[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 01, 2011 0:28 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

ssb pisze:Do fotek Seniorka nie mam ostatnio szczęścia, z ostatnich dni tylko takie coś (miniaturki klikalne):

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

"fuuu, jaki on jest brzydki" -- Marlon (wiosną) na widok naszego pieszczocha.

na pewno nie powiedziałam fuuu i brzydki :) i nie było obrzydzenia w głosie, wiadomo, że każdy kot piękny
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto lis 01, 2011 1:35 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

No pewnie, ze kazdy kot jest ladny! A co tylko mlode i wymuskane maja miec szanse?
W kazdym kocie jest cos, co milosnika tych zwierzat zachwyca.A ten jegomosc z powyzszego zdjecia to moglby zadawac szyku na jakiejs kanapie albo przed starym kominkiem.Ma klase kocisko :lol:

Pluszard

Od: Wto lip 19, 2011 14:32

Post » Wto lis 01, 2011 1:39 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

Szymon słucha jak każdy facet ja mówie "biedny kotek" On słyszy "ale brzydki fuuu"
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto lis 01, 2011 2:49 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

XD no cóż ja sobie myślałem to samo, ale po cichu. Zdjęcia z wiosny na samym dole strony: http://pkdt.pl/adopcje-wirtualne/senior

http://pkdt.pl/images/phocagallery/2011 ... ior_18.jpg
http://pkdt.pl/images/phocagallery/2011 ... ior_09.jpg
http://pkdt.pl/images/phocagallery/2011 ... ior_05.jpg

Właśnie wróciłem od kotów, senior się trochę zaprzyjaźnił z większym maluchem. Uwielbia zabawę piórkiem i biega za piłeczką... tzn. Senior, maluch też ale nie aż z takim entuzjazmem.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto lis 01, 2011 17:14 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

maluchy wstępnie odrobaczone, teraz będę się przez 3-4 dni martwił.

Zdjęcia mi lipne ostatnio wychodzą, jedno z niewielu ostrych to Asia do połowy w klatce kennelowej... kot się nie bardzo załapał...

ssb

Post » Wto lis 01, 2011 19:03 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

Szymon a czemu sie masz martwić? dałam im 1/4 prosto do pyska - zgodnie z ulotką. Nie maja wydetych brzucholi więc chyba tak zarobaczone wcale nie były, są ładne i tłuściutkie. Martwic się trzeba o FOTOGRAFA i aparat, bo nasze sprzety nam nie pomagają w tej mozolnej pracy z wydawaniem lisków do adopcji.

Bardzo, bardzo, bardzo PROSIMY!!!!
Amator lub profesjonalista ze sprzętem do sesji z naszymi maluchami pilnie potrzebny. Plus foty na lisiarni, by uchwycić co tam sie dzieje.
Dziś oba "lekko zmusiłam" ale siedziały na kolanach i bardzo im sie podobały te mizianki. Tylko sesja i mozna wydawać do domków. Na 99% jasny to kocurek, ciemna to koteczka.
Trzeci nadal na lisiarni;-((((
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto lis 01, 2011 19:10 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

wiesz najlepiej rozchodzą się złe wieści, więc się już nasłuchałem i naczytałem o komplikacjach z odrobaczaniem u młodych kotów. Zresztą jeśli jakiś ma robala w aorcie to może zejść bez względu na wiek i stan zdrowia.

Wysłałem Ci opis tego dewormera na FB, a na wydarzenie wstawiłem jedno zdjęcie Ksi. Jeśli chodzi o prazikwantel to jest pewien zapas bezpieczeństwa, można dać bez strachu więcej, no chyba że kociak całkiem mały.

3 zdjęcia (bardzo kiepskie niestety) małej poszły na Twojego maila.

ssb

Post » Wto lis 01, 2011 23:09 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

Asia, ja mogę przyjść z aparatem w poniedzialek dopiero...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto lis 01, 2011 23:22 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

Super, ja chyba mam juz w poniedziałek mały urlop;-) Będziemy w kontakcie :ok: :ryk:
Obrazek

aya13

Post » Wto lis 01, 2011 23:30 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

http://www.facebook.com/event.php?eid=242337039152542
Kto ma facebook, zagladajcie, komentujcie, udostępniajcie - idzie zima a 50 kotów nadal bez domków. Tylko 16 udało sie wyrwać z lisiarni, ale reszta przynajmniej nakarmiona i jako tako zdrowa za wyjątkiem dwóch -Szkieletorka i Bidula.

Pozdrawiam :kotek:
Obrazek

aya13

Post » Wto lis 01, 2011 23:45 Re: <input class=

Gotowe - dołączyłam, zaprosiłam znajomych do wydarzenia na FB :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lis 01, 2011 23:48 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

kussad :ok: :ok:

A w ogóle to dzięki Ci, kussad, za zaangażowanie podczas konkursu, dziękiiii!!!
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto lis 01, 2011 23:58 Re: <input class=

kussad pisze:Gotowe - dołączyłam, zaprosiłam znajomych do wydarzenia na FB :ok:

Super! Dzieki wielkie ;-) :ok:
Poprzednie wydarzenie o lisiarni miało 300 uczestników a tu słabo bo też stary temat to już nie robi wrażenia, tak to jest;-)
Obrazek

aya13

Post » Śro lis 02, 2011 2:40 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

Asia, Szymon i tak odwaliliście kawał dobrej roboty. Wygląd Seniora jest żywym dowodem tego co robicie! Oby tak dalej! Trzymam kciuki i udostępniam jako PKDT :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Czw lis 03, 2011 22:41 Re: Oruńskie koty dziękują za głosowanie na PKDT!

Marlon pisze:Asia, Szymon i tak odwaliliście kawał dobrej roboty. Wygląd Seniora jest żywym dowodem tego co robicie! Oby tak dalej! Trzymam kciuki i udostępniam jako PKDT :)

Dzieki :ok:
Ile czas pozwala to robimy, sama wiesz najlepiej,że mozna się zapędzić i "koty" zjedzą cały czas jaki się ma. Trzeba jednak zachowac równowage :kotek:

UWAGA!
W poniedziałek 07.11.2011 o godz 9.00 w Urzędzie miejskim w Gdańsku pok 315 odbędzie sie spotkanie odnośnie bezdomnych zwierząt, form pomocy i skoordynowania tego wszystkiego. Także dotyczy to Lisiarni i możliwości uzyskania :kotek: zapomogi :kotek: z miasta.

Ktoś z PKDT (z Gdańska lub innych okolic) zainteresowany spotkaniem? Ja będę.
Pozdrawiam Asia
Obrazek

aya13

[poprzednia][następna]