroba zaczeła się od przeźroczystych małych wymiotów. Pozostałe koty zdrowe!

Co jeszcze zrobić? Jakie badania? Jak spowodować aby miały apetyt?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lis 02, 2011 13:22 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

NITKA/KARINKA pisze:Wyniki oficjalne z Forum KrakVet
Witamy,

Pozdrawiamy,
Zespół Krakvet
Marek Batko

Gratulacje!
Smacznego Koteczki

Super! Kociaki dziękują :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lis 02, 2011 13:42 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon pisze:
Poker71 pisze:

Może transfuzja?

Miał robione badania krwi, mocznik 123, kreatynina nie wyszła, glukoza podwyższona i jakiś parametr trzustkowy, testy FIV/FeLV negatywne. Kot ma popsute mleczaki. Śmierdzi mu z pyszczka, miał ciemny mocz, od niedzieli nie ma apetytu, od poniedziałku nic samodzielnie nie zjadł (karmie go na siłę convalescencem, 5 ml co 3 godziny. Jest osowiały, ma "puste" spojrzenie, jest z nim mały kontakt (ale miauczy jak mnie widzi, nie podoba mu się branie na kolana, mruczy przy głaskaniu), jest slaby, od dziś słania się lekko idąc do kuwety, siusiając prawie się kładzie. Odsuwa głowę od jedzenia, przedwczoraj jeszcze mruczał do mięsa ale nic nie tknął. Ten drugi kotek prawie tak samo ale ma więcej siły a jego choroba zaczeła się od przeźroczystych małych wymiotów. Pozostałe koty zdrowe!

pełna krew, z krwinkami (wskazują infekcję), jeszcze raz kreatynina, rozmaz ręczny najlepiej (polecam na morenie u dr. żarnowieckiej). usg nerek, to siusianie i mocz wskazują na nerki.

dokładne badanie paszczy, zepsute zęby mogą zatruć! organizm

spytać o transfuzję.

Poker71

Post » Śro lis 02, 2011 15:33 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Poker71 pisze:
Marlon pisze:
Poker71 pisze:

Może transfuzja?

pełna krew, z krwinkami (wskazują infekcję), jeszcze raz kreatynina, rozmaz ręczny najlepiej (polecam na morenie u dr. żarnowieckiej). usg nerek, to siusianie i mocz wskazują na nerki.

spytać o transfuzję.

Masz kilka opcji.
- cukrzyca i na tym tle poszły nerki, przy cukrzycy masz jeszcze problemy w paszczy (tylko wiek nie ten na cukrzycę ). Nie wiem jak im pachnie z tej paszczy - czy to taki typowo ropny zapach czy inny? Co to za parametr trzustkowy ? Amylaza , trypsynogen ?
- problemy nerkowe . Mocznica ? - znowu wiek...
-problemy wątrobowe. Jakie są parametry wątrobowe ? On był wychodzący ? Mógł się naźreć trutek...to by dużo tłumaczyło i mocznik, i zapach z pyszczka i zęby...

Dziwne , że ma jeszcze mleczaki ? 6 miesiecy to już powinien mieć stałe...powoli zaczynać wymianę chociaż.

Nie karmiłabym go na siłę tylko nawadniała podskórnie albo zainstalowała wenflona . Wypłukałby się trochę ten mocznik...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro lis 02, 2011 16:07 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

seja pisze:
Poker71 pisze:
Marlon pisze:
Poker71 pisze:

Może transfuzja?

spytać o transfuzję.

Masz kilka opcji.
- cukrzyca i na tym tle poszły nerki, przy cukrzycy masz jeszcze problemy w paszczy (tylko wiek nie ten na cukrzycę ). Nie wiem jak im pachnie z tej paszczy - czy to taki typowo ropny zapach czy inny? Co to za parametr trzustkowy ? Amylaza , trypsynogen ?
- problemy nerkowe . Mocznica ? - znowu wiek...
-problemy wątrobowe. Jakie są parametry wątrobowe ? On był wychodzący ? Mógł się naźreć trutek...to by dużo tłumaczyło i mocznik, i zapach z pyszczka i zęby...

Dziwne , że ma jeszcze mleczaki ? 6 miesiecy to już powinien mieć stałe...powoli zaczynać wymianę chociaż.

Nie karmiłabym go na siłę tylko nawadniała podskórnie albo zainstalowała wenflona . Wypłukałby się trochę ten mocznik...

Zgadzam się.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro lis 02, 2011 21:01 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Dziewczyny gratuluję wygranej :spin2:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro lis 02, 2011 22:37 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Przesyłam link do wątku Marczakowych sztuk wystawowych :D jakby ktoś dał radę podrzucić , byłoby super ! viewtopic.php?f=13&t=133331

Czy są jakieś specjalne wątki szylkretkowe ? U Agi siedzi nieszczęsna Nektarynka, jest jeszcze szylkret Bonon- śliczna i śliczny, ale od kwietnia chyba nie znalazł się amator. Whiskasikowy, trikolor, i śnieżynkowy wątek już wytropiłam. Jakby ktoś coś kojarzył - proszę o info. Pozdrawiam

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro lis 02, 2011 23:15 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Masakra, mimo że zawsze miałam psy, to moja wiedza o nich jest jednak bardzo mała, myślałam że więcej wiem o psach niż o kotach.. myliłam się. To jest strasznie dzwine zwierze:) Dzisiaj poszłam wymienić kaganiec bo w autobusie musze jej zakładać wracając z pracy, a że ten stworek ma krótki i szeroki pysk to cięzko było coś znaleść. No i kupiłam kość, 20 chyba cm, pani mówi no na długo starczy pieskowi, zerzarła w niecałe 2 godziny chyba 8O Chrapie jak stary dziad!

Dzisiaj do adopcji poszła Freja, koteczka znaleziona, płacząca w śmietniku obok mojej pracy, miałam ja 2 dni:)

Od mamy TŻa dostałam wielką miche miesa z rosołu, więc zawołałam psa postawiłam miche na ziemi pod nogami i obieram i wrzucam do miski, pies chyba niewiele zjadł, koty jak wpadły to zaraz ją odgoniły;p

w 4 dni przytyła 2 kg, ale dalej chudziutka jest.

Muszka bardzo lubi psa, oraz Józefina, nawet nadstawia się żeby pies ją pyskiem głaskał.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

[poprzednia][następna]