Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 01, 2011 16:12 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

serum pisze:tak naprawdę to nie rozumiem dlaczego media i inne źródła podają ,ze dzisiaj jest Dzień Wszystkich Świętych??? Jak dla mnie ( i chyba nie tylko) jest to Święto Zmarłych..... nie są Świętymi ,a mają swoje święto właśnie dzisiaj.

Z tego co pamiętam to nie ma Święta Zmarłych. 1 listopada jest Wszystkich Świętych czyli dzień, w którym chrześcijanie wspominają i modlą się do Świętych. A 2 listopada są Zaduszki - dzień, w którym modlimy się za dusze zmarłych.

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto lis 01, 2011 17:29 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

jestem kochane, dojechalam do Polski i uzupelniam lekture.

Zaraz ide z siostra na cmentarz do mojej ukochanej babci (nigdy chyba nie pogodze sie z jej smiercia) i taty. Lubie chodzic wieczorem.
A u mamy niespodziewajka w postaci malutkiej kotki Soni :D
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Wto lis 01, 2011 19:43 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Kochani.Bardzo prosze Osoby czytające mój wątek bedace mieszkańcami Szczecina o POMOC.

Moje mozliwosci lokalowe są wyczerpane od dawna. :| Ilosć kotow która mam w mieszkaniu jest zdecydowanie za wysoka.Wszystko to za sprawa nieadopcyjnych kotów które ratowałam z Tęczy.Te koty w innych okolicznościach juz dawno zginęłyby w brutalny sposób. :|
W tej chwili mam problem z jedna z kotek na Tęczy.Tych kotów juz tam prawie nie ma.Ale czarna kotka która była z inną kicia, ta która niedawno odeszła na FIV :| prawdopodobnie ma depresję. :| Jest przesladowana przez Maćka.Bardzo prawdopodobne ze będe musiała ja stamtad zabrać. :|

Bardzo prosze o zrozumienie.Mam pod opieką łącznie blisko 160 kotów.Kotów które codziennie musze obsłuzyć.W tych okolicznościach nie moge byc ani DT ani zajmować się Adopcjami.Wyjątek stanowia 2 koteczki uratowane ostatnio, maleńkie miesięczne.Prawie stracily wzrok od kk. :|

Na wiecej nie moge sobie pozwolić.Kto wykaże odrobinę zainteresowania i Dobrej woli oraz Serca i mnie odciaży???Prosze.Tylko jeden mały kotek.Kotka.

Ze swojej strony moge zaoferować wsparcie dla kotka jeśli DT sie znajdzie

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto lis 01, 2011 20:08 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Izuniu czy Ciapulek sie pojawił? Jeśli nie może wezmę pod wirtualną opiekę Andzię?
Obrazek

-=sara=-

Od: Śro kwi 09, 2008 10:45

Post » Wto lis 01, 2011 22:13 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:To sa te dwa kociaczki od Kici z bazy Rybackiej.Kicia już je zostawiła.Odeszła.karmie ja w innym miejscu aczkolwiek nie zawsze spotykam.Mam nadzieję ze nie będzie problemu ze sterylką.Kociaczki juz sporo urosły i mieszkaja w budce, która im zaniosłam z Mężem.

Bakuś

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek

Bakusia

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek

Razem

Obrazek-Obrazek

Proszę o Wirtualne Wsparcie dla kociaczków.Może Ktoś pokocha w duecie albo osobno?
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto lis 01, 2011 22:14 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Puma.

Mama Oskarka Mirona i Filona.Oczywiscie juz dawno po sterylce.

Kto pokocha Wirtualnie?

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2011 22:14 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Nina.

Młodziutka tricolorka która ktos porzucił w miejscu gdzie karmię Pumę i Oskarka.
Kotka wybiegła z budki kiedy przyszłam z jedzeniem.Początkowo bardzo dzika i nieufna.teraz troche juz sie oswoiła z kotami i ze mną.Wybiega i czeka razem z nimi.Oskarek traktuje ja obojetnie.Puma za nia nie przepada.

Proszę o Opiekę Wirtualną dla kici.

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2011 22:17 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

-=sara=- pisze:Izuniu czy Ciapulek sie pojawił? Jeśli nie może wezmę pod wirtualną opiekę Andzię?

Nie ma Ciapulka. :| Myślę ze już go nie zobaczymy. :| Zbyt długo to trwa.Podejrzewać moge samochód.Przechodził , uderzył go i gdzieś odszedł w wyniku obrażeń. :roll: :|

Andzia ma juz Opiekunkę.Jest nią Ania i jej Nitro. :1luvu: Powyzej kotki do Adopcji Wirtualnej prezentowane równierz dwie strony wstecz.

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2011 22:22 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Wróciłam z Cmentarza.Byłam po raz drugi ,tak jak sobie obiecałam.Stanęłam na głowie żeby to zrobic bo....w trakcie trafil do mnie kot po wypadku. :| Rewelacja ten dzisiejszy dzień. :|

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2011 22:23 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

:1luvu: :ok: :ok: :ok:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Wto lis 01, 2011 23:52 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Mam łeb jak sklep.Od nadmiaru wrażeń.Musze odpoczać, bo szlag mnie trafi. :| Mam jedną Dobra Nowinę :1luvu: ale to juz jutro.Przepraszam.

Nowa sie położyla na czyściutkim bialutkim wełniaczku.Efekt rewelacyjny. :roll: Wyglada na nim jak święta ziemia. :| Chyba ją muszę jutro odpchlić i wykapać, bo patrzeć na nią nie można.Tam gdzie powinna być bialutka jest zupełnie szara. :|

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2011 23:54 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Skończył mi się żel do oczek dla Mimi i tej drugiej kici.Musze też odrobaczyć całe towarzystwo czyli sztuk 3.Bardzo proszę o Wsparcie i Pomoc na ten cel.

iza71koty

Post » Śro lis 02, 2011 8:10 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Nowa sie położyla na czyściutkim bialutkim wełniaczku.Efekt rewelacyjny. :roll: Wyglada na nim jak święta ziemia. :| Chyba ją muszę jutro odpchlić i wykapać, bo patrzeć na nią nie można.Tam gdzie powinna być bialutka jest zupełnie szara. :|
Iza, napisz proszę, jak to się stało, że Nowa u Ciebie wylądowała 8O
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Śro lis 02, 2011 8:11 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

No i jaka jest ta dobra nowina ? :kotek:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Śro lis 02, 2011 10:03 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

key_west pisze:
iza71koty pisze:Nowa sie położyla na czyściutkim bialutkim wełniaczku.Efekt rewelacyjny. :roll: Wyglada na nim jak święta ziemia. :| Chyba ją muszę jutro odpchlić i wykapać, bo patrzeć na nią nie można.Tam gdzie powinna być bialutka jest zupełnie szara. :|
Iza, napisz proszę, jak to się stało, że Nowa u Ciebie wylądowała 8O

No pisałam wczoraj.Ktoś ją musiał podrzucić na moje podwórko.Sama raczej nie przyszła ,bo niby skąd.Wszystkie kotki wokoło dawno po sterylkach ,a ja mieszkam przy ruchliwej ulicy.Więc to raczej wykluczone.

Dodatkowo trafił do mnie wczoraj kot po wypadku.Wpadł pod samochód.Ludzie wyjechali na Swięto Zmarłych juz chyba w sobotę , nie wiadomo kiedy wrócą.Kot jest u mnie w klatce.Kot niby ma właścicieli ,ale żyje na dworzu.Stołuje się u nas od wielu lat, tam gdzie karmie Murzynkę.

iza71koty

[poprzednia][następna]